Τζένη Γεωργιάδη: «Το τραγούδι είναι όλη η ζωή μου και εκφράζομαι μέσα από αυτό»

Μόλις στα 27 της χρόνια, και με σημαντικές μουσικές σπουδές, αλλά και με σπουδαία τραγούδια, με «βαριές» υπογραφές στο βιογραφικό της, η Τζένη Γεωργιάδη, τραγουδώντας μόνο με την κιθάρα της, και με ένα low profile χαρακτήρα, να την κάνει μοναδική σε αυτό που παρουσιάζει, έχει καταφέρει εδώ και τρία χρόνια, να αφήσει το δικό της μουσικό στίγμα. Η μουσική αρχή της, έγινε με το «Μην Κλαις», σε μουσική Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους Ρεβέκκας Ρούσση, ακολούθησε μία σπουδαία συνεργασία σε τρία τραγούδια, με το Στέφανο Κορκολή, όπου υπέγραψε τη μουσική, ενώ τους στίχους η Ρεβέκκα Ρούσση, όπως το «Έλα Κοντά μου», η «Αρχή», και «Πάντα για μας καλοκαίρι»… Θέλοντας να πάει ένα βήμα παρακάτω, η Τζένη Γεωργιάδη, ένωσε τις δυνάμεις της με τον σπουδαίο ερμηνευτή Βασίλη Δήμα, και το ντουέτο τους «Η Απορία μου», σε μουσική και στίχους του Βασίλη Δήμα, κατάφερε να αγαπηθεί από τον κόσμο, και να γίνει το απόλυτο ραδιοφωνικό hit. Η Τζένη Γεωργιάδη, μας έλυσε όλες μας τις «απορίες»!

Μίλησέ μας για τη Τζένη, μέσα από τα μέχρι σήμερα τραγούδια της…

«Έχω έξι τραγούδια μέχρι σήμερα στην μουσική μου πορεία και όλα είναι με σπουδαίους δημιουργούς, κάτι που με κάνει να νιώθω ευγνώμων και μεγάλη τιμή που με έχουν εμπιστευθεί τέτοια ονόματα από τόσο νωρίς»!

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί ένα τραγούδι για να θες να το ερμηνεύσεις;

«Σίγουρα να έχει κάποιους στίχους με νόημα που να μου ταιριάζουν και μετά να μου αρέσει και η μουσική του»

«Η απορία μου», ένα μοναδικό ντουέτο με τον Βασίλη Δήμα. Πώς γεννήθηκε αυτή η συνεργασία;

«Ήθελα πάρα πολύ να μου γράψει ο Βασίλης ένα τραγούδι, έτσι εκείνος με χαρά με μελέτησε, ώστε να γράψει κάτι πάνω σε εμένα. Μετά όμως σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα ντουέτο, ώστε να με μάθει και εμένα παραπάνω κόσμος και ο Βασίλης Δήμας, επειδή είναι ένας άνθρωπος που βοηθάει τα νέα παιδιά, έτσι γεννήθηκε αυτό το ντουέτο. Θα τον ευχαριστώ για πάντα, για αυτό».

Τι σημαίνει μουσική και τραγούδι για την Τζένη Γεωργιάδη;

«Είναι όλη μου η ζωή και ο τρόπος που εκφράζομαι μέσα από αυτό»!

Τι σημαίνει έρωτας για εσένα;

«Ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, που χωρίς αυτό η ζωή θα ήταν πολύ άδεια».

Η λέξη σε αγαπώ βγαίνει εύκολα από τα χείλη σου;

«Όχι δεν είμαι άνθρωπος, που λέει τέτοιες λέξεις εύκολα. Για να πεις κάτι τέτοιο, πρέπει όντως να το εννοείς»!

Πότε έγινε η δική σου μουσική «Αρχή»;

«Από πάντα μου άρεσε η μουσική, αλλά επαγγελματικά, ξεκίνησε πριν από περίπου 3 χρόνια, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο μου τραγούδι, που είναι το «Μην κλαις». Έτσι ξεκίνησε η επαγγελματική μου πορεία στην μουσική».

Ποια από τα τραγούδια σου, σε συγκινεί περισσότερο όταν το ερμηνεύεις;

«Σίγουρα το «Μην κλαις», γιατί είναι και το πιο συγκινητικό μου τραγούδι».

Με ποιο τραγούδι συναδέλφου σου, κλαις;

«Δεν κλαίω εύκολα γενικά, για αυτό κιόλας δεν έχει τύχει να κλάψω με κάποιο τραγούδι».

Με ποιον θα ήθελες ακόμα να κάνεις ένα ντουέτο, ή να σου γράψει ένα τραγούδι;

«Τρεις από τους καλλιτέχνες που θαυμάζω, είναι ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Θοδωρής Μαραντίνης. Θα ήθελα πάρα πολύ λοιπόν, με κάποιον από αυτούς».

Η ίδια πειραματίζεσαι στο να γράψεις στίχους ή μουσική;

«Ναι έχω γράψει μερικά τραγούδια μόνη μου, αλλά είμαι σε πολύ αρχικό στάδιο πάνω σε αυτό το κομμάτι, δεν είμαι ακόμα έτοιμη για να κυκλοφορήσω κάτι δικό μου».

Για να σε κερδίσει κάποιος άνθρωπος τι πρέπει να κάνει;

«Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο αυτό που πρέπει να κάνει, σίγουρα να ταιριάζουμε στις απόψεις μας για να επικοινωνούμε μεταξύ μας».

Ανοίγεσαι εύκολα ή δύσκολα και γιατί;

«Επειδή γενικά είμαι κλειστός χαρακτήρας, γι’ αυτό ανοίγομαι και δύσκολα. Επίσης θεωρώ, όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο, χρειάζεται καιρός για να τον μάθεις πραγματικά. Έτσι δεν χρειάζεται να του ανοιχτείς κατευθείαν, από την πρώτη στιγμή».

Κάνοντας την αυτοκριτική σου, ποια νιώθεις ότι είναι τα μειονεκτήματα και τα προτερήματά σου;

«Τα προτερήματά μου είναι ότι δεν παίρνουν εύκολα τα μυαλά μου αέρα και βάζω μικρούς στόχους, ώστε να τους πραγματοποιώ και να πηγαίνω στους επόμενους. Το ελάττωμά μου είναι, ότι είμαι πολύ κλειστός άνθρωπος, αλλά με τη δουλειά αυτή, ανοίγομαι σιγά σιγά».

Τα μουσικά σου όνειρα, τι περιλαμβάνουν;

«Σίγουρα να συνεχίσω τη δουλειά που κάνω, να βγάζω όλο και πιο ωραία τραγούδια, να με μαθαίνει ο κόσμος και να τραγουδήσω σε μεγάλα μαγαζιά».

 Ποια θεωρείς την πιο σημαντική καλλιτεχνική στιγμή στην μέχρι σήμερα καλλιτεχνικής σου πορεία;

«Η πιο σημαντική μου καλλιτεχνική στιγμή είναι, το ότι με έχουν εμπιστευθεί από το πρώτο μου κιόλας τραγούδι τέτοιοι μεγάλοι καλλιτέχνες, και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για έναν νέο ερμηνευτή»!

Τζένη Γεωργιάδη ft Βασίλης Δήμας – Η Απορία μου – Official Music Video – YouTube

Τζένη Γεωργιάδη – Αρχή – Official Music Video – YouTube

Τζένη Γεωργιάδη – Πάντα για μας καλοκαίρι – Official Music Video – YouTube

Τζένη Γεωργιάδη | Έλα κοντά μου | official video – YouTube

Τζένη Γεωργιάδη / Μην κλαίς / official video – YouTube