Ο Νομπελίστας Πέτερ Χάντκε επισκέφθηκε την Μπάνια Λούκα!

Ο Νομπελίστας Πέτερ Χάντκε επισκέφθηκε την Μπάνια Λούκα της Σερβικής Δημοκρατίας όπου τον υποδέχθηκαν το Σερβικό μέλος στην Προεδρία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, η Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, ο Πρωθυπουργός, Ράντοβαν Βίσκοβιτς, ο παγκόσμιας φήμης, Σερβικής καταγωγής σκηνοθέτης, Εμίρ Κουστουρίτσα και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μπάνια Λούκα, Ράντοσλαβ Γκαγιάνιν.

Ο Πέτερ Χάντκε γεννήθηκε το 1942 στην Καρινθία της Αυστρίας, τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία και τάχθηκε κατά της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και κυρίως κατά της αποκλειστικής ενοχοποίησης των Σέρβων για τον πόλεμο. Την δεκαετία του ‘90 άρχισε να εμπλέκεται ενεργά σε όσα συνέβησαν, κάνοντας πολλά ταξίδια εκεί, γράφοντας βιβλία εμπειρίας και γνώμης και παίρνοντας ανοιχτά θέση υπέρ της Σερβίας.

Μετά την παραμονή του στη Μπάνια Λούκα της Σερβικής Δημοκρατίας, ο κύριος Χάντκε, μαζί με τον Πρόεδρο Ντόντικ και τον κύριο Κουστουρίτσα, θα επισκεφθεί το Αντριγκράντ, όπου θα παρουσιάσει το “Μεγάλο Βραβείο Ίβο Άντριτς” στο Ινστιτούτο Άντριτς.


❗ Добитник Нобелове награде за књижевност Петер Хандке долази данас у посeту Републици Српској!

? Нобеловца je у Бањалуци угостиo српски члан и предсједавајући Председништва БиХ Милорад Додик, председник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, прослављени српски и свјетски редитељ Емир Кустурица и ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин.

? Након боравка у Бањалуци, Хандке ће заједно са Додиком и Кустурицом посетити Андрићград гдје ће му у Андрићевом институту бити уручена “Велика награда Иво Андрић”.

https://www.facebook.com/srpskaingreece/