Έργο της Ειρήνης Μητούδη σε δημόσια θέα με την Επίμονη Τέχνη στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

DANCE WITH OUR COLOURS
Στο γυάλινο του Κήπου Των Γλυπτών με την Επίμονη Τέχνη στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Η εικαστική έκθεση είναι στη διάθεσή σας 24ωρες αφού είναι δημόσια θέα στραμμένη προς τη βιτρίνα δημιουργώντας ένα νέο πρότζεκτ σε κάθε θεατή. Λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής, ο θεατής αντικρύζει το είδωλό του μέσα στο έργο του καλλιτέχνη. Όπως και στο έργο του καλλιτέχνη δημιουργείται μια νέα οπτική αφού το έργο φιλοξενεί την εικόνα του σήμερα μέσα από το πρόσωπο του θεατή…

Τι αφορά το έργο που παρουσιάζετε; Το έργο που παρουσιάζω είναι στην κυριολεξία ένας χορός χρωμάτων, ένας χορός συναισθημάτων, σκέψεων μια πληθώρα παραστάσεων κρυφών αλλά και φανερών που διέπουν την ζωή του καθενός μας. Μέσα από την κυκλική κίνηση του πινέλου μου, μπορεί κανείς να «διαβάσει» ότι αυτόν τον χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη στιγμή της θέασης του έργου! Για εμένα ήταν ένα όμορφο ταξίδι πάνω στον καμβά.

Πειτε μας ποια έργα σας είχαν την μεγαλύτερη αναγνώριση & απήχηση στο κοινό; Μεγάλη απήχηση στο κοινό έχουν τα κολάζ μου όσο πιο παράδοξα συνθέτω τις εικόνες τόσο πιο εντυπωσιακό είναι το αποτέλεμα αλλά ταυτόχρονα υποδηλώνουν πληθώρα μηνυμάτων που αγγίζουν τις ψυχές όλων. Σε αυτή την περίπτωση βλέπετε πάλι ένα έργο που έχει την μορφή κολάζ αλλά με ζωγραφικές συνθέσεις ακρυλικών χρωμάτων.

Τι θα λέγατε στα μικρά παιδιά για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και ποιο μήνυμα θα στέλνατε στο Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή τους; Τα μικρά μας παιδιά εφόσων είναι και η συνέχεια μας θα πρέπει να γνωρίζουν για να συνεχίσουν να προσπαθούν για την επίτευξη του σκοπού μας. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει ελπίζω πολύ σύντομα να αλλάξει αυτή η στάση και να πρυτανεύσει η λογική!

Πείτε μας μια αγαπημένη σας απασχόληση πέραν της ζωγραφικής. Πέραν της αρχιτεκτονικής διακόσμησης που είναι και το κύριο επάγγελμα μου, που το κάνω με ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη καθώς κάνω μια δουλειά που την αγαπώ πολύ. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική όπου και αυτήν την αντιμετωπίζω ως τέχνη, μπορώ αβίαστα και πολύ γρήγορα να ετοιμάσω όμορφα «στημένα» πιάτα και κυρίως πολύ νόστιμα.

Τι δώρο θα προτιμούσατε να προσφερετε σε κάποιο αγαπημενο σας πρόσωπο; Η προσωπική επαφή και μια ζεστή αγκαλιά είναι ότι σημαντικότερο  μπορείς να δώσεις σε έναν αγαπημένο σου άνθρωπο.

Τι εκφράζει για εσάς και το ταλέντο σας η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ; Συνάντηση με άνθρωπους με κοινό παρονομαστή την τέχνη, «μοίρασμα» με  το κοινό όλων αυτών που αποτυπώνω στο χαρτί με τόσο πάθος και αγάπη κυρίως όμως μια ζεστή παρέα!!

Πιστευετε στην δυναμική μιας ευχής; Αν ναι, ποια ειναι δική σας ευχή για την γιορτινή περίοδο; Θετική σκέψη και σαν μια γροθιά όλοι μαζί, ενάντια σε κάθε τι που μας πηγαίνει πίσω.

Bio: Η Ειρήνη Μητούδη διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, ιδιοκτήτρια της εταιρίας ΑRD -Art Renovation Design-, με έδρα την Θεσσαλονίκη, είναι ένας άνθρωπος με πάθος για δημιουργία και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η ζωγραφική σε συνδιασμό με το κολάζ πρωταγωνιστεί στην ζωή της. Έχει συμμετάσχει με έργα της, σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό που την εξιτάρει είναι ότι ταξιδεύοντας νοερά στον κόσμο του μη υπαρκτού, συνθέτει εικόνες αλληγορικές, οι οποίες αφήνουν πολλές φορές και ηχηρά μηνύματα! Για εκείνη, είναι πολύ σπουδαίο, τα έργα της να έχουν αλληλεπίδραση με τον θεατή και απολαμβάνει να ακούει από εκείνους, το τί αφουγκράζονται από την θέασή τους.

ARD 

ART RENOVATION DESIGN 

Μητούδη Ειρήνη 

Instagram eirini_mitoudi

FB Eirini Mitoudi 

Πληθώρα φιλότεχνων συρρέει στο γυάλινο του κήπου των Γλυπτών στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης αφού είναι 24 ώρες στη διάθεσή τους τα χρώματα των Επίμονων καλλιτεχνών στο DANCE WITH OUR COLOURS

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr