ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ της Fiona Λαμπρίδη / Wolfsohn

Η ερμηνεύτρια / συνθέτης FIONA Λαμπρίδη / Wolfsohn και Ιδρύτρια του FINDMYVOICE Workshop, ολοκλήρωσε και μοιράζεται μαζί μας το πρώτο της βιβλίο με τίτλο:

«FINDMYVOICE – Μια Ολιστική Μέθοδος Φωνητικής – Θεραπεύομαι και Θεραπεύω με τη Φωνή μου».

H FIONA είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Ελλάδα. Είναι μια καλλιτέχνης πολυδιάστατη και άκρως δημιουργική. Εκτός από τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες ως ερμηνεύτρια και συνθέτης αγγλόφωνων blues/pop/rock τραγουδιών και την διδασκαλία, τα τελευταία χρόνια μας σύστησε το νέο της project, το FINDMYVOICE Workshop.

Ένα εναλλακτικό και άκρως πρωτοποριακό εργαστήρι φωνητικής για όλους!

Πρόκειται για ομαδικά και βιωματικά μαθήματα εξερεύνησης της φωνής αλλά και της ψυχής με στόχο την Έκφραση, την Απελευθέρωση και την Θεραπεία.

Η εμπειρίες της ως μαθήτρια κλασσικού τραγουδιού, ως καλλιτέχνης/συνθέτης αλλά και ως Καθηγήτρια Φωνητικής, χωνεύτηκαν μέσα στα χρόνια και πήραν τη μορφή ενός βιβλίου.
Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο προσωπικών, βιωματικών και συχνά αυτοβιογραφικών περιγραφών από την μέχρι τώρα πορεία της που αναδεικνύει την αμφίδρομη σχέση της Φωνητικής Τέχνης με την Ψυχοθεραπεία.

Το βιβλίο προλογίζουν η Dr. Σοφία Βαβέτση | Ειδική Παιδαγωγός, Ε.ΔΙ.Π Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ
Ά Ψυχιατρική Κλινική Γ.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» και ο καταξιωμένος Μουσικός-Μπασίστας ιδρυτικό μέλος των “Human Touch” Γιώτης Κιουρτσόγλου.

Το βιβλίο διατίθεται στα εργαστήρια του FMV και κατόπιν επικοινωνίας.

Επικοινωνία με τα FMV_FINDMYVOICE Εργαστήρια και την Fiona Λαμπρίδη/Wolfsohn στα Social Media:

FB> Official Page: https://www.facebook.com/findmyvoice

Fiona Lambridi: https://www.facebook.com/fiona.lambridi/

FIONA’s Official Page: https://www.facebook.com/fiona.singer.official

Βιογραφικό

Fiona Λαμπρίδη-Wolfsohn

H Fiona είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Ελλάδα. Διπλωματούχος δραματική σοπράνο – με μεγάλη εμπειρία διδασκαλική αλλά και σολιστική ως ερμηνεύτρια κλασσικού ρεπερτορίου, αλλά και ως ερμηνεύτρια της blues-pop-rock μουσικής.
Είναι επίσης συνθέτρια pop-rock-blues τραγουδιών και ασχολείται επαγγελματικά με την παραγωγή προσωπικών μουσικών projects και τη διδασκαλία.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, από το 2004 παραδίδει μαθήματα και
σεμινάρια φωνητικής σε Ωδεία, Μουσικές Σχολές και Θεατρικά Εργαστήρια
σε όλη την Ελλάδα. Το 2018 ιδρύει στη Θεσσαλονίκη το FindMyVoice Workshop, ένα εργαστήρι φωνητικής/τραγουδιού για όλους. Ένα εναλλακτικό project ομαδικών μαθημάτων, με σκοπό την εκπαίδευση, την εκτόνωση και την θεραπεία μέσω της τέχνης του τραγουδιού.
Το καλοκαίρι του 2020 ολοκλήρωσε και εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με θέμα την αμφίδρομη σχέση της Φωνητικής Τέχνης με την Ψυχοθεραπεία, με τίτλο «FINDMYVOICE – Μία Ολιστική Μέθοδος Φωνητικής / Θεραπεύομαι και Θεραπεύω με τη Φωνή μου»

• Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τον μπάσο Γιώργο Παππά.
• Πήρε δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα Παμφηφεί και ‘Α βραβείο στο Κλασικό Ωδείο Χολαργού υπό την καθοδήγηση της μέτζο σοπράνο Rositsa Troeva
• Παρακολούθησε σεμινάρια με τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες Ghena Dimitrova και Rudolf Knoll
• Έχει διακριθεί σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς λυρικού τραγουδιού.
• Εξαετής παρακολούθηση βιωματικών-ψυχολογικών σεμιναρίων με θέμα την σωματική καταγραφή ψυχολογικών σοκ.
• Σεμινάριο Υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι Acting How.
• To 2017 παρακολούθησε στο ΜΕΤ School του Λονδίνου κύκλο μαθημάτων με αντικείμενο το Screen Acting ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα υποκριτικής και performing με τον βραβευμένο σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas. (BAFTA/BBC/TV4 etc.)

Διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των Καλλιτεχνικών Μαθητικών Αγώνων Περιφέρειας Αιγαίου.
Συνεργάστηκε και τραγούδησε με την γερμανίδα σοπράνο Cristiana Jordan στην Γερμανική Σχολή Αθηνών, στην παράσταση «Δύο Γυναίκες, Δύο Ευρωπαίες, Μια Φωνή».
Υπηρέτησε με αφοσίωση το λυρικό τραγούδι για αρκετά χρόνια, δίνοντας ατομικά ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριο της στην όπερα περιλάμβανε ρόλους όπως:
Leonora (La Forza del Destino), Turandot, Aida, Santuzza (Cavalleria Rusticana) κ.α.
Η κλασική παιδεία αποδείχθηκε ότι δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της για άλλα είδη μουσικής όπως blues, rock και soul. Ξεκίνησε να συνεργάζεται με blues rock σχήματα ως lead singer με εμφανίσεις σε clubs της Αθήνας ,της περιφέρειας και στο εξωτερικό.
Υπήρξε lead singer στη Blues band «Tube a Bassa» όπου για τέσσερα χρόνια έδιναν συναυλίες και συμμετείχαν σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
Συμμετείχε σε δύο δίσκους world – fusion, κάνοντας τα φωνητικά. Το 2002 – «Visionary World» και το 2004 «Hyperfly» του Albert Παναγιωτόπουλου και από το 2010 υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος. Με τους ALTRIBE έχει κυκλοφορήσει συνολικά τέσσερα ολοκληρωμένα album και δυο singles.
2011 «Το θαύμα» FM Records
2012 single «Φεύγω όλο πιο μακριά» Warner Music
2014 «Aphrodisiac» AAP
2016 «Spooky Train» Cultural Action/EMSE
2017 single «Too late to come back»
2018 «You heal my heart» Cultural Action/EMSE
2020 «Τhe Promised Land” [Digital album]

Τον Μάιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο solo album «You heal my heart» με τραγούδια που έχει συνθέσει η ίδια, αλλά και σε συνεργασία με τον Albert Παναγιωτόπουλο, σε παραγωγή και ενορχήστρωση του γνωστού drummer/συνθέτη/παραγωγού Νίκου Αντύπα γνωστού από τους Socrates και τις συνεργασίες του με την Χάρις Αλεξίου, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Sting κ.α.