Ο Βασίλειος Αράπης συμμετέχει στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στο Θεό!”

KINDER IN GEFAHR” Ich werde alles zu Gott sagen!
Ομαδική Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μέσω της “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία.

https://www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

https://www.facebook.com/konsfarmartatelier

«Έχε τον νού σου στο παιδί! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει Ελπίδα!!!»

Η διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στον Θεό!” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σκοπό έχει μέσω της εικόνας ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις! Γιατί η εικόνα είναι ένας τρόπος αφύπνισης, συγκινεί τους ανθρώπους, τους οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης – ακόμη και στην πολιτική.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια 31 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μέσω της τέχνης τους, με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) του κόσμου που αγωνίζονται για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παρουσιάζοντας έργα που καταδεικνύουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από αυτή την διαδικτυακή διαδραστική έκθεση που παρουσιάζει η “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία. Η έκθεση κάνει έναρξη στις 5 Μαρτίου 2022 παρουσιάζοντας τα έργα και την προσωπικότητα του εικαστικού δημιουργού Δόκτωρος Φιλοσοφίας των Φυσικών Επιστημών ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΑΠΗ.

Διοργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Συντονίστρια Αυστρίας για την Παγκόσμια Οργάνωση WRITERS CAPITAL FOUNDATION και Μέλος του Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης της Κάτω Αυστρίας KULTUR VERNETZUNG NÖ

Βασίλειος Αράπης.
Ο διεθνώς καταξιωμένος εικαστικός καλλιτέχνης Dr φιλοσοφίας του πανεπιστημίου της Σορβόνης τον οποίο έχω την μεγάλη τιμή και χαρά να εκπροσωπώ στην Αυστρία, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο των εκφραστικών και υλικών μέσων της ιδιαίτερης τέχνης του, αυτής της ζωγραφικής απεικόνισης μέσω εικονικής πραγματικότητας και δουλεύοντας αδιάλλειπτα για περισσότερο από 50 χρόνια, έχοντας δημιουργήσει την μεγαλύτερη εικαστική παραγωγή άξια για βραβείο Guinness, μας παρουσιάζει σήμερα δύο έργα υπερβατικά εικονικής πραγματικότητας φυσικού δικαίου συμμετέχοντας στην ομαδική διαδικτυακή έκθεση με θέμα “Παιδιά σε κίνδυνο” και τίτλο “θα τα πω όλα στον Θεό!”.
Ο Βασίλειος Αράπης μέσα από τη δουλειά του τοποθετεί στο σήμερα εικόνες του μεταφυσικού γίγνεσθαι έτσι όπως τις αντιλαμβάνεται ο ίδιος μέσω των πέντε αισθήσεων. Με θάρρος και ειλικρίνεια μοιράζεται μαζί μας αλήθειες και εμπειρίες μετουσιώνοντάς τες σε τέχνη! Υψηλή τέχνη!!!
“Με μία ρεαλιστική αλλά ιδεολογικής βάσης απεικόνιση ή έκφραση της δεχόμενης ή της ορατής εικόνας ενός αντικειμένου ή κατάστασης” όπως ο ίδιος μας λέει.
Η φιλοσοφική του σκέψη καταγράφεται στα έργα του μέσα από “αντιθέσεις” με την εισβολή του αφύσικου στο φυσιολογικό, δίνοντας στον εξιδανικευμένο έρωτα την απτή γήινη μορφή του ενώνοντας υψηλά ιδανικά με απλούς ανθρώπους, δημιουργώντας αόρατες γέφυρες μεταξύ της γήινης ύπαρξής μας και του αόρατου Σύν-παντος.
Ο Βασίλειος Αράπης μέσα από τα ολογράμματά του χαράζει τη δική του τροχιά στην τέχνη. Καλλιτέχνης με στοχαστική πληρότητα καθώς είναι, προσεγγίζει συμβολικά με τα έργα του κορυφαίες στιγμές και βιώματα του ανθρώπου προσδίδοντας σε αυτά μία υπαρξιακή αγωνία και έκδηλη ανησυχία για την πνευματική εξύψωση του ανθρώπου.
Οι ερμηνείες των έργων του πολύσημες… η αισθαντική και πνευματική διαδρομή του καλλιτέχνη όμως μοναδική!!!

Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΡΑΠΗ

Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με τη ζωγραφική; Ο λόγος για τον οποίο προσωπικά ασχολήθηκα με την τέχνη, ήταν διότι από ήδη πολύ μικρός καταλάβαινα πολλά και επειδή οι μεγάλοι δεν με καταλάβαιναν, ο μοναδικός τρόπος να αισθάνομαι ΕΓΩ, ήταν η Τέχνη. Εξ ου γιατί σπούδασα και φιλοσοφία των φυσικών επιστημών για να δύναμαι να καλύπτω με τις εκφράσεις μου όλη την γκάμα.

Η έμπνευση, το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν ένα καλλιτέχνη επιτυχημένο; Κατ’ εμένα, η έμπνευση, είναι απορία της γνώσης και είναι η πράξη (τα έργα) που επιβεβαιώνουν τη γνώση και τον καλλιτέχνη.

Πιστεύετε ότι τα έργα πρέπει να μεταφέρουν μηνύματα; Αναμφίβολα ναι, διότι ο σκοπός της Τέχνης, είναι άγγελος μόνο μηνυμάτων και επ’ ουδενί εμπόριο και θεαθείν.

Ποια η γνώμη σας για τις τέχνες στην χώρα σας; Έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει; Για εμένα προσωπικά και παρότι η Τεχνη μου εκτιμάται στην πατρίδα μου, όπως και σε Ευρώπη και Αμερική, κατά τα άλλα, πιστεύω και θεωρώ μετά λύπης, ότι οι νεοέλληνες, είναι παντελώς άτεχνοι και είναι μόνον ένα πολύ μικρό ποσοστό που διαιωνίζει το αρχαίο μέγιστο Ελληνικό Πνεύμα.

Βιογραφικό του Δρ Βασιλείου Αράπη

Ο Βασίλειος Αράπης είναι Καλλιτέχνης – Ερευνητής Δρ. στην Φιλοσοφία των Eπιστήμων.
Γεννημένος στην Αθήνα στις 8 Μαΐου 1949, είναι Ελληνικής καταγωγής και Ελληνικής και Γαλλικής Εθνικότητος
Site : arapis art. tumblr.com – mail. [email protected]

Σπουδές.
ΑΣΚΤ ΑΘΗΝΩΝ (εργαστήριο ζωγραφικής)
Μεταπτυχιακό στην Ecole sup. des beaux-arts – PARIS
Ecole supérieure des arts appliqués – Arts graphiques – Déco de théâtre Arch. d’intérieur — Κ.Τ.Ε. ATHENES – Art. Deco PARIS
Σχολή του Λούβρου πάνω στην Ιστορία της τέχνης – ΠΑΡΙΣΙ
Γλωσσικό Ινστιτούτο Αθηνών – Γλώσσες : Ελληνικά – Γαλλικά – Αγγλικά – Ιταλικά.
Διδακτορικό στη Φιλοσοφία των Επιστημών – bi-deg Ecole normale sup. – Facultéé des Sciences humaines Sorbonne IV.
Επαγγελματική εμπειρία.
Επτά έτη ως ανεξάρτητος σκηνογράφος , ήτοι CARMEN – OTHELO – DON KICHOTE – VIOLON SUR LE TOIT – BONJOUR BREL – JAQUES PREVERT – HISTOIRE DE LA MUSIQUE
Είκοσι δυο έτη ως δημιουργός στην διαφήμιση – Ανεξάρτητος και σε συνεργασία με την Giraudy France – Publicis France – More o Ferrall international – dont 19 fois la campagne de Tour de France – Cinq trains dont TRAIN DE LA MUSIQUE. – A. MOZART etc.

Kαλλιτεχνικές και Διανοητικές δραστηριότητες.
Έγραψε τέσσερα θεατρικά έργα (Σενάριο, Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Χορογραφία) καθώς και συμμετοχή ως ηθοποιός, τα οποία ανέβηκαν σε αμφιθέατρα στην Ευρώπη και στις Γαλ. αποικίες.
SONGE : ILLUMINATIONS – PAPILLONS – FLEURS 1975
LES GENS 1975
QUESTIONS CONTEMPORAINES 1975
PASSAGE DEUXIEME CYCLE 1976
Εκδοθέντα βιβλία (στην Γαλλική)
PARCOURS Ι -QUINZE JOURS EN AOUT – essais sur une tactique
HISTOIRE SANS FIN QUESTIONS CONTEMPORAINES (de l’homonyme pièce)
Μετά την υποστήριξη του διδακτορικού του με τίτλο «LA GENEALOGIE DE LA PHILOSOPHIE – ART-SCIENCE» έγραψε δυο βιβλία πάνω στην θεωρεία μετά την μεγάλη έκρηξη – PARCOURS II – TRAJECTOIRES II και ακολούθησε με τρία πάνω στην Συνπαντική θεωρία – LE PARAKEIMENOS – CYBERPSYCHE-CYBERTECHNOLOGIE – APEIRON NEANT – και προς το παρόν, συνεχίζει να γράφει ένα ατελείωτο έκτο πάνω στο SYNPAN APEIRON ENERGETIQUE.
Τέλος και για πρώτη φορά στην αναλυτική και λογοτεχνική του καριέρα, το 2013 έγραψε και εξέδωσε ένα δοκίμιο στην Ελληνική γλώσσα με τίτλο ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ, συνέχισε το 2014 με ένα διπλό δεύτερο με τίτλο ΔΥΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Η ΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ και έγραψε ένα τελευταίο με τίτλο «ΕΝμεταλλάξεις»
Τα ζωγραφικά του έργα έχουν εκτεθεί σε πολλές ατομικές μεταξύ Ευρώπης και U.S.A. και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές ανά την Ευρώπη

Εγκαίνια: 05 Μαρτίου 2022 ώρα 16:00 Διάρκεια έκθεσης: από 05.03. – 20.03.2022
Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο
Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr