Νίκος Βολάκος: “Αυτό που μετράει στον καλλιτέχνη είναι η κατάθεση ψυχής. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, ταλέντου, ειλικρίνειας, χημείας με το κοινό και αγάπης για τη μουσική”

O Νίκος Βολάκος είναι ένας καταξιωμένος τραγουδιστής αλλά και πολιτικός μηχανικός ο οποίος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή “Ραδιοφωνικό Ταξίδι” με την Αλεξάνδρα Μεντώρος στο Aspida Radio της Νέας Υόρκης.

Website:
http://www.aspidaradio.com
Youtube: https://www.youtube.com/aspidaradio
Radio: http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2868

Ένα “Ραδιοφωνικό Ταξίδι” ξεκινάει και έχω την τιμή να σας παρουσιάσω έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη τον Νίκο Βολάκο. Πάμε να τον καλωσορίσουμε και να τον γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Καλησπέρα Αλεξάνδρα. Σ’ευχαριστώ για την πρόσκληση. Μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι στην παρέα του Aspida Radio.

Έφτασε η ώρα να σε γνωρίσουμε και να ταξιδέψουμε σε παιδικές αναμνήσεις. Πάμε όμως να δούμε που γεννήθηκες και πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια; Γεννήθηκα στην Αθήνα. Μέσα στο σπίτι μας είχα πολλά ακούσματα από διάφορα είδη μουσικής. Αφού ο πατέρας μου έπαιζε ακορντεόν με τον γνωστό της εποχής τραγουδιστή Πολυμέρη και οι αδελφές μου έπαιζαν πιάνο. Άρχισα τη διαδρομή μου στη μουσική από μικρή ηλικία, παίζοντας σε σχολικές γιορτές και αργότερα ως φοιτητής σε μπαράκια. Στο στρατό ήμουν υπεύθυνος ορχήστρας και αργότερα ερασιτεχνικά παράλληλα με την πρωινή μου δουλειά έπαιζα σε μικρές μουσικές σκηνές, φτάνοντας το 2015 να γραφώ τα δικά μου τραγούδια και να συνεργάζομαι με γνωστούς συνθέτες και στιχουργούς.

Οπως μου είπες ξεκίνησες απο μικρός να ασχολήσε με την μουσική αλλά θα ήθελα να μάθω αν έχεις σπουδάσει πάνω στην μουσική; Σπούδασα στα 14 μου κλασική κιθάρα και πιάνο χωρίς να καταφέρω να ολοκληρώσω τις σπουδές στη μουσική γιατί παράλληλα διάβαζα για το πανεπιστήμιο. Η καθημερινή επαφή με την κιθάρα και το πιάνο που είχαμε στο σπίτι με βοήθησε να μπορώ να γράφω μουσική και να εξελίξω τις δεξιότητες μου στα δυο μουσικά όργανα. Η μουσική είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου, και κατάφερα να εκφράσω συναισθήματα και βιώματα μέσα από τα τραγούδια που γράφω και ερμηνεύω.

Η μουσική μπαίνει για τα καλά στη ζωή σου απο παιδί. Πότε όμως μπήκες επαγγελματικά στο χώρο αυτό και ποια ήταν τα πρώτα σου επαγγελματικά σου βηματα; Όλα ξεκίνησαν όταν το 2015 παρουσίασα για πρώτη φορά στο διαδίκτυο τραγούδια μου. Στη συνέχεια το τραγούδι “Να μ’ αγαπάς” σε μουσική Κωνσταντίνου Κατωμέρη και στίχους της Μαρίνας Δημητρουλα συμπεριλήφθηκε στη συλλογή ‘Το Νέο Ελληνικό Τραγούδι’ της final touch με τους πλέον αξιόλογους ανερχόμενους αλλά και διαχρονικούς καλλιτέχνες, όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Παπαδόπουλος (Λάκης Με τα Ψηλά Ρεβέρ), Στέφανος Κορκολής, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Γιοκαρίνης. Στη συνέχεια συνεργασίες, παραγωγές και συναυλίες με τους Γιάννη Σπανό, Ζωή Τηγανούρια, Χρήστο Κυριαζή, Βασίλη Καίλα, Δημήτρη Πάντο, Κωνσταντίνο Κατωμέρη, Δημήτρη Λιόλιο, Γιάννη Σκουρλή κ.α. Αποτέλεσαν σταθμό μέχρι σήμερα στην μουσική μου πορεία.

