Φεστιβάλ Βωβούσας

Το Φεστιβάλ Βωβούσας, επιστρέφει δυναμικά στις 13- 20 Ιουλίου με ανανεωμένο πρόγραμμα για εκείνες και εκείνους που επιλέγουν την ορεινή δροσιά εν μέσω καλοκαιριού!

ΜΟΥΣΙΚΗ
Η φετινή διοργάνωση ξεκινά το Σάββατο 13 Ιουλίου με τη συναυλία του Χρήστου Τζιτζιμίκα, ο οποίος και έρχεται στη Βωβούσα με έναν και μόνο σκοπό: Να ξεφαντώσετε μέχρι πρωίας! Στο line-up του φεστιβάλ συμμετέχουν και άλλα ονόματα της εγχώριας και ξένης μουσικής σκηνής όπως οι: Hairetis-Harper, Melentini, Θοδωρής Ζιάρκας, Γιάννης Σαξώνης, Κομπανία Φώτη Καραβιώτη και Γιάννη Λίτσιου, Αδελφοί Zeqiri (AL) και Constellation Chor (USA).

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Στην αίθουσα προβολών “Ζήσης” θα παρακολουθήσετε το αφιέρωμα στη Γαλλίδα ανθρωπολόγο-σκηνοθέτη Colette Piault που θα τιμήσει το Φεστιβάλ με τη συμμετοχή της και θα παρουσιάσει μια σειρά από ντοκιμαντέρ που δημιούργησε τη δεκαετία του ‘80 στο γειτονικό χωριό Άνω Ραβένια.

ΑΩΟΣ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ
Δεν θα μπορούσε να λείπει ο «κύριος υπαίτιος» για τη ίδρυση του μοναδικού ελληνικού ορεινού φεστιβάλ! Έκθεση φωτογραφίας του Nick St.Oegger, “Kuçedra” και του Γιώργου Δέτση, “Aøos, don’t touch” με φωτογραφίες από την Ελλάδα και την Αλβανία, αφιερωμένη στο ποτάμι που διασχίζει τη Βωβούσα. Κατάβαση της κοιλάδας του Αώου από το Φράγμα Πηγών, όπως και άλλες πεζοπορικές διαδρομές και παρατήρηση πουλιών, ενημερωτική ημερίδα για τη δημιουργία Διακρατικού Πάρκου Αώου / Vjosa και μια παράσταση κουκλοθεάτρου από τη ΜΑΡΜΙΤΑ που θα σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο μαγικό με θέμα τι άλλο… το νερό! Highlight των εκδηλώσεων η συναυλία ελληνικών και αλβανικών παραδοσιακών ακουσμάτων της περιοχής του Αώου / Vjosa. Όλα τα παραπάνω γίνονται με τη συνεργασία της Πίνδος Περιβαλλοντική και Save the Blue Heart:

ΟΜΙΛΙΑ
Α, ναι! Θα είναι κι ο Κρίστοφερ Κινγκ, ο οποίος και θα συνομιλήσει με τον Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο για την Ηπειρωτική Μουσική, ενώ ενδιάμεσα θα «γυρίζει» δίσκους 78 στροφών από την πολύτιμη συλλογή του των αρχών του 20ού αιώνα..

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Μη ξεχνάτε και τα εργαστήριά μας!
Εργαστήριο ντοκιμαντέρ με τον Βασίλη Λουλέ, βοτανολογίας με την Κωνσταντίνα Λίτσα, ντιζάιν με τους 3dots, χαρακτικής με τους IRAK, δημιουργικής γραφής με τη Βιβιάννα Μηλιαρέση, ξύλινης δόμησης με την ομάδα ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ, κλασσικής ζωγραφικής με την Ελένη Νταλαμπέκη κουκλοθεάτρου με τη ΜΑΡΜΙΤΑ… Διαλέξτε κάποιο από τα παραπάνω εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων για εσάς και τα παιδιά σας, γιατί πάνω απ’ όλα η Βωβούσα είναι και Kids Friendly!