Φίλη Μαρσώ: “Ο Γιώργης Κοντοπόδης, θεατρικός μου σύζυγος τα τελευταία πέντε χρόνια, με έχει στοιχειώσει”

Η ηθοποιός Φίλη Μαρσώ μιλά στο http://www.polismagazino.gr για τις “Άγριες Ορχιδέες” του Θάνου Τσάμπρα σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου στο θέατρο Μπέλλος.

Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο του Θάνου Τσάμπρα όπου πρωταγωνιστείτε. Οι “Άγριες Ορχιδέες” του Θάνου Tσάμπρα είναι μία μαύρη κωμωδία, η οποία προσεγγίζει κάποια σοβαρά θέματα δοσμένα μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις με πολύ γέλιο και πολλά νοήματα. Υπάρχει επίσης και διαδραστικό στοιχείο μέσα στην παράσταση, όπου οι θεατές γίνονται ένα με εμάς και τα προβλήματαa των δύο χαρακτήρων. Επίσης, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συνεργάζομαι με τον Θάνο Tσάμπρα, τον ευχαριστώ πολύ που με επέλεξε για αυτόν τον ρόλο, με την Γωγώ Φάκου, αγαπημένη φίλη και συνεργάτιδα με την οποία έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν και φυσικά τον Γιώργη Κοντοπόδη, θεατρικό μου σύζυγο στα δύο τελευταία έργα που με έχει στοιχειώσει.. (γέλια) Η συνεργασία μας μετράει περίπου πέντε χρόνια.

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας. Εγώ έχω τον ρόλο της Μαρίας, μιας γυναίκας η οποία έχει παλέψει στη ζωή της για να καταφέρει κάποια πράγματα, δεν είχε εύκολα την αποδοχή των γύρω της – ακόμα και της μητέρας της – και ήταν, θα λέγαμε, η χαμένη της υπόθεσης όσον αφορά το γάμο της, μέχρι που γνώρισε την Ελένη, την έτερη σύζυγο του συζύγου της !!! Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, οι οποίοι, μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, στο τέλος βρίσκουν κάποια κοινά σημεία.

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη της παράστασης, Αλέξανδρο Λιακόπουλο. Τι να πρωτοπώ για τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συνεργάζομαι σε ένα ακόμα έργο με δική του σκηνοθεσία. Γνωριζόμαστε και συνεργαζόμαστε χρόνια… Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να σκηνοθετεί και να προσεγγίζει το θέμα κάθε έργου. Είναι ένας ευγενικός, γλυκύτατος, δημιουργικός άνθρωπος και εύχομαι η συνεργασία μας να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα!!! Τον ευχαριστώ πολύ που μου εμπιστεύτηκε αυτόν τον ρόλο και που αναδείχθηκε με τη δική του καθοδήγηση!

Αγαπημένη σκηνή της παράστασης; Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ιδιαίτερη σκηνή της παράστασης. Είναι όλο το έργο αγαπημένο από την αρχή ως το τέλος. Βέβαια κάποια πολύ ιδιαίτερη σκηνή είναι η σκηνή που ακούγεται ο Γιώργης Κοντοπόδης από τον άλλο κόσμο !!! (γέλια) Με αυτόν τον άνθρωπο δεν θα χωρίσω ποτέ!!

Ποιό είναι το μήνυμα που περνά η παράσταση στον θεατή; Είναι πολλά τα μηνύματα που περνά αυτή η παράσταση στον θεατή όσον αφορά τις σχέσεις των ανθρώπων. Το παρελθόν δεν πρέπει να σκιάζει το μέλλον, πρέπει να κοιτάζουμε θετικά τη ζωή, η ζωή είναι πολύ μικρή και πρέπει να την ζήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Θάνος Τσάμπρας
Σκηνοθεσία – Μουσική Επένδυση: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Φίλη Μαρσώ, Γωγώ Φάκου, Μάκης Κατσανέας
Συμμετέχει ο Γιώργης Κοντοπόδης

Θέατρο ΜΠΕΛΛΟΣ
Κέκροπος 1, Πλάκα, Τηλ.: 210 3229889

Κυριακή στις 21:00 και Τετάρτη στις 19:30 έως τις 12/04/2020