ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ Live Band

Βαγγέλης Κωστόπουλος, Συμεών Στέφος! Εδώ και οχτώ χρόνια «Συνένοχοι» στο ίδιο «έγκλημα».

Ποιο είναι αυτό το «έγκλημα» θα αναρωτιέστε. Φυσικά δεν είναι άλλο από την αγάπη τους για τη μουσική. Ηθικός αυτουργός στο «έγκλημα» η ίδια η ζωή που τους έφερε κοντά. Μαζί τους το τελευταίο διάστημα “ΣΥΝΕΝΟΧΕΣ” η Εφραιμία Μίχου και η Δέσποινα Ρεκούδη!

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν κοντά τους όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ άλλων οι Σοφία Αρβανίτη Νίκος Καλλίνης (Εκείνος Κ εκείνος ) Γιάννης Νικολάου (Λαθρεπιβάτες) Σαββέρια Μαριόλα Πασχάλης Τσαρούχας Όθωνας Μεταξάς Αλέξανδρος Χατζής Άλκης Κούρκουλος Χριστίνα Αλεξανιάν Μαίρη Μηλιαρέση Τόνυ Δημητρίου Δέσποινα Λεμονίτση Ζαχαρούλα Κληματσάκη Μανώλης Πασχαλίδης Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, Μανώλης Δελώτης, Μάνος Καμπούρης, Σιμόν Παναρέτου, Κατερίνα Κεχαγιά, Ιωάννα Κάπελα, Λίλλιαν Ανερούση, Πολυξένη Καράκογλου, Χρήστος Τζομπανάκης, ο Ηλίας Παλιουδάκης, ο Τόνυ Δημητρίου, η Ανθια, ο Πέτρος Ιμβριος, η Δήμητρα Μπουλούζου, ο Πάνος Λαμπρίδης, η Ευδοκία, ο Στέλιος Ιωαννίδης, η Αριέτα Σαϊτά, ο Θεολόγος Κάππος, ο Κίμωνας Πολλάτος και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες.

ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ Live Band υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την δισκογραφική εταιρία Reload General Music για την έκδοση του πρώτου δίσκου τους με τίτλο “Πρώτο έγκλημα”, ο οποίος κυκλοφορεί στα φυσικά καταστήματα και στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

10 πρωτότυπα κομμάτια εκ των οποίων μία συμμετοχή της Σοφίας Αρβανίτη και μία ακόμα του Νίκου Καλλίνη. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι τους προσφέρουμε άλλοθι όποτε ανεβαίνουν επί σκηνής, έτσι γινόμαστε και εμείς συνένοχοι. Αλλά κάθε έγκλημα έχει και το θύμα του. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό το θύμα είναι ο παραλογισμός της εποχής μας. Σε όλα τα επίπεδα. Από τον έρωτα, τις φιλίες και τις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα ως την καθημερινότητα, τη δουλειά και την πολιτική. Ας γίνουν λοιπόν τα τραγούδια «σφαίρες» και ας πατήσουμε όλοι μαζί τη σκανδάλη. Δεν θα ακουστεί πυροβολισμός, μόνο η μουσική και οι φωνές τους. Υπάρχει πιο δυνατό όπλο;

Κείμενο: Στέλιος Φωκάς

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Η πρώτη μουσική ανάμνηση που μοιραστήκαμε οι τέσσερείς μας ήταν το live στην Αρχιτεκτονική Live Stage στις 29/12/18. Εκεί είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τη Σοφία Αρβανίτη, τον Γιάννη Νικολάου (Λαθρεπιβάτες) και τον Νίκο Καλλίνη (Εκείνος & Εκείνος), τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς που μας συνόδευσαν σε αυτή την αξέχαστη βραδιά.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Η πορεία μας στον χώρο μετρά σχεδόν μία δεκαετία, υπήρξαν αρκετοί αξιόλογοι καλλιτέχνες που μας έκαναν την τιμή να συνεργαστούμε και εμφανίσεις σε μεγάλες μουσικές σκηνές (Ρυθμός, HolyWood, Αρχιτεκτονική κλπ). Κομβική στιγμή ήταν η πρόσφατη παρουσίαση του δίσκου μας “Πρώτο Έγκλημα” στον Σταυρό του Νότου (28/9/2019).
Πηγαίνοντας νοητικά πίσω στον χρόνο θυμόμαστε τον Αλέξανδρο Χατζή, το ήθος, την καλοσύνη και την ευγένειά του, που μας επηρέασε θετικά τόσο σαν μουσικούς όσο και σαν ανθρώπους. Ευγνωμονούμε για όσα καταφέραμε, στα οποία μας συνέβαλαν όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραστήκαμε τη σκηνή. Ο καθένας με τον τρόπο του άφισε το στίγμα του σε αυτή την πορεία.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες που επιλέγουν να λάβουν μέρος σε αυτά, πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο η δουλειά τους παίρνει περισσότερη δημοσιότητα, παρόλο που, όπως αποδεικνύεται τελικά, ελάχιστοι είναι αυτοί που εξακολουθούν να είναι ενεργοί στον μουσικό χώρο, μετά από κάποιο καιρό. Χάνονται, έχοντας ήδη χάσει την μουσική τους ταυτότητα, προς τέρψη του φιλοθεάμωνος κοινού. Προσπαθεί ο ένας να επικρατήσει του άλλου και μαζί τους χάνεται το όλο νόημα της μουσικής με την ευρύτερη έννοια. Για εμάς η μουσική είναι ένα μέσο για να γινόμαστε όλοι “Συνένοχοι”, να ερχόμαστε κοντά και όχι να ανταγωνιζόμαστε.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Είναι όνειρο μας να συναντηθούμε μουσικά με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη διαχείριση της καριέρας ενός μουσικού στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι και συνήθως απασχολημένοι. Τις περισσότερες φορές αναλαμβάνουν να δουλέψουν μόνο με καλλιτέχνες που έχουν ήδη χαράξει μία πορεία στον χώρο, με αποτέλεσμα οι αμοιβές τους να είναι μη διαχειρίσιμες από κάποιους ανερχόμενους καλλιτέχνες, οι οποίοι θέλουν να βιοποριστούν από τη μουσική.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Αυτή τη στιγμή θέλουμε να δώσουμε βάση στην προώθηση του δίσκου μας, ο οποίος κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία και στις online πλατφόρμες, αλλά επίσης στο πρόγραμμά μας έχουμε live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.

Facebook: ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ Live Band Instagram: sinenoxoi.live.band E-mail: [email protected]

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLsi8Bp-cncU3JK26rMg3bo-BQLzI_rf7H