«Ψιλικατζού»

Ο Πολυχώρος VAULT, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου με την πιο γυναικεία του παράσταση τη φετινή σεζόν, την «Ψιλικατζού», προσφέροντας απεριόριστο κρασί σε όλες τις γυναίκες θεατές του, και περνώντας το μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να σταματά να διεκδικεί τα δικαιώματα της και να προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα της, όποια κι αν είναι αυτά.

Η παράσταση «Η Ψιλικατζού», βασισμένη στο αιχμηρό, αστείο και βαθιά συγκινητικό Best Seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο, συνεχίζει, μετά από τη μεγάλη αποδοχή από κοινό και κριτικούς, την πορεία της στον Πολυχώρο Vault, κάθε Τετάρτη στις 19:00, Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 21:15, έως την Κυριακή 21 Απριλίου.

Μια Ψιλικατζού (Ελένη Ουζουνίδου) που με τη βοήθεια της αδερφής της (Άννα Ψαρρά) θα μας αφηγηθεί την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Την απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας που το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει μητέρα. Και που με πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα – ταμπού, την υπογονιμότητα. Μια κατάθεση ψυχής, μια βαθιά κι αληθινή εξομολόγηση.

Λίγα λόγια για το Βιβλίο

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, με δύο όψεις. Η πρώτη είναι αυτή του e-ημερολογίου της «ψιλικατζούς». Η δεύτερη αυτή των προσπαθειών της να τεκνοποιήσει. Ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός, χαράς – λύπης, εύθυμου – σοβαρού. Ένα βιβλίο χωρισμένο σε δύο κόσμους, βασισμένο σε δύο ημερολόγια. Από τη μια το διαδικτυακό της ημερολόγιο, βασισμένο σε ένα blog που έκανε πάταγο (https://xpsilikatzoy.wordpress.com/), (http://psilikatzoy.blogspot.com/) και από την άλλη το προσωπικό της.

Μια κοπέλα που γράφει μέσα από ένα ψιλικατζίδικο για την καθημερινότητά της. Ιστορίες από τη Νίκαια, παράξενοι πελάτες, μια Αθήνα που δεν τη βλέπουμε στις ειδήσεις, μια Ελλάδα που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή συνήθως προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει. Έτσι, με μπόλικες δόσεις χιούμορ μαθαίνουμε για τους τύπους των πελατών, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό στην γειτονιά της, τα καμώματα των μικρών μαθητών, για την περίοδο που έβαφε νύφες, τα παιδικά της χρόνια.
Παράλληλα μια προσπάθεια δέκα χρόνων να κάνει παιδί. Τα κέντρα γονιμότητας, οι εμβρυολόγοι, οι γυναικολόγοι, οι αίθουσες αναμονής, οι εξωσωματικές και οι ιατρικές εξετάσεις, το ταξίδι από μήνα σε μήνα από τη μια υπόσχεση στην άλλη, τα άγχη, οι αγωνίες, οι ελπίδες, οι απογοητεύεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Δελημήτρου

Δραματουργική επεξεργασία – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική – Τραγούδι παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης

Σκηνικά: Καρατζιάς Δημήτρης – Μάνος Αντωνιάδης – Μάριος Βουτσινάς

Κοστούμια – Installation “Ψιλικά -Τσιγάρα”*: Μάριος Βουτσινάς

Βοηθός: Αναστασία Δάλμα

Κατασκευή Κοστουμιών: Γεωργία Σάντυ

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθός φωτιστή: Θοδωρής Μαργαρίτης

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Trailer παράστασης : Στέφανος Κοσμίδης (https://www.facebook.com/ORKICREATIVE/ )

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=F2eya7iAAZ0

Παραγωγή: VAULT

Παίζουν: Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Ψαρρά

*Το Installation “Ψιλικά -Τσιγάρα” του Μάριου Βουτσινά, θα εκτίθεται στο Vault, ως μόνιμη εγκατάσταση για όλη τη διάρκεια των παραστάσεων.

