Ο Ανδρέας Λιάλιος συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Επιδίωξή μου είναι πρωτίστως να προσφέρω στο φιλότεχνο κοινό έργα υψηλής αισθητικής. Προσπαθώ να προσεγγίσω το αψεγάδιαστο, όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό. Όντας τελειομανής, δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω διαφορετικά. Ο αγώνας μου να διατηρηθεί στον χρόνο η αυθεντική βενετσιάνικη τεχνική της γειτονικής Ιταλίας, είναι διαρκής. Επιθυμώ  να γνωστοποιώ μέσω των έργων μου, οτι και ο “Έλλην”, μπορεί να τα καταφέρει και μάλιστα με άριστο τρόπο.

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Αν η τέχνη δεν μπορεί να συμβάλει στην πρόοδο και εξέλιξη των ανθρώπων, τότε ποιός ? Η τέχνη ενώνει ανθρώπους, πολιτισμούς, χώρες, ηπείρους. Φανταστείτε να είχαμε καλλιτέχνες σε αριθμό, όσο ο μισός πληθυσμός του πλανήτη. Δεν θα ήταν αλλιώς τα πράγματα? Δεν θα είχαμε περισσότερο φώς μέσα μας? Η εσωτερική καλλιέργεια είναι κάτι πολύ σημαντικό και η τέχνη την βελτιώνει απλόχερα. Οπότε ναι, σαφέστατα η τέχνη είναι υπέροχο μέσο και απίστευτο εργαλείο εξέλιξης.

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Δεν συνηθίζω να συμμετέχω σε διαγωνισμούς. Λαμβάνω όμως μέρος πράγματι σε αυτή τη γιορτή τέχνης με δύο αγαπημένα μου εργα. Είθισται οι καλλιτέχνες να αναφέρουν…”έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό”. Θεωρώ πως δεν αρκεί, πρέπει να υπερβείς τον εαυτό σου. Τότε ναι, μπορείς να ελπίζεις σε κάτι καλό.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Δύσκολο κεφάλαιο αγγίζουμε. Πολυσυζητημένο μεν, πονεμένο δε. Πολλοί καλλιτέχνες με προσόντα, δυστυχώς δεν πωλούν. Η τέχνη δεν είναι στο βάθρο που τής αξίζει. Αυτό δεν σημαίνει όμως κατάθεση των όπλων. Ο καλλιτέχνης πρέπει να καταθέτει ψυχή. Να είναι προσεκτικός και συνεπής στο έργο του. Να δουλεύει με πίστη και αφοσίωση σε αυτό που κάνει. Τότε και μόνον μπορεί να ελπίζει στο να είναι ξεχωριστός. Να βλέπεις ένα έργο ανάμεσα σε χίλια και να λες…. αυτό είναι του “τάδε”. Να έχει σφραγίδα προσωπικής καλλιτεχνικής αποτύπωσης. Τότε ίσως ανοίξει ο δρόμος της πώλησης.

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Προτεραιότητα μετά τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Αυτό είναι η τέχνη για μένα. Σχέση ζωής. Μέσα από την τέχνη ανασυγκροτούμαι, καλλιεργώ το μέσα μου, βελτιώνομαι συνεχώς και φυσικά ονειρεύομαι ένα καλύτερο αύριο. Η τέχνη είναι η ελπίδα που σε βγάζει από τη μαυρίλα και τη μιζέρια της εποχής.

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Μα να γίνω ακόμη καλύτερος σε αυτό που κάνω. Να δείξω ακόμη πιο όμορφα έργα. Αυτό που ακούω συχνά από κάποιους για έργα μου, είναι… “φίλε το τερμάτισες”. Αυτό είναι μέγα λάθος. Αν το πιστέψεις και παραμυθιάσεις τον εαυτό σου, έχεις τελειώσει. Όραμα μηδέν. Δεν έχει όρια η τέχνη. Εχει ασταμάτητη διαδρομή. Θέλω έκθεση στην Αθήνα που να κάνει ταραχή. Έρχεται…

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr