Σοστακόβιτς & Μάλερ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σπουδαία έργα των Σοστακόβιτς και Μάλερ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου.

Το ‘Κοντσέρτο για τσέλο, αρ.1 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 107’ είναι γραμμένο από τον Σοστακόβιτς για τον μυθικό βιρτουόζο και καλό του φίλο Μστισλάβ Ροστροπόβιτς.

Το ερμηνεύει, στην πρώτη του παρουσία στη Θεσσαλονίκη, ο Γερμανός Μαξιμίλιαν Χόρνουνγκ, ο οποίος υπηρέτησε ως πρώτο τσέλο τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας πριν αφοσιωθεί πλήρως στη σόλο καριέρα του.

Ο Μάλερ έγραψε την μεγαλοπρεπή συμφωνία ‘Τιτάν’ για την προσωπική του κάθαρση από τα πάθη της νιότης, πιστεύοντας παράλληλα πως ‘μία συμφωνία πρέπει να είναι σαν τον κόσμο, να περιέχει τα πάντα’.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκινά με το ανατολίτικο άρωμα του συμφωνικού ποιήματος του Μποροντίν ‘Στις Στέπες της Κεντρικής Ασίας’.

Συναυλία αφιερωμένη στα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη
Η ΚΟΘ τιμά τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη αφιερώνοντας τη συναυλία στην τραγική επέτειο της μαζικής δολοφονίας γυναικόπαιδων από τους Γερμανούς Ναζί και τους Έλληνες συνεργάτες τους, στις 2 Σεπτεμβρίου 1944. Μία ελάχιστη συμβολή της ΚΟΘ στο διαρκή αγώνα μνήμης αυτών των θυμάτων, ενάντια στη λήθη τέτοιων αποτρόπαιων εγκλημάτων.

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019
ώρα 21:00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση ορχήστρας: Βασίλης Χριστόπουλος
Βιολοντσέλο: Μaximilian Ηornung

Πρόγραμμα:
Αλεξάντρ Μποροντίν (1833-1887): Στις Στέπες της Κεντρικής Ασίας
Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975): Κοντσέρτο για τσέλο αρ.1, σε μι ύφεση μείζονα, έργο 107
Γκούσταβ Μάλερ (1860-1911): Συμφωνία αρ.1 σε ρε μείζονα (‘Τιτάν’)

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία 15 €
Εξώστης 10 €
Μειωμένο 5 €

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών

Για τους κατόχους της κάρτας CLUB IANOS ισχύει έκπτωση 20% ανά εισιτήριο στις αμιγείς παραγωγές της Κ.Ο.Θ.
Η έκπτωση ισχύει για ένα εισιτήριο ανά κάτοχο

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια ανά συναυλία σε ανέργους στις αμιγείς παραγωγές της Κ.Ο.Θ..
Πληροφορίες στο 2310 236990