Ο Δήμος Κεφαλάς συμμετέχει στην ομαδική εικαστική έκθεση “Social Fetish – Κοινωνικός Φετιχισμός” στον πολυχώρο Spectroom

…Ο καλλιτέχνης ως υποκείμενο της δημιουργίας πως σχετίζεται με το φετίχ στο κοινωνικό; Αρχικά θα λέγαμε πως εφόσον η τέχνη αφορά και στο ασυνείδητο, κάθε καλλιτέχνης έρχεται έμμεσα ή άμεσα σε επαφή με αυτό και άρα με το τραύμα του και το πρωταρχικό του άγχος. Και εφόσον το έργο σχετίζεται με το κοινωνικό και απευθύνεται στον Άλλο άρα αλληλεπιδρά τόσο με το κοινωνικό φαντασιακό όσο και με το φετίχ…

Επιμέλεια: Γιάννης Μήτρου Διδάσκων στη σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, ψυχαναλυτής, visual-performance artist https://www.facebook.com/almakalma.rlpa

https://www.facebook.com/spectroom.gr
Εγκαίνια: 11 Mαρτίου 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 11-17 Μαρτίου 2022
Διεύθυνση: Γκαρμπολά 6, Θεσσαλονίκη 54631

Πώς προσεγγίζετε καλλιτεχνικά το θέμα της έκθεσης; Το μέσο που χρησιμοποιώ είναι η φωτογραφία, με ένα δίπολο άκρως σεξουαλικό-αποκρουστικό της αντρικής αρρενωπής φιγούρας και των διαχρονικών ”γυναικείων” εσωρούχων. Παράγω κόντρα εικόνες με σκοπό τον προβληματισμό γύρω απο τον φετιχοποιημένο άνθρωπο, φετιχοποιημένο ένδυμα ή και τον συνδιασμό τους.

Ως νέος καλλιτέχνης πως βλέπετε τη νέα κοινωνική πραγματικότητα σε σχέση με την τέχνη; Μέτα απο 2 χρόνια εγκλεισμού θεωρώ ότι όλοι οι καλλιτέχνες δοκιμάστηκαν αλλά και ενδεχομένως άνοιξε ο δρόμος για τη χρήση νέων ψηφιακών μέσων και ιδεών. Οπότε αναμένω μια άνθηση στην τέχνη και την πολυπλοκότητά της.

Πιστεύετε ότι οι συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και θεωρητικούς μπορούν να εξελίξουν τη δουλειά σας; Είναι σπουδαίο πράγμα το συλογικό και η επικοινωνία του έργου. Βλέπεις τη δουλειά σου μέσα από άλλους, αλλά και τη δουλειά άλλων δημιουργών μέσα απο τα δικά τους μάτια. Πιστεύω λοιπόν ότι μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι αυτή η μαγική συλλογική διαδικασία της δημιουργίας.

Βιογραφικό: Δήμος Κεφαλάς (23 ετών)
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη Από μικρή ηλικία εμφανίστηκε η αγάπη μου για κάθε μορφή τέχνης. Στα 15 αγόρασα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή. Εκει άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι μπορώ να εκφραστώ με πολλά μέσα πέραν της ζωγραφικής. Αργότερα στα 18 παρακολούθησα 3 χρόνια ακαδημαικό σχέδιο. Μέσα σε εκείνη τη χρονική περίοδο ανακάλυψα την έλξη μου γύρω απο τα ψηφιακά μέσα. Τώρα στα 23 μου ειμαι φοιτητης φωτογραφίας και βίντεο στην ESP+gr ενώ έχω παρακολουθήσει και σεμινάρια τεχνιτής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας ως εργαλεία στην τέχνη.
Μ’ αρέσει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέα μέσα, κάπως έτσι άρχισα να συνδιάζω ζωγραφική (face & bodypaint) με φωτογραφία και ψηφιακή επεξεργασία στα πορτραίτα μου. Έχω επιρροές απο το queer κίνημα, καθώς δεν πιστεύω στο διαχωρισμό του κοινωνικού φύλου.

LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ -PORTFOLIO https://www.instagram.com/creatiiivoo/?hl=el Email: [email protected]

Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr