Αντίο Κώστα Τριανταφυλλόπουλε

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Μεγάλη θλίψη στη θεατρική οικογένεια. Πέθανε ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, ένας σπουδαίος ηθοποιός. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Μας άφησε, μόλις στα 65. Με μια μεγάλη καριέρα σε θέατρο, τηλεόραση, σινεμά και τις μεταγλωττίσεις, ένας ακούραστος εργάτης της τέχνης, ένα εξαιρετικό ταλέντο που έλαμψε στο σανίδι και μια χαρισματική, φωτεινή προσωπικότητα.

Δεν θα βρεις άνθρωπο να σου πει κακό λόγο για τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο και ευτυχώς ο θάνατος του δεν πέρασε στα ψιλά. Όλοι έγραψαν γι’ αυτόν. Κακά τα ψέματα, όλοι οι συνάδελφοι ξέρουν πως η απώλεια του είναι μεγάλο τραύμα για τα θεατρικά μας πράγματα. Και επειδή κατά καιρούς μερικοί βαφτίζουν “μεγάλους” κάποιους τυχαίους και ατάλαντους – με αποτέλεσμα η λέξη “μεγάλος” να κοντεύει να χάσει την αξία της – ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ήταν πράγματι μεγάλος. Μέσα στους 5 πρώτους πιο χαρισματικούς και χρήσιμους ηθοποιούς στο Ελληνικό θέατρο.

Δεν είναι τυχαίο που συνεργάστηκε με μεγάλους θιάσους σε έργα όλων των ειδών και των μεγαλύτερων συγγραφέων. Ήταν από τους ηθοποιούς που μπορούσες να τον δεις από το Εθνικό θέατρο, την Επίδαυρο, το Ηρώδειο, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Τέχνης, το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο Αμόρε, το Θέατρο Πόρτα, μέχρι στις πιο προχωρημένες και εναλλακτικές θεατρικές ομάδες και σε περιφερειακά ή Δημοτικά θέατρα ανά την Ελλάδα.

Είναι αδύνατον να θυμηθώ σε πόσες παραστάσεις τον έχω δει, σε ποια θέατρα και σε ποιες θεατρικές ομάδες. Έπαιζε συνέχεια και πάντα με το ίδιο πάθος.

Στην τηλεόραση, είναι γνωστοί οι ρόλοι που έχει παίξει σε πολλές ελληνικές σειρές όπως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια εδώ: https://bit.ly/3jEuWWv