«Ταυτότητα κι Επάγγελμα Παιδί»: Η ιστορία της άτυχης 12χρονης στον Κολωνό έγινε τραγούδι και συγκινεί βαθιά

Προτείνει ο δημοσιογράφος Θάνος Ξάνθος

Η πολύκροτη υπόθεση του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ενός άτυχου 12χρονου κοριτσιού από έναν 53χρονο στον Κολωνό αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία ενός τρομερά συγκινητικού τραγουδιού κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τα ανήλικα θύματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους, που μεγάλωσαν με τη βία πιο νωρίς απ’ όσο θα έπρεπε.

«Ταυτότητα κι Επάγγελμα Παιδί» είναι λοιπόν ο πολύ ευρηματικός και συναισθηματικά φορτισμένος τίτλος του δημιουργήματος, που με ιδιαίτερα ποιητική διάθεση εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε στιχουργικά ο χαρισματικός νέος συγγραφέας και ποιητής Κωνσταντίνος Τσακαλάκης, σε μουσική σύνθεση του επίσης νέου και εξαιρετικά ταλαντούχου ερμηνευτή και συνθέτη Γιώργου Χουβαρδά, του οποίου η αισθαντική ερμηνεία αρπίζει τρυφερά τις ευαίσθητες χορδές του ακροατή, «αφυπνίζοντας» πολύ έντονα συναισθήματα.

Οι δύο πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες με αυτή τους τη δημιουργία, με την οποία συστήνονται στο κοινό, φιλοδοξούν μέσα από τον ρομαντισμό της Τέχνης τους να αφυπνίσουν και να εμπνεύσουν για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη, πιο ήρεμη και πολύ πιο προστατευτική για όλους και ιδίως για εκείνους που δηλώνουν “Ταυτότητα κι Επάγγελμα Παιδί”.

https://www.instagram.com/tv/Ck1YKDEPBQn/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Το σημαντικό αυτό project ηχογραφήθηκε και κινηματογραφήθηκε με την πολύ ιδιαίτερη αισθητική του Ιωάννη Κουλούση, στα πρώην studios της Finos Films και νυν AntArt Studios στο Μεταξουργείο. Την ενορχηστρωτική επιμέλεια ανέλαβε ο Βασίλης Γκορίτσας, ο οποίος κατέθεσε την ψυχή του στο πιάνο, ενώ ο Μάριος Ιβάν Παπούλιας με το βιολί του άφησε στο τραγούδι το πολύ ευαίσθητο αποτύπωμά του. Εξαιρετικά τιμητική, τέλος, ήταν η συμμετοχή του μουσικού Τεό Λαζάρου, του επί χρόνια συνεργάτη του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος με το κοντραμπάσο του, τη μαεστρία και την ενθουσιώδη παρουσία του έδωσε τον πολύ σημαντικό παλμό του στο όλο εγχείρημα.

Το τραγούδι “Ταυτότητα κι Επάγγελμα Παιδί” κυκλοφορεί στο επίσημο κανάλι του Γιώργου Χουβαρδά στο YouTube και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Συντελεστές:

Στίχοι & Κείμενα | Κωνσταντίνος Τσακαλάκης
Μουσική | Γιώργος Χουβαρδάς

Ενορχήστρωση & Πιάνο | Βασίλης Γκορίτσας
Κιθάρα | Γιώργος Χουβαρδάς
Βιολί | Μάριος Ιβάν Παπούλιας
Κοντραμπάσο | Τεό Λαζάρου

Ηχογράφηση – Μίξη | Σωτήρης Ζηλιασκόπουλος (AntArt Studios)
Mastering | Νίκος Μέρμηγκας (AntArt Studios)

Σκηνοθεσία & Μοντάζ | Ιωάννης Κουλούσης
Βοηθός σκηνοθέτη | Κυριάκος Περσίδης