*Ευχαριστούμε τον κύριο Κώστα, τον Βασίλη και την κυρία Ανδριάνα Χρυσάντζα, από το Ψιλικατζίδικο δίπλα στο Vault (Κορυτσάς 15) και τον Βαγγέλη Ηλιάκη από τη Δεδεμπίλης Τυροκομική (Ηούς 76, Κάτω πετράλωνα) για την πολύτιμη βοήθεια τους.

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

INFO!

ΨΙΛΙΚΑΤΖΟΥ (παράταση)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Από την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 21 Απριλίου

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη 19:00

Παρασκευή 21:15

Σάββατο 19:00

Κυριακή στις 21:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70′ (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 13 ευρώ

Προπώληση Viva: 12 ευρώ : https://www.viva.gr/tickets/theater/polyxoros-vault/i-psilikatzou/

Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ

ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

…”Μια συγκινητική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε! Mια πολύ όμορφη, προσεγμένη και αιχμηρή παράσταση με αστικό χαρακτήρα και συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους θεατές”… Ματθαίος Λεωνίδας (Το Κουτί της Πανδώρας – HotDoc)

…”Ο Καρατζιάς προσεγγίζει στην ουσία του τον ζωντανό, καθημερινό και αυθεντικό λόγο της Δελημήτρου, και μαζί με την ερμηνευτική δύναμη της Ουζουνίδου τα αφήνει να κυριαρχήσουν στην απλή αλλά δυναμική και ευαίσθητη σκηνοθεσία που υιοθετεί. Την εκδοχή αυτή συνοδεύει η απόλυτα ταιριαστή και συγκινητική με τον τρόπο που πρέπει πρωτότυπη μουσική του Μάνου Αντωνιάδη και ο ρόλος της Άννας Ψαρρά, ένα εύρημα που λειτουργεί υπέροχα. Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνει στην Ουζουνίδου. Ένας χείμαρρος συναισθημάτων, βαθειά συγκινητική, άμεση, αστεία, αθυρόστομη και αιχμηρή, η Ψιλικατζού της Ουζουνίδου είναι μια πραγματική γυναίκα που σε κάνει να πονάς με τον πόνο της και να γελάς με τη χαρά της. Ο λόγος της, το σώμα της, η έκφρασή της είναι όλα προσανατολισμένα στο γλυκόπικρο παραμύθι της Ψιλικατζούς και στην επίμονη ανάγκη της να διεκδικεί αυτό που ορίζει ως ευτυχία”… Ιωάννα Βαρδαλαχάκη (Clickatlife)

…”αν την παρακολουθήσει κανείς στη σκηνή, αντιλαμβάνεται αμέσως το μεγάλο ταλέντο, την υπέρμετρη ευαισθησία, αλλά και την ακτινοβολία που εκπέμπει στον θεατή, με το που λέει την πρώτη της ατάκα. Στην «Ψιλικατζού», «δίνει ρέστα». Ενώ τη μια στιγμή σε κάνει να χαμογελάς, την αμέσως επόμενη κάνει το στομάχι σου να δένεται κόμπο, παρουσιάζοντας το γκρίζο θέμα της υπογονιμότητας μέσα από τον πολύχρωμο κόσμο ενός ψιλικατζίδικου στη Νίκαια, δεν αφήνει κανένα θεατή ασυγκίνητο”… Μαρία Λυσάνδρου (Περιοδικό Plan Be / Ελεύθερος Τύπος)

…“Η «Ψιλικατζού» είναι μια παράσταση που μιλάει στην “Ψυχή”, μια σπουδαία παράσταση και αξίζει να τη δείτε. Μόνο κερδισμένοι θα βγείτε”…Αφροδίτη Καραμήτσου (Aixmi.gr)

…”Μια πολύ ωραία παράσταση, που συγκινεί βαθιά, χωρίς να γίνεται μελό. Τόσο η ερμηνεία της ταλαντούχας Ελένης Ουζουνίδου, όσο και της Άννας Ψαρρά υπήρξαν υποδειγματικές, ισορροπώντας ανάμεσα στο δραματικό και το κωμικό. Οι θεατές καταχειροκρότησαν όλους τους συντελεστές στο τέλος, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι”… Νίκος Μπατσικανής (Palmografos.com)

..”Μια επιτυχημένη ΨΙΛΙΚΑΤΖΟΥ που θα παίζεται για χρόνια στο VAULT. Μετά την «Γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά, είχα δέκα περίπου χρόνια να δω κάτι τόσο αυθεντικό και ζωντανό. Aπό τα λίγα θεάματα που είδα φέτος και που μπορεί να παιχτεί για πολλά ακόμα χρόνια. Δείτε αυτή την παράσταση για να βγάλετε καλύτερα τη βδομάδα σας. Και τη ζωή σας εν τέλει”… θεατρολόγος και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας (Γράφειν)

…”Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσω αυτό που είδα και άκουσα. Το καταπληκτικό κείμενο της κυρίας Δελημήτρου, άψογα επεξεργασμένο και σκηνοθετημένο από τον Καρατζιά, αποδόθηκε ονειρικά από τις κυρίες Ελένη Ουζουνίδου και Άννα Ψαρά. Δεν έμεινε συναίσθημα για συναίσθημα που να μην άγγιξαν. Σφίξιμο στο στομάχι και συγκινησιακή χειροβομβίδα, τούτο εδώ το έργο. Είναι «απλά» μία τιτάνια, μία θεϊκή παράσταση. Πολύ εύκολα μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει, όχι μόνο φέτος, αλλά και τα τελευταία έξι χρόνια.”… Κώστας Κούλης (Noizy.gr)

…”Λαϊκό θέατρο, γνήσιο…Τόσο η ποιητική σύλληψη της συγγραφέως, όσο και η ευαίσθητη διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά, αναδεικνύουν τη μεγάλη ερμηνευτική γκάμα της Λένας Ουζουνίδου. Η μετάπτωση των διαθέσεων, από το χιουμοριστικό ύφος της αρχής, την ελευθεριότητα κάποιων εκφράσεων, τους υψηλούς τόνους φωνής έως την εσωτερικότητα, τη συγκίνηση και την ανθρώπινη πικρία του δεύτερου μέρους, γίνεται με μαεστρία. Τα σκήπτρα κρατά η ικανότητα της κυρίας Ουζουνίδου να πλησιάζει με το βλέμμα και την αμεσότητά της τον θεατή, να τον καθιστά μέτοχο”… Νίκος Ξένιος (Book Press)

…” Είναι μαγικό πράγμα το θέατρο! Είναι όμορφο να βλέπεις έργα που συγ-κινούν αληθινά! «Η Ψιλικατζού» ήρθε για να μείνει στην καρδιά μας και ασφαλώς επιβάλλεται να την δεις… πραγματικά, μην την χάσεις για κανέναν λόγο!”… Ντίνα Καρρά (kallitexnes.gr)

…”Στο σύνολο της πρόκειται για μια θεατρική στιγμή που μέσα στην ηρεμία και τη συγκίνηση του μικρού χώρου του Vault, θα δημιουργήσει το δικό της εκκωφαντικό θόρυβο. Η μεστή ερμηνεία της Λένας Ουζουνίδου σε συνδυασμό με το γεμάτο ζεστασιά κείμενο δίνουν στο κοινό μια βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική παράσταση. Πρόκεται αναμφισβήτητα για μια σημαντική θεατρική πρόταση”… Κάτια Σωτηρίου (θέατρο.gr)

…”Ένα όμορφο κείμενο που ευτύχησε στα χέρια ενός ταλαντούχου σκηνοθέτη, με μία υπέροχη μουσική επένδυση, μία μεγάλη ηθοποιό, ένα ωραιότατο σκηνικό, δημιουργούν μία παράσταση μοναδική. Που είναι στα must to see της φετινής θεατρικής σεζόν. Μια πολύχρωμη παράσταση με χιούμορ, ανάμεικτο με γέλιο, δράμα, θλίψη, πόνο, αισιοδοξία, επιμονή. Μια παράσταση που σας συνιστώ να παρακολουθήσετε άμεσα”… Βίβιαν Μητσάκου (Theater Project 365)

…”Μια συγκινητική παράσταση στην οποία το δυνατό χαρτί είναι η πρωταγωνίστρια της, η Ελένη Ουζουνίδου, η οποία καταθέτει επί σκηνής ακέραια κομμάτια αυθεντικής συγκίνησης. Ο Καρατζιάς, ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης ηθοποιών κατάφερε να δημιουργήσει ενδιαφέρουσες ατμόσφαιρες ισορροπώντας θαυμάσια ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Υπέροχη για άλλη μια φορά η μουσική και το τραγούδι του Μάνου Αντωνιάδη”… Μαρία Κυριάκη (Επί Σκηνής)

…”Βρεθήκαμε στον Πολυχώρο Vault για να παρακολουθήσουμε μια από τις καλύτερες παραστάσεις για την αρχή της σεζόν και ίσως μπορεί και ολόκληρου του έτους. Η θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά εξαιρετική. Η προσομοίωση του ψιλικατζίδικου απίστευτα αληθινή, ενώ πιο στοχευμένη επιλογή ηθοποιών για τους ρόλους δεν θα μπορούσε να υπάρξει”… Μαρία Διονυσοπούλου (Young People)

… “Ο Δημήτρης Καρατζιάς έκανε πάλι το “θαύμα” του στη σκηνή του πολυχώρου Vault ! Έστησε μια παράσταση που “μιλάει” με αμεσότητα και ειλικρίνεια στην καρδιά του θεατή παρέχοντας του απλόχερα εικόνες γνώριμες και φιλικές. Η “Ψιλικατζού” είναι μια παράσταση που θα σας συναρπάσει! Η ερμηνεία της Ουζουνίδου δίνει κύρος και αξιοποιεί στο έπακρο όλες τις πτυχές του κειμένου της Δελημήτρου και η πρωτότυπη μουσική του Αντωνιάδη απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα!”… Μαρία Μεταξιτινού (περιοδικό Tv24)

…”Για το κείμενο της Δελημήτρου, την σκηνοθεσία και το στήσιμο του Καρατζιά, το παίξιμο της Ουζουνίδου και της Ψαρρά, την μουσική του Αντωνιάδη, αξίζει να δείτε την “Ψιλικατζού” στο VAULT. Να την δείτε γιατί η περιπέτεια της Κωνσταντίνας Δελημήτρου πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης και να γίνει ανοιχτά, όχι στα μουλωχτά. Και γι’ αυτό μας αφορά όλους, τελικά. Γι’ αυτό να πάτε να την δείτε”… Γιάννης Καρνεσιώτης (Asteroid)

…”Η Ελένη Ουζουνίδου στο Vault με την εξαιρετική διασκευή που έχει κάνει ο Δημήτρης Καρατζιάς και υπό την σκηνοθετική του καθοδήγηση, προχωράει ένα βήμα παραπέρα, φτάνει στην καρδιά, στο ψητό! Βουτάει χωρίς φόβο μέσα στις αφηγήσεις της και φωτίζει το πορτραίτο ενός ανθρώπου που αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις, με νύχια και με δόντια, με χιούμορ και με οδύνη αληθινή, χορτασμένη με γκρεμό και απόρριψη, αλλά γεμάτη αγάπη και σθένος και ζωντάνια και αφοπλιστική ειλικρίνεια. Το βλέμμα της Ουζουνίδου όταν της ανακοινώνουν για μια ακόμη φορά ότι απέτυχε η πολλοστή προσπάθειά της, η πίκρα, ο πόνος της, όλες αυτές οι σκέψεις, είναι συνταρακτικό”… Αλέξης Κανατάς (gefira.gr)

…”ένα έργο βαθιά ανθρώπινο και αληθινό που δύσκολα θα σας αφήσει ασυγκίνητους”… Γιώργος Βάννος (stories music and thoughts)

…”Η αγωνία πολλών γυναικών, η ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, η οικονομική επιβάρυνση που συχνά εξελίσσεται σε οικονομική καταστροφή στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν παιδί, η περίοδος της κρίσης και τα κοινωνικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν, όλα αυτά πήραν μορφή από την εξαιρετική ερμηνεία, την κίνηση, τη φωνή, την παραστατική έκφραση της Ελένης Ουζουνίδου. Το κείμενο στηρίχτηκε από μια εξαιρετική ερμηνεία, κατάλληλα σκηνικά και θαυμάσια μουσική πλαισίωση”… Μαρία Μαρή (Θεατρομανία)

…”Νομίζω πως μέρες που είναι – εορταστικές! – η παράσταση που σκηνοθέτησε με αντρική ευαισθησία και πανανθρώπινη διάθεση ο Δημήτρης Καρατζιάς και απογείωσαν με τις ερμηνείες τους η Ελένη Ουζουνίδου και η Άννα Ψαρρά, αποτελεί την ιδανική έξοδο για τις γιορτές. Μια από τις πιο Feelgood παραστάσεις της χρονιά!” … Λίλα Παπαπάσχου (Θεαθήναι)

…”Αναμφισβήτητα εξαιρετική η ερμηνεία της Ελένης Ουζουνίδου, ζωντάνεψε με περίσσεια ευαισθησία και αυθορμητισμό μια ιστορία καθημερινή και κοινή, που ωστόσο αποτελεί και στις μέρες μας ζήτημα ταμπού. Θα την αγαπήσετε και θα την απολαύσετε. Μην το χάσετε”… Μυρτώ Παπαιωάννου (ARTgr Radio)

…”Η βαθιά και αληθινή εξομολόγησή της αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές του κοινού, το οποίο για μία ακόμη φορά υποκλίνεται στην εξαιρετική ερμηνεία της Ελένης Ουζουνίδου, μιας ηθοποιού που πάντα θα μας «ανοίγει την όρεξη» για ξεχωριστές θεατρικές εμπειρίες, είτε στέκεται μπροστά από πατατάκια, σοκοφρέτες και άλλες λιχουδιές, είτε όχι”… Αντώνης Μπούμπας (UrbanLife.gr)

…”Η Λένα Ουζουνίδου, κυριολεκτικά πετούσε πάνω στη σκηνή και με κάθε της φράση αποδείκνυε πως ακόμη και ο τετραγωνισμός του κύκλου μπορεί να επιτευχθεί. Με ακατάβλητο πάθος έπαιζε σαν να ήταν ο πρώτος ρόλος της θεατρικής της πορείας. Ο Καρατζιάς – εκτός των άλλων – έχει κάτι σπάνιο: Ανακαλύπτει ακόμη και τους πιο καλά κρυμμένους θησαυρούς, τους ανασύρει και μας τους παρουσιάζει στον – εντυπωσιακά ανανεωμένο φέτος – Πολυχώρο του Vault”… Παναγιώτης Μήλας (catisart.gr)

…”«Η Ψιλικατζού» στο Θέατρο Vault είναι μία από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς! Γεμάτη γέλιο, αλήθειες του σήμερα και του πάντα και ερμηνείες καθηλωτικές! Όσον αφορά την Ελένη Ουζουνίδου, υποκλίνομαι στο υποκριτικό της ταλέντο και την αυθεντικότητα της επί σκηνής”… Θανάσης Ξάνθος (Koita-magazine)

… “«Η ψιλικατζού» είναι μια παράσταση που πρέπει να δουν και άντρες και γυναίκες. Το ψιλικατζίδικο αυτό, είναι το μόνο κατάστημα από το οποίο θα βγουν όλοι όσοι το επισκεφτούν κερδισμένοι”… Σπύρος Οικόπουλος (Εφημερίδα Sportime)

…”Η Λένα Ουζουνίδου είναι απίστευτα χαρισματική ηθοποιός. Αγκαλιάζει και βιώνει τον ρόλο της στον ύψιστο βαθμό, με απέραντο σεβασμό αλλά και πάθος, αποδίδοντάς τον με μια φυσικότητα σχεδόν τρομακτική. Πλάι της, η εξίσου υπέροχη Άννα Ψαρρά…Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα, άρτια στημένη και έξοχα παιγμένη παράσταση με αφετηρία μια πραγματική ανθρώπινη ιστορία, η οποία, στο βάθος, αφορά (και γι’ αυτό συγκινεί) τον καθένα μας.”… Μάριον Χωρεάνθη (diastixo.gr)

…”Πώς γίνεται κάθε φορά που παρακολουθώ μια παράσταση στο συγκεκριμένο πολυχώρο να φεύγω συγκλονισμένη από αυτό που είδα και να σκουπίζω τα βρεγμένα μου μάγουλα; «Η Ψιλικατζού» είναι μια σπουδαία παράσταση και αξίζει να της αφιερώσετε το χρόνο και την προσοχή σας”… Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη (Radioalchemy)

… “Η Ελένη Ουζουνίδου διαχειρίζεται την ψυχολογία των θεατών με αριστοτεχνικό τρόπο. Ειναι μοναδική!!! Ένα σκληρό κείμενο, σκηνοθετηθηκε εκμεταλλευόμενο την ερμηνευτική δύναμη της πρωταγωνίστριας.
Δείτε το οπωσδήποτε.Θα ενθουσιαστείτε!!!”… Μιχάλης Βαμβακάς (Λάμψη 92,3 FM)

… “Ο χειμαρρώδης λόγος της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, καθιστά το έργο της αυτομάτως ένα σύγχρονο αριστούργημα. H απολαυστική από κάθε άποψη Ελένη Ουζουνίδου, με μια καθηλωτική ερμηνεία, κινείται με χαρισματική άνεση και ευελιξία από το γέλιο στο κλάμα, από τη χαρά στο δάκρυ. Kαθηλώνει το θεατή, τον συνεπαίρνει, τον συγκλονίζει. Ακούστε την ιστορία της και μη ντραπείτε να δακρύσετε μαζί της”… Μαριλιάνα Ρηγοπούλου (Fragile)

…”Θριαμβεύει η «Ψιλικατζού» στο Θέατρο Vault”… Βαγγέλης Ιωάννου (irafina.gr)

…”Μέσα στην ποικιλία θεαμάτων που προσφέρει ο πολυχώρος Vault μπορεί να βρει κανείς μικρά «διαμαντάκια» που χάρη στην απλότητα και τη σκηνική τους αλήθεια δημιουργούν στιγμές μοναδικής θεατρικής μέθεξης. Μία τέτοια στιγμή, που θα μείνει έντονα γραμμένη στην ιστορία του Vault, είναι και αυτή της «Ψιλικατζούς»”… Κατερίνα Πεσταματζόγλου (Quinta)

…”Μία υπέροχη διασκευή και μεταφορά στην σκηνή του best seller βιβλίου της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, το ίδιο συγκινητική και «γλυκόπικρη» όπως ακριβώς και το βιβλίο! Συγχαρητήρια σε όλους για αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα!”… Παναγιώτης Πετρόπουλος, Γιώργος Λιναρίτης (ArtMagazino)

…”Μπράβο σε όλους τους συντελεστές που δημιούργησαν αυτήν την παράσταση που μιλά για ένα θέμα – ταμπού όπως είναι η υπογονιμότητα. Βαθιά μας συγκίνησε και μας αφύπνισε και όχι μόνο εμάς τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες που ήταν παρόντες. Πάλι το Vault μας εκπλήσσει με τις καλλιτεχνικές του επιλογές και τη διαφορετική ματιά”… Πόλλυ Μαρμαρινού (FreshArt24.gr)

…”H Ελένη Ουζουνίδου μέσα σε ένα πριγκιπικό πράσινο φόρεμα καταθέτει την ψυχή της στην σκηνή με μαγνητισμό και οικειότητα που μόνο η ίδια ξέρει να διαχειρίζεται. Αυτή και μόνο αυτή η γυναίκα είναι ο λόγος για να μάθεις και εσύ την ιστορία της συγγραφέως και να θαυμάσεις το ταλέντο της”… Άννα Κάντα (Duduka)

… “H παράσταση πλημμυρίζει τον θεατή της με συναίσθημα που έρχεται και σε αγκαλιάζει πολύ τρυφερά. Εξαιρετικά τα δύο κορίτσια, η Ελένη Ουζουνίδου και η Άννα Ψαρρά. Mια δυνατή θεατρική εμπειρία”… ( Οι συντάκτες του Sin radio)

…”Eδώ, έχουμε να κάνουμε με ένα υπέροχο θέατρο που γίνεται από ανθρώπους και αφορά ανθρώπους. Ούτε να απορείς που θέλεις να ξέρεις τη συγγραφέα με το μικρό της όνομα. Είναι η Ντίνα που έπεσε στα χέρια της Ελένης Ουζουνίδου, έγινε περσόνα και πλέον μπορεί να ταξιδέψει στις πόλεις, χάρη στον ουσιαστικό συνδυασμό και συντονισμό δυνάμεων”… Αντιγόνη Κατσαδήμα (Artviews)

…”Η Ελένη Ουζουνίδου ενσαρκώνει με έναν ανατριχιαστικό τρόπο το ρόλο της. Καθώς γίνεται ένα με αυτό. Την βλέπουμε να ξετυλίγει μέσα από το ρόλο της όλο της το υποκριτικό της ταλέντο”… Χριστίνα Γεωργιάδη (Maxmag)

…”Η υπέροχη Ελένη Ουζουνίδου μαζί με την Άννα Ψαρρά, καταφέρνουν να μας συγκινήσουν, να μας κάνουν να γελάσουμε με την ψυχή μας, να ταυτιστούμε και επιτέλους να μιλήσουμε ανοιχτά για ένα θέμα – ταμπού για την ελληνική κοινωνία. Ο Δημήτρης Καρατζιάς έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, αναδεικνύοντας με τον πιο ισορροπημένο τρόπο μία ιστορία ανθρώπινη, αστεία, αληθινή. Σ’ αυτό το μικρό μαγαζάκι στον πολυχώρο Vault μπορεί κανείς να βρει πολλά πράγματα, ανάμεσά τους… μία βαθιά κατάθεση ψυχής”… Μαριλένα Παππά (Theatrorama)

…“Ένα αιχμηρό κείμενο, μια προσεγμένη σκηνοθεσία και η ερμηνεία μιας πολύπλευρης και πολυτάλαντης ηθοποιού είναι τα συστατικά που έχουν κάνει την παράσταση στο Vault να πάρει επιπλέον παράταση. Γιατί η επιτυχία στο σανίδι δεν έρχεται ποτέ τυχαίa”….Χριστίνα Ζάχου (NouPou.gr)

…”Είδαμε μια ιστορία να ρέει σαν χείμαρρος συναισθημάτων μέχρι το τέλος. Μελετημένη παράσταση με αστείρευτα νοήματα. Η Ελένη Ουζουνίδου σε μια συγκλονιστική ερμηνεία που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή του θεατή. Αξίζει να μνημονεύσουμε και να επαινέσουμε το συγκινητικό τραγούδι που έγραψε ειδικά για την παράσταση, ο Μάνος Αντωνιάδης. Εν τούτοις, βλέποντας την «Ψιλικατζού» κυρίευσε ακόμα μια φορά μέσα μου, η πεποίθηση ότι οι πιο σπουδαίες παραστάσεις ζωντανεύουν στις σκηνές των «μικρών» θεάτρων, αυτών κυρίως που έχουν θεατρική ταυτότητα όπως ο Πολυχώρος Vault”… Λαμπριάνα Κυριακού (avecnews.gr)

…”Συγκινησιακό, δραματικό, αστείο και παράλληλα μεστό νοημάτων το έργο «Η Ψιλικατζού» αντικατοπτρίζει τον διαρκή αγώνα ενός ζευγαριού να γευτεί το δώρο της ζωής. Με κατεύθυνση καθαρά προς την γυναικεία ιδιοσυγκρασία χωρίς ίχνος σεξισμού, το έργο καθίσταται ένα μήνυμα ελπίδας πως οι αγώνες δεν είναι μόνο πατριωτικοί, κοινωνικοί, είναι και αγώνες για κάποια πράγματα, που σε άλλους φαντάζουν αυτονόητα. Είναι αγώνες για τους οποίους συχνά το τίμημα είναι βαρύτερο ψυχικά απ’ ό,τι μια οικονομική καταστροφή. Συγχαρητήρια!”…Νέαρχος Κουρσάρος (I-eidisi)

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00)

Email: [email protected]

FB Page : http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Πολυχώρος VAULT Theatre Plus
Μελενίκου 26, Βοτανικός
Τηλ.: 213 0356472