Αθηνά Μαυρή: “η έμπνευση μπορεί να έρθει ανα πάσα στιγμή”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κρατούσα χαρτί και μολύβια. Απο πολύ μικρή ηλικία έδειξα ενδιαφέρον για την τέχνη, αυτό με ώθησε να ακολουθήσω τον κλάδο γραφικών τεχνών και διακοσμητικής όπου εργάστηκα για σειρά ετών.

Καλλιτεχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Καλλιτέχνης γεννιέσαι, την αγάπη για την τέχνη την φέρεις μαζί σου, απο εκεί και πέρα χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να εξελιχθείς.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Πεισματάρα, αφού δεν επαναπαύομαι και θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι και να εξελίσω την τεχνική μου μέσα απο την συνεχή προσπάθεια.

Νιώθετε την έμπνευση πριν δημιουργήσετε;

Η έμπνευση μπορεί να έρθει ανα πάσα στιγμή. Μια εικόνα, μια λέξη, μια ανάμνηση, ένα αντικείμενο θα δώσει το έναυσμα για την επόμενη δημιουργία.

Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη;

Ονειροπόλα. Δημιουργώντας ένα έργο ταξιδεύω και γίνομαι ένα με αυτό. Μέσα απο τα έργα μου μεταφέρομαι σε νέους κόσμους και βιώνω μοναδικά συναισθήματα κάθε φορά.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι η δημιουργία ενός δικού μου χώρου όπου εκεί θα εκθέτω τα έργα μου.

Βιογραφικό

Η Αθηνά Μαυρή κατάγεται και ζεί στην Λάρνακα, Κύπρος.

Εδώ και 12 χρόνια ασχολείται με την ζωγραφική ενω παράλληλα ασχολείται και με την βυζαντινή αγιογραφία. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα βιτρό, μορφοποίησης γυαλιού και κεραμικής.

Εκφράζεται κυρίως μέσα απο τον ρεαλισμό, ζωγραφίζει ποικίλα θέματα, με ιδιαίτερη αγάπη στην προσωπογραφία. Το κύριο υλικό που χρησιμοποιεί είναι το ελαιόχρωμα, αγαπά τα φωτεινά και ζωντανά χρώματα.

Στο ενεργητικό της έχει σειρά συμμετοχών σε ομαδικές εκθέσεις. Στόχος της η πραγματοποίηση ατομικής έκθεσης.