ΠΑΡΑΛΟΣ – Σύλλογος Φίλων της Θάλασσας και της Ναυτικής Παράδοσης

ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ  ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σημαντική σπονδυλωτή έκθεση που περιλαμβάνει ιστορικά αντικείμενα, φωτογραφίες και μοντέλα πολεμικών πλοίων διοργανώνει ο Σύλλογος “Πάραλος” στον 1ο όροφο του κτιρίου της Δ.Α.Λ. (Δημόσια Αρχή Λιμένων) στον 1ο προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει αντικείμενα και φωτογραφίες από τις εκθέσεις «Ανδραγαθήματα του υποπλοίαρχου Νίκου Βότση – Τορπιλισμός Φετίχ Μπουλέντ» και «Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913» τα οποία παραχώρησε με ευγενική χορηγία το Πολεμικό Μουσείο και η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος.

Παράλληλα, η έκθεση φιλοξενεί μοντέλα πλοίων από τη συλλογή του μικροναυπηγού  Δημήτρη Μάρα, αντικείμενα από τις συλλογές των Αθανάσιου Ζηβώνη, Ιωάννη Ζωχιού και Βασίλη Νικόλτσιου και συλλογή  φωτογραφιών του Κωστή Γκορτζή από το οχυρό του μεγάλου εμβόλου ( Αγγελοχώρι).

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2021. Το ωράριο λειτουργίας της είναι καθημερινά 11:00-18:00 και τις Κυριακές 11:00-17:00. Η είσοδος στον χώρο της έκθεσης γίνεται από την κεντρική πύλη του κτιρίου (από τη μεριά της θάλασσας μετά την Αποθήκη Γ’).

Ο Σύλλογος Φίλων της Θάλασσας και της Ναυτικής Παράδοσης – “Πάραλος” ιδρύθηκε το 2020 στη Θεσσαλονίκη από ευάριθμους οραματιστές και λάτρεις της θάλασσας. Σκοπός του Συλλόγου είναι η συμβολή του στην προώθηση της ναυτικής παράδοσης, η ανάπτυξη και η αξιοποίηση  της πόλης γύρω από το υγρό στοιχείο, μέσα από το πρίσμα της ιστορίας, της  πολιτιστικής  κληρονομιάς  του τόπου, της οικονομίας και φυσικά το κυρίαρχο στοιχείο της σχέσης του Ανθρώπου με τη Θάλασσα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310593187 – 6932410011