Το Σάββατο 27 Μαρτίου στο MEGA CINEMA

10:00 ALPHA

Μια επική περιπέτεια που διαδραματίζεται στην εποχή των παγετώνων, πριν από 20.000 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του πρώτου του κυνηγιού κι ενώ είναι έτοιμος να μυηθεί στην πιο ξακουστή ομάδα της φυλής του, ένας νεαρός τραυματίζεται σοβαρά και οι υπόλοιποι τον εγκαταλείπουν να πεθάνει στο δάσος.
Παρά την άσχημη κατάσταση του καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του και ανακαλύπτει ότι είναι μόνος, εγκαταλελειμμένος και μίλια μακριά από το χωριό του. Ανέλπιστος σύμμαχος του, ένας μοναχικός λύκος, παρατημένος εξίσου από την αγέλη του. Οι δυο τους θα μάθουν να επιβιώνουν, βασίζοντας ο ένας στις δυνάμεις του άλλου, υπομένοντας αμέτρητους κινδύνους, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν σπίτι πριν τους προλάβει ο θανατηφόρος χειμώνας.

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής του 2018 σε σκηνοθεσία Άλμπερτ Χιουζ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κόντι Σμιτ – ΜακΦι, Γιοχάνες Χάουκουρ Γιοχάνεσον, Νατάσια Μάλθι
*Κατάλληλο για άνω των 8 ετών.

14:00 ΔΙΚΤΑΤΩΡ ΚΑΛΕΙ ΘΑΝΑΣΗ

Ο Θανάσης, ένας φιλόδοξος φωτογράφος, αναλαμβάνει να φωτογραφίσει έναν εξόριστο δικτάτορα της Νότιου Αμερικής, που φρουρείται με δρακόντια μέτρα ασφαλείας στη βίλα που κατοικεί. Καταφέρνει να τον πλησιάσει, και λίγο πριν πεθάνει ο δικτάτορας, δίνει στον Θανάση ένα χαρτάκι με τον κωδικό των καταθέσεών του σε μια ελβετική τράπεζα. Ο πολυπόθητος κωδικός βάζει τον Θανάση σε πολλαπλά πυρά, χωρίς να έχει καν αντιληφθεί την αξία του.
Λίγους μήνες πριν την κατάρρευση της Χούντας, γεννήθηκε ο τίτλος αυτής της ταινίας, κλείνοντας το μάτι στο κοινό που διψούσε για κάτι αντιστασιακό.
Δυστυχώς, η ταινία ήταν άτυχη εισπρακτικά, κυρίως γιατί προβλήθηκε στους κινηματογράφους στις 12/11/1973 – δηλαδή πέντε μέρες πριν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Κωμωδία ελληνικής παραγωγής του 1973 σε σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Θανάσης Βέγγος, Κλειώ Σκουλούδη, Μαρία Φωκά, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Όλγα Πολίτου, Αντώνης Αντύπας, Βασίλης Αντύπας, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Θόδωρος Έξαρχος