Ο σεφ Ελευθέριος Κωνσταντινίδης προτείνει: «Λαυράκι σωτέ με ταμπουλέ λαχανικών και σάλτσα μουστάρδα»

Υλικά για 4 μερίδες

4 φιλέτα απο λαυράκι
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
5 μανιτάρια άσπρα
1 λιτρο ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι
Μια σκελίδα σκορδο
300 ml ελαιόλαδο
Θυμάρι
Αλάτι πιπέρι
100 γρ μαϊντανό
90 γρ μουσταρδα ντιζον
500 γρ πλιγούρι
150 ml χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε ενα αντικολλητικο τηγάνι. Βραζουμε το πλιγουρι στο ζωμο των λαχανικών. Αναμιγνίουμε τα λαχανικά με το πλιγούρι και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τα μυρωδικά σε ενα αντικολλητικο τηγάνι. Σοτάρουμε και τα φιλέτα ψαριού αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει πρώτα απο τη μερια που εχουν το δέρμα και επειτα τα γυρνάμε και απο τη άλλη πλευρά. Αναμιγνίουμε το υπόλοιπο λαδι με τη μουστάρδα και λιγο θυμάρι και αλατι για το ντρεσινκ. Στήνουμε το ταμπουλέ με ενα κουπατ στο πιάτο, διπλα στο φιλέτο απο το λαυράκι και ραντίζουμε με το ντρεσινκ το ψαρι.

Ο σεφ Ελευθέριος Κωνσταντινιδης τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο χώρο της γαστρονομίας καθώς έχει συνεργαστεί με γκουρμέ εστιατόρια, έχει κάνει food styling σε περιοδικά και έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες τροφίμων. Παντρεύει με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο τα μπαχαρικά στη μαγειρική του και απογειώνει το κάθε πιάτο.