Νικόλαος Γεωργανής: “Ζούμε σε μια εποχή κάθαρσης. «Η σιωπή δεν είναι χρυσός». Πρέπει να μιλάμε για οποιαδήποτε μορφή βίας στο θέατρο”

Ο Νικόλαος Γεωργανής, Ηθοποιός-Performer, απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

Photoshooting George Dimopoulos

“Έχω στερηθεί το θέατρο. Έχω στερηθεί τις δραστηριότητές μου. Έχω στερηθεί τους φίλους μου και γενικά έχω στερηθεί την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μου.

Εγκλεισμός στο σπίτι / πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Όλη αυτή η κατάσταση φυσικά και δεν με έχει αφήσει απαρατήρητο. Προσπαθώ να μην διακατέχομαι από αρνητικές σκέψεις και φόβο, αν και πολλές φορές είναι αναπόφευκτο. Προσπαθώ να περνάω εποικοδομητικά το χρόνο μου μέσα στο σπίτι, κάνοντας γυμναστική, χορό, μαγειρική, διαβάζοντας βιβλία. Επίσης βλέπω πολλές σειρές και ταινίες που στο παρελθόν δεν είχα το χρόνο και την πολυτέλεια να το κάνω. Παρακολουθώ σεμινάρια προσωπικής εξέλιξης και ακούω πολλή μουσική.

Ακούμε συνεχώς για βία, ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική. Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Φυσικά και δεν εντυπωσιάζομαι ούτε από το συμβάν ούτε από κάποιους πρωταγωνιστές. Προσωπικά δεν έχω συνεργαστεί με κανέναν από τα άτομα που είναι στην επικαιρότητα, αλλά έχω ακούσει σχετικά περιστατικά από φίλους μου ηθοποιούς. Πιστεύω ότι ζούμε σε μια εποχή κάθαρσης και είμαι υπέρμαχος της ιδέας ότι «η σιωπή δεν είναι χρυσός» και ότι πρέπει να μιλάμε για οποιαδήποτε μορφή βίας στο θέατρο. Αυτό πλέον με την υπέροχη δουλειά που έχει κάνει ο Σπύρος Μπιμπίλας, μπορείς να το κάνεις εύκολα, χωρίς φόβο και ανώνυμα στο ΣΕΗ. Είχα υποστεί ψυχολογική βία την οποία ευτυχώς μπόρεσα να τη διαχειριστώ.

Τηλεργασία και αναστολή εργασιακών συμβάσεων . Τι πιστεύεται ότι θα συμβεί την επόμενη μέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Ο εργασιακός χώρος έχει υποστεί τόσο μεγάλο πλήγμα που μόνο θετικά μπορούν να συμβούν μετά τον απεγκλωβισμό μας. Θέλω να πιστεύω μόνο σε θετικές εξελίξεις και παροτρύνω και τον κόσμο να υιοθετήσει το θετικό τρόπο σκέψης, ακόμα και όταν όλα φαίνονται μαύρα.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν θα έρθει η ώρα; ΘΕΛΩ να πιστεύω στην αποτελεσματικότητά του. Νομίζω ότι θα είναι αναπόφευκτος ο εμβολιασμός οπότε ναι θα το κάνω.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό στο σπίτι; Και αν ναι πως το αντιμετωπίσατε; Έχω στερηθεί το θέατρο. Έχω στερηθεί τις δραστηριότητές μου. Έχω στερηθεί τους φίλους μου και γενικά έχω στερηθεί την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μου. Αυτό τα λέει όλα. Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου και την ψυχολογία μου σε καλά επίπεδα, κάνοντας θετικές σκέψεις και δηλώσεις, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον.