Τμήμα ζωγραφικής παιδιών

Φαντασία, δημιουργία, έκφραση!

Η ΤΕΧΝΗ κοντά στα παιδιά για ακόμη μια φορά!

Ένα από τα πιο αγαπημένα τμήματα της Τέχνης, το τμήμα ζωγραφικής για παιδιά περιμένει για άλλη μια χρονιά του/ις μικρούς/ές μας φίλους/ες για όμορφες εικαστικές εμπειρίες, ταξίδια στο χρώμα και στη φαντασία.

Το Σεπτέμβρη ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα ζωγραφικής των εκκολαπτόμενων λιλιπούτειων καλλιτεχνών.

Η Τέχνη ετοίμασε  πλαστικά χρώματα, μαρκαδόρους, μολύβια, κηρομπογιές και πινέλα για να υποδεχθεί τους/ις καλλιτέχνες/ιδες και να τους βοηθήσει μέσα από τη ζωγραφική να αντιληφθούν τον κόσμο,  να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.

Όπως είπε και ο Πάμπλο Πικάσσο: «Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης όσο μεγαλώνει.»

Και αυτή τη χρονιά το εικαστικό ταξίδι των παιδιών της Τέχνης θα γίνει με την καθοδήγηση, τη φροντίδα και την επιμέλεια της Αναστασίας Πραξιγά και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Όχι μόνο γιατί η Αναστασία είναι ενεργό μέλος  της Τέχνης  και μαθήτρια του Νικόλα Μπλιάτκα αλλά γιατί είναι μια απίστευτα δραστήρια, δυναμική και γεμάτη ενδιαφέροντα νηπιαγωγός.

Η Αναστασία Πραξιγά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Γυναικόκαστρο Κιλκίς. Είναι νηπιαγωγός και δασκάλα. Εργάζεται ως νηπιαγωγός στο Κιλκίς από το 1991.Έχει καταφέρει να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες:  τα παιδιά και τις τέχνες.  Εκφράζεται μέσα από αυτές και προσπαθεί να βοηθήσει και τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από τη ζωγραφική, τα εικαστικά, το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσική.

Με τα εικαστικά ασχολείται από την παιδική της ηλικία.

Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και χαρακτικής για τρία χρόνια στην «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς με δάσκαλο το Νικόλα Μπλιάτκα.

Τα τελευταία επτά χρόνια χρησιμοποιεί στη ζωγραφική της κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά (καπάκια, μπουκάλια, ρολά, χαρτόκουτες.…) και υλικά της φύσης (βότσαλα, θαλασσόξυλα, άμμο, φύλλα….).

Έχει διδάξει εικαστικά σε παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΙΡΙΔΑ» και της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών. Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «ΑΙΑΣ» τα τελευταία δύο χρόνια δίδαξε ζωγραφική, εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι.

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέατρο από το 1995 έως το 2012 στην «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς και στη θεατρική ομάδα του Δήμου Κιλκίς.

Είναι μέλος της ομάδας κρουστών «άιΝΤΟς» από το 2015.

Το 2022 έργα της συμμετείχαν στην έκθεση εικαστικών του συνόλου «Πόλις».

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη και θα ξεκινήσουν την Τρίτη  3  Οκτωβρίου 2023, οι ώρες των μαθημάτων θα είναι 5.00 με 6.30 και 6.45 με 8.15 .

Σεβόμενοι απόλυτα την εμπιστοσύνη σας αλλά και τη δημόσια υγεία, η Τέχνη επέλεξε, για τα τμήματα της ζωγραφικής, να εγκαταστήσει σύγχρονες συσκευές αποστείρωσης αέρα και επιφανειών, για την εξάλειψη
παθογόνων μικροοργανισμών (βακτηρίων, ιών, μυκήτων) και οσμών, με τη χρήση  υπεριώδους φωτός UVC και φωτοκαταλυτικής οξείδωσης PCO και έτσι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε μια υγειονομικά ασφαλή και αποστειρωμένη από βακτήρια, ιούς και μύκητες αίθουσα.

Σε όλα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, όπως αυτές κάθε φορά θα απαιτούνται.   

Πληροφορίες για εγγραφές στα μαθήματα:  Από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη και  Πέμπτη, 5  με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217  και 6946253961 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση [email protected]           

Σας περιμένουμε!