Έκθεση της Ειρήνης Συριανού «Αταξία» 19-20 Σεπτεμβρίου 2021

Τo Grecotel Mykonos Blu και το Art Room παρουσιάζει την έκθεση της Ειρήνης Συριανού «Αταξία» από την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021..

Λίγα λόγια για την Έκθεση

Η Ειρήνη, Μυκονιάτισα γεννημένη στη Δήλο θα μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο του ψηφιδωτού. Με αναφορές στην παράδοση, δίνει τη δική της εκδοχή στη σύγχρονη μορφή των υλικών που διαχρονικά δουλεύονται με τον ίδιο τρόπο από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το μάρμαρο και την πέτρα!

Λίγα λόγια για τo Art Room

Εμπνευστής του Art Room ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής του Grecotel Mykonos Blu και καλλιτεχνική επιμελήτρια της έκθεσης, η εικαστικός Πηνελόπη Γατσά.

Είσοδος ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Κυριακή 11.00 – 20.00.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την εφαρμογή όλων των κανόνων που ορίζονται από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, το ΥΠ.ΠΟ.Α και τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, τη διάρκεια και κατά την αποχώρηση από το κτήριο

Σύντομο βιογραφικό της Ειρήνης Συριανού

Γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στην Μύκονο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Δήλο, γνώρισε από κοντά τα ψηφιδωτά, τα άγγιξε και την αγγίξαν με την σειρά τους για της δώσουν την γνώση που απαιτείται και να μπορεί σήμερα να φτιάχνει από αρχαία αντίγραφα έως σύγχρονες εικαστικές απόπειρες.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει την τέχνη της στα εικαστικά εργαστήρια της ΚΔΕΠΠΑΜ. Μέσα από την δική της συνεισφορά έχουν διδαχθεί την τέχνη του ψηφιδωτού δεκάδες μαθητών της στην Μύκονο με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Από το 2010 συμμετέχει στο πρόγραμμα «άγονη γραμμή γόνιμη» δίνοντας μαθήματα στα σχολεία των απομακρυσμένων μικρών νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Από την γέννηση του μέχρι σήμερα το ψηφιδωτό είναι μία τέχνη που βασίζεται στην αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών. Όλες οι ψηφίδες που χρησιμοποιεί είναι κομμένες μια μία και διαμορφωμένες χειροποίητα.

Από το 2001 διατηρεί εργαστήριο πωλητήριο ψηφιδωτού με τον διακριτικό τίτλο Αστερία στον Άγιο Βλάση στην χώρα Μυκόνου.