Παρουσία έργων της Δέσποινας Νικολιδάκη στην επετειακή -4 χρόνια- ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στο Μπενσουσάν Χαν

“Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ως ανεξάρτητη τέχνη έχει ομαδικό πνεύμα με μήνυμα και περιεχόμενο”

Μιλήστε μας για το έργο το οποίο παρουσιάσατε στην επετειακή εικαστική έκθεση τεχνών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο Μπενσουσάν Χαν. Τίτλος του έργου που παρουσιάστηκε “Γυναίκα” Λάδι σε καμβά ( 90×90 ) μεικτή τεχνική πάστα κ φύλλα χρυσού. Η μορφή προβάλλεται έντονα φωτισμένη σε συνδυασμό με τα χρώματα, υπογραμμίζοντας αινιγματικότητα, ερωτισμό, μελαγχολική διάθεση, έντονη θηλυκότητα αλλά και πρόκληση!

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτήν την παρουσία; Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ως ανεξάρτητη τέχνη έχει ομαδικό πνεύμα με μήνυμα και περιεχόμενο. Μία παρουσίαση με πολλαπλότητα στις μορφές και τον τρόπο έκφρασης.

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στο Μπενσουσάν Χαν; Μας ταξίδεψε σε μία άλλη εποχή ο χώρος του Μπενσουσάν Χαν. Ένα κτίριο αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα που έμοιαζε να ζωντανεύει το παρελθόν του με το παρόν όλων, δίνοντας στη παρουσίαση των έργων μία άλλη ενέργεια, άλλη διάσταση.

Μέσα σε αυτή την πορεία των τεσσάρων ετών παρουσίας της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή-συμμετοχή που βιώσατε; Οι εκδηλώσεις της ΕΠΙΜΟΝΉΣ ΤΕΧΝΗΣ εντυπωσιακές, αυτές που επισκέφθηκα και που συμμετείχα. Μια εύθυμη νότα κάθε παρουσίαση. Ευχομαι τη συνέχιση της επιτυχίας!

Που θεωρείτε οτι κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας του πρότζεκτ; Το κλειδί κρατά η επιμελήτρια Χρύσα Μπαρζώκα με πρωτοτυπία έμπνευση κίνηση δράση και την αμέριστη συμβολή της ομάδας καλλιτεχνών.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δικό σας δυνατό σημείο στην Τέχνη σας; Αυτό δηλαδή που σας κάνει τόσο ξεχωριστό; Το δυνατό σημείο αναδεικνύεται, αποκαλύπτεται από τη μακρά πορεία ενός δημιουργού. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι με συναρπάζει και μέσα από αυτή εκφράζομαι εξελίσσομαι.

Τι εύχεστε για τη συνέχεια; Αγάπη υγεία να συνεχίσει η Τέχνη να ομορφαίνει τη ζωή μας…..!

https://www.facebook.com/epimonitexni/

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: 4 Χρόνια στον τόπο που ξεκινήσεΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

Τα εγκαίνια του αδιαμεσολάβητου project εικαστικών καλλιτεχνών “Επίμονη Τέχνη” πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 10 Μαϊου στις 19.00 στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, 54625, Άνω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για την επετειακή εκδήλωση του πολύ επιτυχημένου project που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στο Μπενσουσάν Χαν και έγινε θεσμός!

Το παλιό εβραϊκό χάνι των Άνω Λαδάδικων, κτίριο εξαιρετικής εσωτερικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, στέγασε την εικαστική έκθεση στην οποία συμμετείχαν με έργα τους

https://www.facebook.com/BensousanHan/

OI ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΌΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΑΖΕΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΝΕΝΑΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΓΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ

ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΖΑΜΑΝΗ

RINETTE JOSAFAT

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ

PARIS VIVIANNE

RAMINA IBRAGIMOVA

ANTONI DRAGAN

ΑΝΤΩΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΟΡΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΑΦΕΊΜ ΙΔΟΎ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΧΡΥΣΑ ΣΙΑΤΗ

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΛΤΟΥΝΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ

Με την υποστήριξη

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΊΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΊΟΥ
ΕΥΟΣΜΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ADAMOS WINES
OLYMPUS RIVIERA

CBD WORLD

KOTSONI LANGUAGE

και τους χορηγούς επικοινωνίας

POLIS FREEPRESS
& SP musicRADIO