Κώστας Σαμπάνης “Autumne” EP Release (Instrumental Prog Rock)

Ο Κώστας Σαμπάνης, είναι συνθέτης και κιθαρίστας, από την Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., με παράλληλες σπουδές ηλεκτρικής κιθάρας, κλασσικής αρμονίας, μοντέρνων θεωρητικών και jazz αρμονίας στο ωδείο Μουσικής Πράξης. Την αγάπη του για τον progressive ήχο την αντιλήφθηκε από μικρή ηλικία. Επηρεάστηκε από πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, με βασικότερα τους Opeth και Porcupine Tree που έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο, στην προσωπική του αισθητική και στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον ήχο.

Το «Αutumne», αποτελεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά και περιλαμβάνει 5 Instrumental Prog Rock κομμάτια που ταξιδεύουν τον ακροατή μέσα από πολύ μελωδικά, γεμάτα συναισθηματισμό μονοπάτια, δημιουργώντας μια βαθιά νοσταλγία συγκεκριμένων χρόνων, τόπων και προσώπων. Οι συνθέσεις του Κώστα, μας μεταφέρουν νοητά στα μέρη που μεγάλωσε, στις πρώτες του εμπειρίες, στις πρώτες μουσικές που άκουσε ποτέ. Σε φιγούρες αγαπημένων του ανθρώπων, στην αγάπη και το σεβασμό του για τη φύση, εκεί όπου του γεννήθηκε και η επιθυμία να ασχοληθεί με τη μουσική.

Απόλυτα συναισθηματικό έργο, άρτια δομημένο από την αρχή έως το τελείωμά του. Από τη νοσταλγία, στην υπόσχεση της συνάντησης και στον αποχαιρετισμό. Εκφραστικότητα ως προς την ερμηνεία, λεπτότητα στο παίξιμο, συνθέσεις με ροή και εξαιρετικές ενορχηστρώσεις. Με έντονο το στοιχείο της prog, ο ιδιαίτερος ήχος και η μελωδία δημιουργούν μία εσωτερική συγκίνηση την οποία ο ακροατής αντιλαμβάνεται από πολύ νωρίς, καθώς ο τρόπος που το ένα κομμάτι διαδέχεται το άλλο, δεν είναι καθόλου τυχαίος.  

Αξιοσημείωτα διαφορετικό, φρέσκο & ανθρώπινο.

Την μουσική, την ενορχήστρωση και τις κιθάρες επιμελήθηκε ο Κώστας Σαμπάνης. Τύμπανα έπαιξε ο Γιώργος Πουλιάσης (Playgrounded), μπάσο ο Ηλίας Καρκαβέλιας, πιάνο ο Στέλιος Φραγκούς.  Τα έγχορδα που ακούγονται στο “A Heartbeat Away” είναι programed στο στούντιο του Δημήτρη Ράδη (we.own.the.sky), arrangement Κώστας Σαμπάνης – Δημήτρης Ράδης. Η παραγωγή έγινε από τους Κώστα Σαμπάνη & Mikko Chris Vlachos, το mastering από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο (Sweetspot Productions), τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στο studio Soundflakes, τo πιάνο στα Antart Studios , μπάσο, κιθάρες και μίξη στα 8yard studios από τον Mikko Chris Vlachos, ενώ το artwork επιμελήθηκε ο Bewild Brother. Το engineering έγινε από τον Mikko Chris Vlachos.

Το «Αutumne» κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή (CD).

Kostas Sampanis – A Heartbeat AwayAuthor: Kostas Sampanis https://www.youtube.com/watch?v=Hh3YeEl46_I

Autumne

1. Remembering You

2. A Heartbeat Away

3. Birth

4. Until We Meet Again

5. Farewell

Μπορείτε να ακούσετε το EP μέσω Spotify πατώντας εδώ: Autumne

Μπορείτε να προ-παραγγείλετε το CD σε φυσική μορφή μέσω Bandcamp