Νίκος Γωνιωτάκης: “…Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το διαδίκτυο και πολιτιστικά, εφόσον είναι ένα μέσο που το χρησιμοποιούμε για την ενημέρωση και την καθημερινότητά μας”

Ο Νίκος Γωνιωτάκης δημόσιος υπάλληλος “τοποθετείται” με τις απαντήσεις του, στο polismagazino.gr, για τον Πολιτισμό, τον Κορονοϊό, την καραντίνα, την κανονικότητα και τις σχέσεις των ανθρώπων.

Τα νέα παιδιά έχουν άποψη και γνώμη για να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αρμόζει. Συμμετέχουν ενεργά στις κοινωνικές αλλαγές και παίρνουν θέση για τον Πολιτισμό, την Κοινωνία, την Οικονομία, το bullying, την απελευθέρωση των σχέσεων, το διαδίκτυο και το μέλλον τους στην Ελλάδα.

Η χρήση του διαδικτύου έχει επηρεάσει τις ανθρώπινες σχέσεις; Από τη μία το διαδίκτυο μας αποξενώνει, δηλαδή χάνεται η ανθρώπινη επαφή, από την άλλη μας ενώνει γιατί έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε με άτομα που είναι πολύ μακρυά.

Κοινωνία και υποχρεωτική καραντίνα. Ποια κατά τη γνώμη σου θα είναι η επόμενη ημέρα του «απεγκλωβισμού»; Πάνω απ’ όλα ευελπιστούμε ότι αυτή η υποχρεωτική καραντίνα θα μας οδηγήσει σε μια ασφαλέστερη καθημερινότητα εφόσον δεν θα υπάρξει νέο κύμα κρουσμάτων. Επομένως μένει να δούμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Ο Τουρισμός, λόγω της θετικής εξέλιξης στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, πιστεύεις ότι θα αυξηθεί ή θα πληγεί; Θεωρώ ότι ο τουρισμός θα μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αλλά σε σύγκριση με τις άλλες χώρες θα έχουμε αύξηση τουριστών γιατί βάση των στατιστικών μετρήσεων ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ήταν πολύ μικρότερος. Πιστεύω ότι και η οικονομία θα αρχίσει δειλά αλλά σταθερά να αναπτύσσεται.

Η «καραντίνα» είναι η «αρχή» ενός «ελέγχου» της κοινωνίας, της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας; Όχι, γιατί τα μέτρα “χαλαρώνουν” σταδιακά όσο βελτιώνεται η κατάσταση.

Τι εστί ο πολιτισμός για έναν νέο όπως εσύ; Πως θα χαρακτηρίζες την πολιτιστική επικοινωνία μέσω του διαδικτύου; Πολιτισμός είναι η συναστροφή των ανθρώπων που ζουν μαζί σαν σύνολο σε μια περιοχή και έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλου του συνόλου. Ενώ από την μία επηρεάστηκε η υγεία πολλών ανθρώπων λόγω της κατ’ οίκων απομόνωσης, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το διαδίκτυο και πολιτιστικά πλέον, μαθαίνοντάς το, εφόσον είναι ένα μέσο που το χρησιμοποιούμε για την ενημέρωση διαφόρων στοιχείων καθημερινότητάς μας και πολλών ενεργειών και πραγμάτων.

Ποια είναι τα σχέδια σου την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Προσωπικά θα συνεχίσω την εργασία μου στο δήμο Ρεθύμνης και θα συναντήσω τους φίλους μου και την κοπέλα μου που λόγω καραντίνας δεν μπορούσα να τους δω.

Στον επαγγελματικό σου χώρο θεωρείς πως η επιτυχία έχει φύλο; Υπάρχει ισότητα; Θεωρώ πως υπάρχει ισότητα, γιατί στο χώρο που εργάζομαι έχω παρατηρήσει ότι οι βαθμοί και οι θέσεις εργασίας είναι δίκαια μοιρασμένες.

Εργασία και Καριέρα στην Ελλάδα του σήμερα. Ποια είναι τα επαγγελματικά σου όνειρα; Ο επαγγελματικός μου στόχος είναι να ανοίξω τη δίκη μου επιχείρηση στον τόπο που μένω, παρόλου που ξέρω ότι στην χώρα μας το κράτος δεν στηρίζει νέους επιχειρηματίες.

Πως υποδέχτηκες τις νέες πολιτικές σχετικά με την ισότητα των φύλων και τα ομόφυλα ζευγάρια; Τι συναισθήματα σου δημιουργούν; Για εμένα δεν υπάρχει καμία διαφορά αν ένα ζευγάρι είναι ετερόφυλο ή ομόφυλο, καθώς στο φιλικό μου περιβάλλον υπάρχουν τέτοιες παρόμοιες σχέσεις.

Έχεις δεχθεί bullying ή σεξουαλική παρενόχληση; Πως αντέδρασες; Προσωπικά δεν έχω δεχθεί bullying ή σεξουαλικη παρενόχληση και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό καθώς πολλά προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν στην ζωή ενός ανθρώπου εάν υποστεί τέτοιες καταστάσεις !!!