“Όταν μεγαλώσω θα γίνω μπαμπάς”

Μία πρωτότυπη εξομολόγηση των συναισθημάτων που βιώνει κάθε σύγχρονος μπαμπάς

Ο μπαμπάς ρε φίλε, είναι εκείνος ο τύπος που μου φορτώσανε όταν ηρθα εδώ. Εντάξει, τον θαυμάζω, τον γουστάρω, είναι ωραίος τύπος αλλά μπορεί να είναι και μπαμπάς όλου του κόσμου.”

Μάνα είναι μόνο μια, αλλά πότε θα μιλήσει κάποιος για τον πατέρα; Την τιμητική τους θα έχουν λοιπόν οι μπαμπάδες στο βιβλίο του Νίκου Παπαγεωργίου με τίτλο “Όταν μεγαλώσω θα γίνω μπαμπάς”. Η γονεϊκότητα ιδωμένη από μια εντελώς διαφορετική οπτική, από εκείνη του σύγχρονου, ροκά πατέρα, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Για μπαμπάδες, μαμάδες και όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τον σύντροφο ή τον πατέρα τους.

Εικοσιεννέα ιστορίες γραμμένες με χιούμορ και τρυφερότητα, τα κύρια χαρακτηριστικά των μπαμπάδων μας, για το πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί εν μέσω κρίσης και πανδημίας. Για ανθρώπους Born to Run, που κρατάνε σφιχτά ένα μικρό χεράκι μέσα στο δικό τους, ένα μοναδικό έργο, γραμμένο με άφθονη αγάπη, ικανό να συγκινήσει όλους τους μεγάλους – αλλά και τους μικρούς, όταν αυτοί θα μεγαλώσουν!

Ο συγγραφέας

Ο Νίκος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Μεγάλωσε στην Εύβοια, στο Αλιβέρι και το Αυλωνάρι, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Στην προεφηβική ηλικία, έφαγε µια πετριά ότι η µοίρα του ήταν να γίνει ο Έλληνας Bruce Springsteen, κι έτσι άκουγε για εκατοντάδες ώρες τα βινύλια του «Αφεντικού», εξ ου και το παρατσούκλι που του κόλλησαν ο αδερφός του αλλά και διάφοροι άλλοι παροµοίως αλαφροΐσκιωτοι φίλοι του. Είναι πατέρας µιας κόρης λίγο πριν την εφηβεία και το να είναι µπαµπάς το φέρει περήφανα ως παράσηµο ζωής.