Δήμητρα Μαρτίνου: “Κάθε παιδί είναι ένας εν δυνάμει καλλιτέχνης.”

“Το ταλέντο είναι πράγματι κάτι που έρχεται εκ φύσεως αλλά χωρίς δουλειά και επεξεργασία δεν αρκεί από μόνο του…”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Το ανακάλυψα στα χρόνια του σχολείου, αλλά λόγω διάφορων συγκυριών ξεκίνησα τη σχολή στα 22 μου χρόνια.

Ποιόν ηθοποιό-καλλιτέχνη θαυμάζετε; Δε θα ήθελα να ονοματίσω κάποιον, είναι πολλοί οι ηθοποιοί-καλλιτέχνες που θαυμάζω για διαφορετικούς λόγους τον καθένα.

Θέατρο ή κινηματογράφος; Και το θέατρο και ο κινηματογράφος έχουν το καθένα την ομορφιά του. Από τη μία το θέατρο είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός και από την άλλη ο κινηματογράφος αποτυπώνει μια ζωντανή στιγμή στο διηνεκές. Μέχρι στιγμής πιστεύω πως τείνω πιο πολύ στο θέατρο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν αγαπώ τον κινηματογράφο. Ιδανικά θα ήθελα να ασχοληθώ και με τα δύο.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα -επιτυχία για εσάς; Η προσωπική ικανοποίηση και ευτυχία ενός ανθρώπου ασχέτως του μεγέθους του έργου του.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Θα επικαλεστώ τα λόγια του Πικάσο και θα πω ότι κάθε παιδί είναι ένας εν δυνάμει καλλιτέχνης. Το αν η καλλιτεχνική του φύση θα εξελιχθεί εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Το ταλέντο είναι πράγματι κάτι που έρχεται εκ φύσεως αλλά χωρίς δουλειά και επεξεργασία δεν αρκεί από μόνο του.

Νιώθετε την “έμπνευση” πριν δημιουργήσετε; Όχι πάντα, μερικές φορές αισθάνομαι ότι πρέπει να καλέσω την “έμπνευση” να έρθει, δεν έρχεται πάντα ακάλεστη!

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Είμαι ακόμα καλλιτεχνικά πολύ μικρή ούτως ώστε να καταλήξω στο χαρακτηρισμό που μου αρμόζει. Είμαι σε διαρκή αναζήτηση..

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Ως γνωστών οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε έχουν επηρεάσει έντονα και τον χώρο της τέχνης. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε διαδικασία προβών για την παράσταση Ορέστεια σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ζαχαριάδη στο θέατρο Ελυζέ, που λόγο της κατάστασης δεν γνωρίζουμε ακόμα ημερομηνία έναρξης.

Βιογραφικό. Δήμητρα Μαρτίνου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Αποφοίτησα το 2019 από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ιασμος Βασίλης Διαμαντόπουλος. Έχω συμμετάσχει στην ταινία “Νίκος Καζαντζάκης” του Γιάννη Σμαραγδή (2017), στην παράσταση “Σφιχτά Λουριά” σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου (2017) και στην ταινία “Born to be Murdered” του Ferdinando Cito Filomarino (2020 προσεχώς)