Η ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Παρασκευή Ανεβλαβή κυκλοφορεί τη νέα της ποιητική συλλογή συλλογή «Πάνω σε αυτή τη γη αγκάθια» από τις Εκδόσεις Agrafina.

Μια ποιητική συλλογή που μιλάει για τους ανθρώπους. Τις αδυναμίες και τα πάθη τους. Για τα λάθη και ότι μας κρατάει πίσω. Κάθε στίχος είναι και ένα διαφορετικό «αχ». Δικό μου ή άλλων. Σε οποιοδήποτε κι αν ανήκει, σίγουρα είναι κάτι που με αγγίζει και θέλω να μιλήσω γι’ αυτό.
Παρασκευή Ανεβλαβή
Μπορείς αγκαλιά να με κρατήσεις; / Μπορώ.
Μπορείς αγκαλιά να με φιλήσεις; / Μπορώ.
Μπορείς στην ζωή μου να σμίξεις; / Μπορώ.
Μπορείς ποτέ να μη με αφήσεις; / Αντίο, σ’ αγαπώ

Λίγα λόγια για την Παρασκευή Ανεβλαβή
Η Παρασκευή Ανεβλαβή γεννήθηκε στις 12/02/1999, στην Αθήνα. Με νησιώτικη καταγωγή, μεγάλωσε στη Νάξο. Στα δεκατέσσερά της, της γεννήθηκε η ανάγκη να «μιλήσει». Έτσι ξεκίνησε να γράφει. Στην αρχή σε ένα τετράδιο, τύπου ημερολογιακά. Έπειτα, πήρε όλα αυτά τα συναισθήματα που είχε καταγράψει και δημιούργησε χαρακτήρες για το πρώτο της βιβλίο. Στα δεκαεπτά άρχισε να ασχολείται με το θέατρο, ως μέλος σε ερασιτεχνικές ομάδες στην Νάξο. Στα δεκαοκτώ της έφυγε για σπουδές στην Αθήνα. Τελείωσε την σχολή της, στο τμήμα της Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης. Συνέχισε να ασχολείται ταυτόχρονα και με το θέατρο με μεγαλύτερο πάθος. Επιστρέφοντας στο νησί, άρχισε να εργάζεται στο αντικείμενό της. Συνέχισε με το θέατρο και με την συγγραφή, που «εξελίχθηκε» στη σεναριογραφία. Ταυτόχρονα με τα μαθήματα υποκριτικής και μουσικής, «πήραν ζωή» τα πρώτα της σενάρια σε θέατρο και κινηματογράφο. Η συγγραφή ποίησης και λογοτεχνικών κειμένων μπήκε στη ζωή της ως ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης απ’ τα θεατρικά κείμενα, κάπως πιο ρομαντικός, όπως το χαρακτηρίζει η ίδια.
Συγγραφέας: Παρασκευή Ανεβλαβή
Τίτλος βιβλίου: Πάνω σε αυτή τη γη αγκάθια
Διαστάσεις: 14×21
Σελίδες: 108
ISBN 978-618-585-617-5