Το πολυαναμενόμενο βιβλίο μαγειρικής της Εύας Παρακεντάκη από τις 23 Σεπτεμβρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία

100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές Εκδόσεις CREAMY W PUBLICATIONS

«Θα πάρω χώμα και νερό από τον Ψηλορείτη, να το σκορπίσω να γενεί όλος ο κόσμος Κρήτη». Με αυτό το μότο στην καρδιά της, η Εύα Παρακεντάκη θέλησε να κάνει πράξη την αγάπη της για την Κρήτη και μέσα από ένα πρωτότυπο βιβλίο μαγειρικής. Όλες οι γεύσεις, οι μυρωδιές, τα συναισθήματα από τον «τόπο που δεν γεννήθηκα, αλλά που είμαι σίγουρη ότι θέλω να γεράσω!», όπως η ίδια δηλώνει.

Η Κρήτη των γεύσεων, του έρωτα και της λεβεντιάς καταγράφεται μέσα από 100 συνταγές, κατανεμημένες με μαεστρία στις 4 εποχές του χρόνου, όπως δηλώνει και ο τίτλος του πρωτοποριακού αυτού βιβλίου: «100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές», διά χειρός Εύας Παρακεντάκη, της μαγείρισσας με κρητική καταγωγή που αποφάσισε να γίνει μόνιμο μέλος της κρητικής οικογένειας, μετακομίζοντας με την οικογένειά της στη μεγαλόνησο του Κρητός και του Δία, της Ρέας και της Αμάλθειας, κι εκεί να μεγαλουργήσει η ίδια ρουφώντας αρχικά κάθε γεύση της ευλογημένης αυτής γης, και τώρα μεταδίδοντάς μας τις γνώσεις της μέσα από αυτόν τον πολυτελή τόμο.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του πονήματος είναι τόσο η καταχώρηση των συνταγών στις 4 εποχές του χρόνου, όσο και οι πρόλογοι της συγγραφέως σε κάθε ενότητα, που μας μεταφέρουν στο κρητικό κλίμα κάθε εποχής και στα έθιμά του.

Οι συνταγές παρουσιάζονται λιτά και απέριττα, έτσι ώστε να είναι εφικτή η εκτέλεσή τους ακόμη και από τον πιο ερασιτέχνη, ενώ οι αντίστοιχες υπέροχες έγχρωμες φωτογραφίες που τις συνοδεύουν μας προκαλούν να τις απολαύσουμε.

Ένα βιβλίο μαγειρικής, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, μας κλείνει το μάτι για να το ξεφυλλίσουμε και να λαχταρήσουμε το περιεχόμενό του. Από τις 23 Σεπτεμβρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Creamy W Publications.