Δέσποινα Σχοινά: “Εύχομαι οι πίνακές μου να δίνουν στους θεατές έστω και ένα μικρό μέρος της απόλαυσης που ένιωσα όταν τους έκανα χάνοντας και αυτήν ακόμα την αίσθηση του χρόνου”

Στην «Εικαστική Δημιουργία» εργαζόμαστε σε μικρές ομάδες στο ίδιο εργαστήριο με την εμπνευσμένη καθοδήγηση, επίβλεψη και αγάπη της Gilda Frumkin, που όμως αφήνει χώρο στη καθεμιά να βρει τη προσωπική της έκφραση

Ποιά είναι τα συναισθήματά σας με βάση το θέμα της Έκθεσης «Τα Χρώματα Ξεδιπλώνουν Ιστορίες»; Χαίρομαι ιδιαίτερα που συμμετέχω ξανά φέτος στην έκθεση της καλλιτεχνικής ομάδας ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στη Βουλιαγμένη με έργα ελαιογραφίας σε chiaroscuro/έντονη φωτοσκίαση και θα μοιραστώ με το κοινό το πανόραμα ενδεικτικών έργων που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια από τις 28 γυναίκες που συμμετέχουμε στην έκθεση.

Γνωρίζετε την «Εικαστική Δημιουργία»; Έχετε συνεργαστεί ξανά με την Gilda Frumkin; Με την ομάδα αυτή των 28 γυναικών ζωγράφων με συνδέει η αγάπη, το πάθος θα έλεγα πιο σωστά, για τη ζωγραφική. Εργαζόμαστε σε μικρές ομάδες στο ίδιο εργαστήριο με την εμπνευσμένη καθοδήγηση, επίβλεψη και αγάπη της Gilda Frumkin, που όμως αφήνει χώρο στη καθεμιά να βρει τη προσωπική της έκφραση.

Με ποιο χρώμα ταυτίζεστε ως καλλιτέχνης; Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ένα χρώμα με το οποίο να ταυτίζομαι γιατί όλα ασκούν επάνω μου τη δική τους ξεχωριστή μαγεία. Πάντως πρόσφατα εξερεύνησα ιδιαίτερα τις αποχρώσεις του κόκκινου και του μπλε της θάλασσας που με ελκύουν ιδιαίτερα, επίσης πως το σκοτάδι αναδεικνύει το φως.

«Τα Χρώματα Ξεδιπλώνουν Ιστορίες»; Ποιο μήνυμα στέλνετε μέσα από τους πίνακές σας; Πιστεύω ότι η ζωγραφική τέχνη δεν πρέπει να δεσμεύεται από στυλ και μόδες. Το ίδιο το θέμα συχνά σου επιβάλει τον τρόπο να το προσεγγίσεις. Πώς δηλαδή στην έκθεση αυτή να  αποκαλύψω τον εσωτερικό κόσμο αυτών που εικονίζω και έχουν διαφορετικά συναισθήματα και ψυχική κατάσταση. Εύχομαι οι πίνακές μου να δίνουν στους θεατές  έστω και ένα μικρό μέρος της απόλαυσης που ένιωσα όταν τους έκανα χάνοντας και αυτήν ακόμα την αίσθηση του χρόνου.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Βρίσκομαι σε ένα στάδιο εξερεύνησης διαφορετικών τρόπων ζωγραφικής έκφρασης εντός και εκτός του εργαστηρίου ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Αυτοί περιλαμβάνουν πορτραίτα που ακολουθούν τα χνάρια των παλιών φλαμανδικών έργων ελαιογραφίας χωρίς να τα αντιγράφουν, λιτά στη σύνθεση έργα με σινική μελάνη, ακρυλικά με αφηρημένες συνθέσεις ή ακόμα dripping, ακουαρέλες με τοπία και κολλάζ. Θέλω να συνεχίσω σε αυτό το δρόμο που στην ουσία συνιστά μια βαθύτερη εξερεύνηση του γύρω μου και του εντός μου.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΧΟΙΝΑ: Λατρεύω τη ζωγραφική την οποία έχω διδαχθεί από το 1991 για τρία χρόνια με έμφαση στο σχέδιο με κάρβουνο, τις σκόνες και κόλλες, τα ακρυλικά και την ακουαρέλα ενώ έχω πάρει πιο πρόσφατα μαθήματα αγιογραφίας, ιαπωνικής σινικής μελάνης και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια μοντέρνας ζωγραφικής από το 1900 και μετά καθώς και μαθήματα χρήσης ζωγραφικών τεχνικών. Τα τελευταία χρόνια έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα και με την ελαιογραφία, που με έχει συναρπάσει.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr