Δημήτρης Παραδείσης: Στόχος μου είναι να συνεργάζομαι με αξιόλογους “ανθρώπους”…

https://www.facebook.com/347432852375139/posts/790613644723722

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

Ειναι αλήθεια ότι την καλλιτεχνική μου φύση την είχα αντιληφθεί σε αρκετά μικρή ηλικία και σταδιακά καθώς περνούσαν τα χρόνια γινόταν ανάγκη για δημιουργία!

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε;

Από Έλληνες νέας γενιάς θαυμάζω τον Γιώργο Καραμίχο και από ξένους τον Al Paccino.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε;

Ο κινηματογράφος έχει το πλεονέκτημα να σε κάνει αναγνωρίσιμο, το θέατρο όμως είναι άμεσο και ζωντανό σε σχέση με τον κινηματογραφο.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Καλλιτέχνης γεννιέσαι αναμφισβήτατα, υπάρχει μέσα σου αυτή η ανάγκη για να δημιουργήσεις! Εξελίσσεται όμως μέσα από σκληρή δουλειά και συνεχή αναζήτηση!

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Πέρα από “Το Λαχειο” του Γιώργου Πολίτη που ανεβαίνει σε λίγες μέρες στο θέατρο παραμυθίας και το “Κορίτσι Διαμάντι” ένας υπέροχος μονόλογος που ήδη παίζεται στο θέατρο Αλκμήνη, θα ήθελα να έχω την δυνατότητα με την νέα χρονιά να ανεβάσω δύο παραστάσεις ακόμα. Στόχος μου είναι να συνεργάζομαι με αξιόλογους “ανθρώπους” πρωτίστος και καλλιτέχνες όπως ήδη συνεργάζομαι με τον συγγραφέα τον Γιώργο Πολίτη και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σπύρο Σπαντιδα.

Επίσης, θέλω το εργαστήρι υποκριτικής και συγγραφής”ON STAGE της Anasaart που έχω και στεγάζεται στο θέατρο Παραμυθίας Άλμπερτα Τσιπανάκη σιγά σιγά να γίνει ένα φυτώριο νέων ταλέντων ανεξαρτήτως ηλικίας όπου στο μέλλον θα μπορώ να τους έχω και για συνεργάτες!. Αυτό νομίζω σαν δάσκαλος υποκριτικής θα μου δώσει μεγάλη χαρά !!!

https://youtu.be/YSKmbR-RigM

Λίγα λόγια για τον ιδρυτή και ραχοκοκαλιά της AnasaArt.

Ο Δημήτρης Παραδείσης γεννήθηκε στο Αργος, Αργολίδος.
Η αγάπη του για το Θέατρο («η Τέχνη που εμπεριέχει όλες τις άλλες Τέχνες», όπως συνηθίζει να λέει) είναι χωρίς κανέναν αστερίσκο και απεριόριστη. Τίποτα δεν τον κάνει περισσότερο χαρούμενο από μια πλατεία γεμάτη με θεατές που συμμετέχουν και γίνονται αναπόσπαστο μέρος μιας παράστασης.
Έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με Stand Up Comedy, εκφράζοντας το πηγαίο χιούμορ του, που όμως κρύβει από κάτω πικρές αλήθειες και έρευνα μέσα στην ψυχή του καθενός. Έχει κάνει αρκετές δουλειές στην τηλεόραση και στο Θέατρο.
Έχει συνεργαστεί με τη Λουκία Ρικάκη στις «ΝΥΧΤΕΣ ΚΟΜΜΩΔΙΑΣ», με τον Νίκο Κούνδουρο και τη Γιώτα Κουνδουράκη στο έργο «ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ».
Τα τελευταία χρόνια είναι ο άνθρωπος πίσω από την AnasaArt. Μερικά από τα έργα που έχει ανεβάσει, σκηνοθετήσει και παίξει είναι το «VIRUS ή Το μεθύσι του Νώε» του Γιάννη Λ. Λιμτσιούλη, το «Δείπνο θανάτου» του Μιχαήλ Μιχαλιού και η «ΜΠΟΜΠΑ» του Νίκου Περέλη.
Πέρυσι ίδρυσε το εργαστήρι Υποκριτικής και Συγγραφής «ON STAGE» στο θέατρο Παραμυθίας όπου συνεργάζεται με τον καταξιωμένο συγγραφέα Γιώργο Σ. Πολίτη.
Επίσης η ANASA ART έχει κάνει θεσμό το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ που δίνει την ευκαιρία σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συγγραφείς να εκφραστούν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
Από θέση στηρίζει τους Έλληνες συγγραφείς διότι πιστεύει οτι υπάρχουν πολύ αξιόλογοι εργάτες του Λόγου που πρέπει να προβληθούν. Άλλωστε, μόνο αυτοί μπορούν να μιλήσουν απευθείας στην ψυχή του Έλληνα.
Άλλο ένα έργο της ANASA ART ανεβαίνει στις 17 Οκτωβρίου στο θέατρο Αλκμήνη. «ΚΟΡΙΤΣΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ» του Γιώργου Σ. Πολίτη σε σκηνοθεσία Ελένης Μιχελή. Ερμηνεύει η Σάρα Τερζή.
Φέτος ο Δημήτρης Παραδείσης υποδύεται τον Αντώνη στο ψυχολογικό θρίλερ του Γίωργου Σ. Πολίτη «ΤΟ ΛΑΧΕΙΟ» (Θέατρο Παραμυθίας, Πρεμιέρα 18 Νοεμβρίου).
Ένα ερωτικό τρίγωνο που ακροβατεί να ισορροπήσει μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα σας καθηλώσει….
Τον Δημήτρη πλαισιώνουν δύο υπέροχες ηθοποιοί, η Ηλέκτρα Σταματάτος που υποδύεται τη γυναίκα του Βάσια και η Σάρα Τερζή που υποδύεται την ερωμένη υπό τη Σκηνοθεσία του καταξιωμένου Σπύρου Σπαντίδα. Και οι τρεις τους ενσαρκώνουν τους ήρωες με πάθος και κέφι, αγάπησαν το έργο όπως όλοι μας εδώ στην AnasaArt.
Στόχος του Δημήτρη είναι να πείσει όσο περισσότερο κόσμο να πηγαίνει στο Θέατρο. Μικρές ή μεγάλες σκηνές, δεν έχει σημασία, όμως αξίζει να ψάξουμε όλοι εκείνους τους χώρους με τις λιγότερες θέσεις, εκείνα τα θέατρα στα στενά δρομάκια που όταν χαμηλώνουν τα φώτα, γεμίζουν με ζωή και άνθρωποι με μεράκι, ταλέντο και κέφι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