“Γκόλφω” του Σπυρίδωνος Περεσιάδη – Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

Η συγκινητική ευτοπία που κρύβει ο ναΐφ κόσμος του Περεσιάση. Ο λόγος από το αυτί στην καρδιά του θεατή.

H «Γκόλφω» το αγαπημένο έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, μετά το δυναμικό ξεκίνημα στη Μονή Λαζαριστών, έρχεται τον Αύγουστο για τρεις παραστάσεις, στο Θέατρο Δάσους.

Η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Χρήστου Παπαδημητρίου, στο Θέατρο Δάσους την Τετάρτη 5, Πέμπτη 6 &  Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 21.00.
Εισιτήρια online

Έργο βαθιά ανθρώπινο, η «Γκόλφω» -με μεγάλη διαδρομή και ιστορία πίσω της-  παραμένει πάντα επίκαιρη και διαχρονική. Η εξιστόρηση μιας θρυλικής αγάπης και η  ακλόνητη πίστη  της κεντρικής ηρωίδας σε ένα ιδανικό, συγκινεί και μιλάει στις καρδιές όλων με την καθαρότητα και την ποιητικότητά της.

Πέντε ηθοποιοί ερμηνεύουν όλους τους ρόλους, σε μια παράσταση με ζωντανή μουσική, όπου τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις υπογράφει ο Άλκης Κανίδης από το συγκρότημα «Εκμέκ» και τους στίχους των τραγουδιών ο Χρήστος Παπαδημητρίου. Γκόλφω η Χρύσα Τουμανίδου. Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη συμμετέχει με μια υποκριτική τριπλέτα, ενσαρκώνοντας τη μάνα της Γκόλφως, την αντίζηλό της, αλλά και τον αρχιτσέλιγκα Ζήση!  

Περισσότερα…
Όλα τα τραγούδια της παράστασης είναι διαθέσιμα διαδικτυακά στον λογαριασμό του ΚΘΒΕ στο soundcloud.