Ο Φίλιππος Χόρτης στην Επίμονη Τέχνη

Το polismagazino.gr θέτει μία σειρά ερωτήσεων με σκοπό μια πιο προσωπική γνωριμία με Αγαπημένους μας Επίμονους καλλιτέχνες.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni

Η “Επίμονη Τέχνη” είναι μία ομαδική έκθεση χωρίς μεσάζοντες, η οποία ιδρύθηκε από τη ζωγράφο Χρύσα Μπαρζόκα το 2018 στο Μπενσουσάν Χαν, “μια συλλογική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών στην οποία καλλιτέχνες με τους οποίους μας δένουν ίδια ιδανικά θα συνεκθέσουμε χωρίς καμία απολύτως δέσμευση με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα μας. Μια τέχνη Επίμονη, την δική μας τέχνη”. Χ.Μ.

Η συμμετοχή σας στην ομάδα της Επίμονης Τέχνης δημιουργεί την ανάγκη να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από τα έργα τα οποία συνομιλούν με το φιλότεχνο κοινό. Θα θέλατε να μας πείτε πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχημένη επαφή σας με το κοινό; Πιστεύω ότι με από τα έργα μου αλλά και γενικά μέσα από την τέχνη, ο θεατής προσπαθεί να ανακαλύψει τυχόν συμβολισμούς και νοήματα και να τα ερμηνεύσει σύμφωνα με τα δικά του βιώματα. Είναι μια ενδοσκόπηση αλλά και μια εξωτερική παρατήρηση που συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Ποιος από τους εν ζωή καλλιτέχνες, σάς εκφράζει εικαστικά; Ο Γκέρχαρντ Ρίχτερ και από Έλληνες ο Γιώργος Ρόρρης.

Εάν ναυαγούσατε σε ένα νησί, πέρα από τα βασικά τα οποία θα σας έλειπαν, θα βρίσκατε τρόπο να εκφραζοσασταν καλλιτεχνικά και ποιος θα ήταν αυτός; Υπάρχουν στη φύση πολλά υλικά για να εκφραστεί κανείς. Το κάρβουνο, το ξύλο, η πέτρα, το βότσαλο.

Ποια θεωρείτε οτι είναι η ανώτερη των αξιών σας; Η νόηση.

Ποιος ο λόγος έμπνευσης και συνεργασία σας με την Επιμονή Τέχνη; Η επιμονή της.

Ποια από τις συνεργασίες σας με την Επιμονή Τέχνη αγαπήσατε περισσότερο & γιατί; Η Ομαδική έκθεση στο Μπεσουσάν Χαν, ο χώρος και η ατμόσφαιρα του κτηρίου πιστεύω ταίριαξε με το έργο μου.

Τι τίτλο θα δίνατε στην αυτοβιογραφία σας; Ίντιγκο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι που ακούτε όταν είστε σε λύπη, έρωτα ή χαρά; Paco de lucia. Entre dos aguas.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας και ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει ζήσει η ανθρωπότητα; Ο Φόβος της μη-σκέψης. Η μεγαλύτερη τραγωδία που ζει η ανθρωπότητα σήμερα είναι το μάταιο κυνήγι του πλουτισμού και υλισμού και όχι το κυνήγι της γνώσης.

Πιστεύετε ότι η Τέχνη μπορεί να κάνει καλύτερο τον κόσμο; Ναι, όταν έχει ισχυρούς συμβολισμούς.

Πόσο σας επηρεάζουν οι καθημερινές σκληρές ειδήσεις που ακούμε και έχουν να κάνουν με παιδοφιλία με γυναικοκτονίες και με όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας; Επιβεβαιώνουν ότι το κακό υπάρχει, είναι Ανθρωποκεντρικό, και τελικά όσο και να το ερευνήσει η επιστήμη δεν θα μπορέσει να βρει απαντήσεις για πιο λόγο συμβαίνει.

Θα σκεφτόσασταν να χαρίσετε κάποιο έργο σας για Φιλανθρωπικό σκοπό & αν ναι σε ποιόν; Θα χάριζα όλα μου τα έργα σε αυτόν που θα τα αγόραζε πιο ακριβά προκειμένου να δοθούν σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Σχετικά με τον Φίλιππο Χόρτη: Γεννήθηκα το 1975 στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά. Εργάζομαι ως brand developer σε ένα νέο project Athleisure ενδυμάτων την BE:NATION, έχοντας 23 συναπτά χρόνια εμπειρίας στον χώρο των πωλήσεων χονδρικής (Nike, Puma, Lotto κ.α).  Η μουσική, η ανάγνωση, η φωτογραφία, οι ταινίες, η πολιτική και το γράψιμο είναι επίσης μερικά από τα ενδιαφέροντά μου. Το πάθος μου είναι αναμφίβολα η ζωγραφική! Το έργο μου πάντα χαρακτηριζόταν ως αμφιλεγόμενο, συναισθηματικό, εμμονικό, Σκοτεινό. Το Indigo blue είναι το αγαπημένο μου χρώμα. Έχω συμμετάσχει σε ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις. Τα έργα μου έχουν επίσης ταξιδέψει εκτός συνόρων. Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Σίδνεϋ και σε όλη την Ελλάδα σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr