Έλλη Λαμπαδαρίδου: “Η Τέχνη συνοδεύει πάντα τον άνθρωπο και διαμορφώνεται από την ιστορία και τα γεγονότα με ταυτόχρονη πολλές φορές αλληλεπίδραση”

Συμμετέχετε στην έκθεση 3e (Element-Environment-Energy) την οποία εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε η εικαστικός Γεωργία Τρούλη υπό την διοργάνωση της Restart Cultural Tourism Art Platforrm.

Πώς νιώθετε για αυτήν την εμπειρία και τι σημαίνει για εσάς το τρίπτυχο element environment energy στην τέχνη, στη ζωή στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας, το περιβάλλον και τον κόσμο; Τα στοιχεία της φύσης, το περιβάλλον, αλλά και η ενέργεια που μας περιβάλλει, όσο και η ταυτόχρονη επίδραση που έχουν αυτά στον άνθρωπο, αποτελούν βασική πηγή της έμπνευσής μου και σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου. Τοπία φαντασιακά, σε θολά χρονικά πλαίσια, μια στιγμή μέσα στο χρόνο όπως το νησί της Σαντορίνης, που είναι ένας τόπος μυστηριακός και ιδιαίτερος, με έντονη γεωλογική μορφολογία και αντιθέσεις.

Ποιο είναι το πρόταγμα της τέχνης, του κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά αλλά και του καλλιτέχνη σε συλλογικές δράσεις στη σημερινή εποχή όπου τα γεγονότα είναι έντονα, οι εξελίξεις είναι γρήγορες και συμπυκνωμένες τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο όπου τα σημεία, τα συμβάντα παράγουν σκέψεις, αντιδράσεις, ιστορία καθώς και νέα μοτίβα ζωής και δράσης; Η Τέχνη συνοδεύει πάντα τον άνθρωπο και διαμορφώνεται από την ιστορία και τα γεγονότα με ταυτόχρονη πολλές φορές αλληλεπίδραση. Ο κάθε καλλιτέχνης ατομικά αλλά και συλλογικά εκφράζει τα γεγονότα με τη δική του οπτική της σύγχρονης πραγματικότητας. Θεωρώ σημαντικό να γίνονται δράσεις που ενισχύουν την καλλιτεχνική δραστηριότητα, ώστε η τέχνη να μπορεί να έρθει πιο κοντά στο κόσμο, να συνομιλήσει και να γίνει αφορμή για σκέψη.

H Restart Contemporary Art platform συνδυάζει στις δράσεις της τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Πώς βλέπετε εσείς τον συγκερασμό Τέχνης-Τουρισμού-Περιβάλλοντος; Πιστεύω ότι Τέχνη-Τουρισμός- Περιβάλλον μπορούν να συνυπάρχουν και να συνομιλούν, αναδεικνύοντας όχι μόνο τη πολιτιστική κληρονομιά του κάθε τόπου αλλά παράλληλα να συμβάλουν στην ενίσχυση και αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Αυτή την περίοδο εργάζομαι πάνω σε έργα που ετοιμάζω για εκθέσεις που θα συμμετάσχω το επόμενο διάστημα.

Σύντομο βιογραφικό:
H Έλλη Λαμπαδαρίδου είναι εικαστικός, πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα ενώ έχει ασχοληθεί και με την εικονογράφηση.

Από το 2015 συνεργάζεται με Μουσεία και χώρους Τέχνης
στον τομέα των μουσιοπαιδαγωγικών προγραμμάτων και της δημιουργικής
απασχόλησης.

Παράλληλα διδάσκει εικαστικές τέχνες σε παιδιά στοχεύοντας
στην επαφή τους με την καλλιτεχνική δημιουργία και την ελεύθερη έκφραση.