Νικόλας Σαββίδης «Μονόδρομος σαν ευτυχία»

Ο Κύπριος συνθέτης και ερμηνευτής Νικόλας Σαββίδης κυκλοφορεί το  ντεμπούτο του ψηφιακό EP με τίτλο «Μονόδρομος σαν ευτυχία» σε μουσική δική του και στίχους Λάζαρου Αντωνιάδη

Τα τραγούδια έχουν μουσικές επιρροές από τη δεκαετία του ’80 με το σύγχρονο βλέμμα της σημερινής ηλεκτρονικής pop – indie κουλτούρας. 

Την παραγωγή και την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Δημήτρης Ανδρονιάδης.

«Μετά από μία δύσκολη περίοδο για όλους μας, η δημιουργία με βοήθησε να σηκωθώ, να αφομοιώσω τι συμβαίνει γύρω μου και να συνεχίσω το δρόμο μου. Τα τραγούδια είναι ένα αποτέλεσμα συνένωσης δύο εποχών, της δεκαετίας του ’80 και του σήμερα, αισθητικά και ηχητικά, σε στίχους του Λάζαρου Αντωνιάδη. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη σύμπραξη. Είναι λυτρωτικό, όταν μέσα από την τέχνη σου, εκφράζεται σε πληρότητα η αλήθεια σου. Το πρότζεκτ, το οποίο ξεκινήσαμε με τον Λάζαρο με βοήθησε ν’ ανακαλύψω κι άλλες πτυχές του εαυτού μου και να εξελιχθώ μουσικά και ερμηνευτικά. Εύχομαι να το αγαπήσετε όσο και εμείς. Καλή ακρόαση!» Νικόλας Σαββίδης

Traklist

01. Ποιον Έρωτα Σταυρώνεις

02. Το Κάλεσμα

03. Μονόδρoμος σαν ευτυχία

04. Ποιον Έρωτα Σταυρώνεις (Remix)

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες spotifyyoutubeapple musicdeezertidal

*Το τραγούδι «Ποιον Έρωτα Σταυρώνεις» μετά την κυκλοφορία του το καλοκαίρι μπήκε στη λίστα του iTunes με τα 20 κορυφαία τραγούδια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ MUSIC VIDEO

Μουσική – Ερμηνεία: Νικόλας Σαββίδης

Στίχοι: Λάζαρος Αντωνιάδης

Παραγωγή – Ενορχήστρωση: Δημήτρης Ανδρονιάδης

Μουσικοί: Βιολιά 1 & 2: Βασίλης ΡαψανιώτηςΒιόλα: Ηλίας Λιβιεράτος

Τσέλο: Στέλλα Τέμπρελη

Drums: Δημήτρης Γιαννούχος

Προγραμματισμός synthesizer και κρουστών, τσελέστα: Δημήτρης Ανδρονιάδης

Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Σπύρος Μαλτέζος

Το τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο στούντιο 133 Productions.

Ηχοληψία – Μίξη: Μιχάλης Σκαράκης

Master: Νάσος Νομικός, VU Studio

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νικόλας Σαββίδης είναι Κύπριος συνθέτης και ερμηνευτής. Γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1994 και κατάγεται από τη Λευκωσία της Κύπρου. Η εκπαίδευση του στη μουσική ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία με μαθήματα πιάνου, κιθάρας, σύνθεσης, μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού, ορθοφωνίας, θεωρίας και αρμονίας. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικολογίας & Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ. Έλαβε μέρος σε διαγωνισμούς σύνθεσης και τραγουδιού στην Κύπρο, όπως Διαγωνισμός σύνθεσης Μάριος Τόκας 2011 λαμβάνοντας το δεύτερο Παγκύπριο Βραβείο, Διαγωνισμός μελοποίησης στίχων Κώστα Μόντη 2012 λαμβάνοντας το πρώτο Παγκύπριο βραβείο κ.α. 

Τον Ιανουάριο του 2016 γίνεται μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος και συμμετέχει σε φιλανθρωπικές συναυλίες που πραγματοποιεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.