Χρήστος Κούρτογλου: “Νιώθω μια διαρκή ανησυχία, μια ανάγκη να ζω κάνοντας αυτό που αγαπώ: η ανησυχία και η ανάγκη να ζήσω κι όχι ο φόβος να αποτύχω”

Συνέντευξη στη δημοσιογραφική ομάδα του Polismagazino.gr

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι να κλείνω την πόρτα του δωματίου μου, να βάζω τα ηχεία στο τέρμα και να τραγουδάω χωρίς έννοια για ρυθμό και νότες χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σκούπα του σπιτιού ως βάση μικροφώνου. Καμία πραγματική βάση μικροφώνου δε θα αντικαταστήσει αυτή τη σκούπα.

Με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Με τον Beirut, μια loopιέρα και full brass band.

Υπήρξαν καθοριστικές μουσικές επιρροές θετικές ή αρνητικές; Υπήρξε μια καθοριστική στιγμή για μένα όπου δεν με ικανοποιούσε τίποτα από αυτά που άκουγα και ειδικά από αυτά που έγραφα. Για αυτό άνοιξα το Spotify και έκανα μια τεράστια playlist απο διάφορα είδη και καλλιτέχνες που δεν ειχαν (φαινομενικά) καμία σχέση μεταξύ τους. Οι απότομες αλλαγές από τον έναν ήχο στον άλλον ήταν κάτι που χρειαζόμουν και αγάπησα πολύ. Υπήρχαν τελικά πολλά νήματα που ένωναν όλους αυτούς τους καλλιτέχνες και το να μάθω να αναζητώ αυτές τις ενώσεις έχει υπάρξει αποκαλυπτικό και καταλυτικό για το πως αντιλαμβάνομαι την δημιουργία. Η playlist αυτή εμπλουτίζεται κάθε μέρα και έχει προσθέσει στην δική μου χρωματική παλέτα πολλά χρώματα που δεν είχα σκεφτεί ποτέ να μπλέξω μαζί.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Νομίζω πως δεν νιώθω φόβο ή τρόμο ούτε για το ενδεχόμενο της επιτυχίας μα ούτε και για της αποτυχίας. Τα αντιλαμβάνομαι και τα δυο απλά ως πιθανά ενδεχόμενα του ίδιου παιχνιδιού. Νιώθω, όμως, μια διαρκή ανησυχία, μια ανάγκη να ζω κάνοντας αυτό που αγαπώ και αυτό είναι που με κινεί τελικά: η ανησυχία και η ανάγκη να ζήσω κι όχι ο φόβος να αποτύχω.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Θεωρώ πως πρόκειται για πλατφόρμες ταχείας εκτόξευσης. Μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμο εργαλείο αλλά και απολύτως καταστροφικό (για τους διαγωνιζόμενους).

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θέλω πολύ ό,τι φτιάχνω να είναι όσο πιο προσωπικό μπορώ. Για αυτό σκοπεύω και έχω ήδη ξεκινήσει να βάζω μέσα σε αυτά δικούς μου ανθρώπους. Ήδη ένα από τα επόμενα κομμάτια είναι καραντινάτη συνδημιουργία του πρώτου και πιο παλιού μου φίλου σε δικό του στίχο και δική μου μουσική. Από τις πιο τρυφερές δημιουργίες. Ανυπομονώ να το ακούσετε!

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Είμαστε λίγο πριν τα γυρίσματα του κλιπ για το επόμενο κομμάτι. Πρόκειται για μια fun ερωτική pop power ballad. Ταυτόχρονα, γίνονται οι αρχικές ετοιμασίες για το πρώτο λάιβ. Η φωτιά τώρα αρχίζει ν’ ανάβει οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Χρήστος Κούρτογλου

Facebook: https://www.facebook.com/chriskourto

Instagram: https://www.instagram.com/chriskourtoglou/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCmvL66TxXoNy61zoDWlAC4Q

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6G21OPFwBJikwKXZmNJmIw?si=ykEEnbF4TcCR9jzOM8ltoQ