Ο Γιάννης Πουλόπουλος δεν μένει πια εδώ

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Φαντάζομαι όλοι μας έχουμε παρατηρήσει ότι από εκείνη την γενιά των μεγάλων τραγουδιστών και των μεγάλων τραγουδιών, ο Γιάννης Πουλόπουλος ξεχωρίζει για το λόγω του ότι, από ένα σημείο και μετά…. εξαφανίστηκε. Δεν εμφανίζεται, δεν μιλάει αλλά ούτε τραγουδάει….

Μήπως ο Πουλόπουλος είναι ένας και μοναδικός; Μήπως αν έκανε την κίνηση και ανακοίνωνε εμφανίσεις θα γινόταν πανικός; Μήπως θα σπάγανε οι πόρτες; Μήπως θα γινόταν λαϊκό προσκύνημα; Κάποιοι λένε πως έχει πρόβλημα με την όραση του.

Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ο Γιάννης Πουλόπουλος έφυγε από την ζωή!

Σε ηλικία 79 ετών και με χρόνια προβλήματα υγείας ο Γιάννης Πουλόπουλος έφυγε από τη ζωή καθώς προδόθηκε από την καρδιά του. Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ της Κυριακής (23/8) ο Γιάννης Πουλόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής και απόλυτα ταυτισμένος με το Νέο Κύμα, άφησε την τελευταία του πνοή. Είχε χρόνια προβλήματα υγείας, προδόθηκε από την καρδιά του σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Διαβάστε όλη την ιστορία του παιδιού, που επέμενε κι ας τον έλεγαν όλοι «ο κοντός».

Γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1945 (73 ετών) στην Καρδαμύλη της Μάνης. Σε ηλικία 5 ετών μένει ορφανός από μητέρα, και έτσι μεγαλώνει με τον πατέρα του και τον μικρό αδερφό του, Βασίλη. Από μικρός είχε κλίση στο τραγούδι, αλλά στη συνοικία και στον στενό κύκλο που μεγάλωνε, δεν υπήρχαν τα μέσα ή ο άνθρωπος που θα τον προωθούσε. Παρακινημένος όμως από τους φίλους του που τον άκουγαν να τραγουδάει, αλλά και έχοντας ο ίδιος μεγάλη πίστη στην φωνή του, πήγε στην εταιρία COLUMBIA το 1962 (17 ετών) ζητώντας να τον ακούσουν, αλλά κανείς δεν του έκλεινε ραντεβού…

Σε πείσμα όλων, δεν το έβαλε κάτω και συνέχιζε να ζητάει ακρόαση σχεδόν καθημερινά, παρ’ όλα τα μεροκάματα που έχανε αφού δούλευε τότε σαν ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος, ενώ παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο στον Άγιο Ιερόθεο και στον Ατρόμητο. Κάποια μέρα επιτέλους – μάλλον για να τον ξεφορτωθούν- του έκλεισαν αυτό το περιβόητο ραντεβού. Έτσι μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το πρώτο του τραγούδι με…

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/31p0Aye