Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης
Βρέθηκαν στην Κερατέα μετά από 9 χρόνια, τα δύο έργα τέχνης που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη, αλλά και πάλι ένα σύννεφο καλύπτει τον τρόπο που βρέθηκαν.
![](https://www.polismagazino.gr/wp-content/uploads/2021/07/20210705_083843-722x1024.jpg)
Απ’ τη μια βλέπεις το Χρυσοχοΐδη και τη Μενδώνη να πανηγυρίζουν (αυτό κάνουν πάντα οι πολιτικοί), κι’ απ’ την άλλη κανείς δεν μας εξηγεί πως βρέθηκαν.
![](https://www.polismagazino.gr/wp-content/uploads/2021/07/20210705_083905.jpg)
- Άλλοι λένε πως μετά από παρακολούθηση βρήκαν τον δράστη. (παρακολούθηση επί 9 χρόνια;)
- Άλλοι λένε ότι τον τσάκωσαν από “κάρφωμα”
- Άλλοι λένε πως ο ίδιος τηλεφώνησε
- Άλλοι λένε πως μια κυρία αστυνομικός, η οποία πριν από 9 χρόνια βρέθηκε στο τμήμα Διαρρηκτών και σήμερα είναι η προϊσταμένη του τμήματος, με υπομονή και συνεχή παρακολούθηση στα social media κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη (κανείς δεν αναφέρει το όνομα της).
- Ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου, είπε: “Εάν δεν υπεδείκνυε ο ίδιος στην αστυνομία που ήταν τα έργα τέχνης, δεν θα γνώριζαν που ήταν. Ομολόγησε και συνεργάστηκε με τις αρχές”.
![](https://www.polismagazino.gr/wp-content/uploads/2021/07/20210705_083928.jpg)
Λοιπόν ας το πάρουμε απόφαση για μια ακόμη φορά. Σ’ αυτήν την χώρα δεν μπορούμε να έχουμε σωστή ενημέρωση – γιατί πάντα οι πολιτικοί θα “καπελώνουν” τη σωστή – την αληθινή – είδηση.
![](https://www.polismagazino.gr/wp-content/uploads/2021/07/20210705_083741.jpg)
Ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής που είναι λάτρης της τέχνης, πριν 9 χρόνια κατάφερε και παραβίασε μια…
Η συνέχεια με πληροφορίες για τα έργα εδώ: