Τομαζίνος Δημήτρης: “Η εκπαίδευση γινεται ανάλογα με τις ανάγκες του σκύλου και του ιδιοκτήτη”

Πότε πρέπει να ξεκινήσω την Βασική Εκπαίδευση του σκύλου μου; Η εκπαίδευση των κουταβιών ξεκινάει απο τη μητερα τους αμεσως μολις γεννηθούν, κατοπιν καθε μερα ο εγκέφαλος του κουταβιου μπορει και λαμβάνει πολλές πληροφορίες, αρα ειναι κατάλληλο να ξεκινήσουμε εκπαίδευση πριν ερθει το κουτάβι η το ενήλικο σκυλί στο σπιτι μας. Έχοντας τη γνώση, ξεκιναμε χωρις λάθη, οπωτε ελαχιστοποιουνται τα προβλήματα στο μέλλον.

Ποιο είναι το κόστος της εκπαίδευσης του σκύλου μου; Το κόστος στη σχολη μας ειναι το ίδιο εδω και πολλά χρόνια. Θελαμε απο την αρχή να ειναι εφικτή η εκπαιδευση και η γνωση σε καθε οικογένειά. Νιωθουμε την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία που ζουμε να μεταδιδουμε την παιδεία που χρειάζεται, ειναι απαραίτητη, δυστυχώς παρατηρούμε σε πολλούς τομείς την έλλειψη της στην καθημερινότητα μας. εχουμε σαν στόχο κάθε σκύλος και κηδεμονας να εχουν ομαλη συμβίωση.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να εκπαιδευτεί ένας σκύλος; Η σωστη εκπαίδευση γίνεται μαζι με τον κηδεμόνα του σκύλου, καθως πρέπει ο άνθρωπος να λαβει τη γνωση για το πως να καθοδηγεί το ζώο του. Ξεκιναμε περιπου 2,5 μηνων αν ειναι κουτάβι και συνήθως στους 7 μηνες εχει τελειωσει τη βασικη υπακοή. Τα μαθηματα γίνονται 1/ βδομάδα. Βέβαια ο χρόνος εξαρτάται και απο την πρόοδο και εξέλιξη του ανθρωπου, δεν εχουν ολοι οι άνθρωποι τις ιδιες ικανότητες.

Μπορώ να εκπαιδεύσω μόνος τον σκύλο μου; Και βέβαια μπορεί ο καθενας μας να εκπαιδευσει το σκυλο μονος του. Ολοι εχουμε την φυσικη ταση για επικοινωνία και οταν το πετύχουμε αυτό μας φέρνει χαρά! Ομως υπαρχει και ο παραγοντας γνώση, οταν πάρουμε σαφή γνώση η εκπαιδευση του σκυλου ειναι ενα καινούργιο κομμάτι στη ζωη μας που δεν το ειχαμε φανταστεί. Ανοίγει στο μυαλό μας μια αλλη οπτική. Ολα εξαρτώνται απο τη γνωση!

Που γίνεται η εκπαίδευση; Η εκπαίδευση γινεται ανάλογα με τις ανάγκες του σκύλου κ του ιδιοκτήτη. Στη σχολη μας, μεσω Skype, σε χωρους που ζει ο σκυλος κτλ.

Αναλαμβάνετε σκύλους από συγκεκριμένες περιοχές; Αναλαμβανουμε σκύλους απο ολη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τα κατ’ οίκον μαθήματα εξυπηρέτηση γίνεται στην Αττική.

Τι πρέπει να προσέξω στην επιλογή του εκπαιδευτή του σκύλου μου; Δυστυχώς στην χώρα μας οτι δηλώνει καποιος ειναι… Δεν υπάρχει κρατικός φορέας που να ελέγχει, τις μεθόδους εκπαίδευσης αν ειναι αποδεκτές, τις συνθήκες διαμονής των σκύλων αν ειναι καταλληλες. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τη λογική μας καθως ψαχνουμε απαντήσεις, σε ερωτήματα που μας απασχολούν, και ο καθε εκπαιδευτής ειναι υποχρεωμένος να απαντησει σε ολες μας τις απορίες, ειναι υποχρεωμένος να μας εξηγήσει γιατι χρησιμοποιεί τις μεθόδους που χρησιμοποιεί. Αν δυσκολεύεται να απαντήσει η δυσανασχετεί, χρησιμοποιήστε τη λογικη σας….

Μπορεί ο οποιοσδήποτε να γίνει Εκπαιδευτής Σκύλων; Θα απαντήσω με ερωτησεις, μπορεί ο οποιοσδήποτε να γινει πιλοτος; μπορει ο οποιοσδήποτε να γινει σχοινοβατης; μπορει ο οποιασδήποτε να γινει καλος σεφ; Καθε ειδικότητα απαιτεί καποια φυσικα ταλέντα. Περα απο αυτα εναποκειται στον καθενα πως θα εξελιχθεί. Δεν αρκει να μαθουμε 10 τεχνικες και να μας αρεσουν τα ζωα, να τα χαιδευουμε και να τα φιλαμε, απαιτούνται και αλλα, οπως η σωστή κρίση, η υπομονή, η κατανόηση.

https://www.facebook.com/dimitristomazinos/