Μια δυναμική πορεία με πολλά καταξιωμένα ονόματα όμως τι είναι αυτό που κάνει τον Νίκο ευτυχισμένο; Ευτυχισμένο με κάνει η ενασχόλησή μου με τη μουσική να περνάω ωραίες στιγμές στο studio με αγαπημένους συνεργάτες. Είμαι πολύ τυχερός γιατί σε αυτή την μικρή διαδρομή από το 2015 μέχρι σήμερα, είχα την τύχη και τη χαρά να συνεργαστώ με καταξιωμένους μουσικούς. Ευτυχισμένος είμαι πάνω στο stage στις συναυλίες, όταν έρχομαι σε επαφή με το κοινό.
Στις εμφανίσεις μου πράγματι υπάρχουν πολλοί φίλοι που με ακολουθούν. Θεωρώ ότι υπάρχει μια επαφή με τον κόσμο που αναπτύσσεται μέσα από τα τραγούδια μου και αυτή εξαργυρώνεται με την παρουσία όλο και περισσότερων θαυμαστών. Είναι πολύ ιδιαίτερη η σχέση που αναπτύσσεται με το κοινό στις εμφανίσεις μου, γεγονός που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι.

Πολύ όμορφα και θετικά ολά αυτά αλλά για πές μου ποιός είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος και πως τον αντιμετωπίζεις; Ο μεγαλύτερος φόβος μου έχει να κάνει με την υγεία των δικών μου ανθρώπων. Θέλω οι δικοί μου άνθρωποι να είναι καλά και προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο εφόσον το επιτρέπει η ρουτίνα της καθημερινότητας κοντά τους.

Επειδή έχεις γυρίσει video clip θα ήθελα να μου πείς πόσο χρόνος χρειάζεται για να γυριστεί ένα video clip; Ο χρόνος είναι σχετικός κα έχει να κάνει με το σενάριο. Υπήρξαν περιπτώσεις video clip που έγιναν σε μια μέρα και υπάρχει και video clip που γυρίστηκε σε διάφορα μέρη της Αθήνας και χρειάστηκε τέσσερις μήνες μαζί με το τελικό μοντάζ. Όπως και να έχει, όλη η διαδικασία των γυρισμάτων είναι αρκετά απαιτητική και έχω την χαρά και την τύχη να έχω σημαντικούς συνεργάτες.

Να σε ταξιδέψω λίγο στο μέλλον και να μου πείς πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από δέκα χρονια; Βασικά έρχεσαι αντιμέτωπος με τους στόχους που έθεσες κάποιον καιρό πριν και κατά πόσο το πλήρωμα του χρόνου έφερε και την επίτευξή τους.
Φαντάζομαι τον εαυτό μου μετά από 10 χρόνια να έχω παρουσιάσει ένα μεγάλο μέρος των τραγουδιών μου με αγαπημένους συνεργάτες. Σε αυτή την διαδρομή αυτό που μετράει είναι οι όμορφες στιγμές και οι αναμνήσεις που θα έχω κρατήσει. Εύχομαι να έχω τη δύναμη και την διάθεση να κάνω ζωντανές εμφανίσεις και να υπάρχει αυτή η υπέροχη σχέση με το κοινό.

Και απο το μακρινό μέλλον να περάσουμε στο παρόν και να μου πείς για τα σχέδια σου. Τι περιμένουμε από τον Νίκο; Συνεχίζω δυναμικά νέες παραγωγές που θα παρουσιάσω το μέσα στο χρόνο με καταξιωμένους συνεργάτες. Πρόσφατα κυκλοφόρησα νέες παραγωγές με συνεργάτες από τον Καναδά και Αμερική και τα τραγούδια μου αρχίσαν να μεταδίδονται από το ραδιόφωνο. Θέλω να ευχαριστήσω τον συνθέτη από τον Καναδά Κώστα Φιλιππαίο που υπογράφει την μουσική στο τελευταίο τραγούδι μου που κυκλοφόρησε από την Odeon Records International, ο οποίος το 1966 δημιούργησε την δική του μπάντα “The Athenians of Toronto” και συνόδεψε σε συναυλίες μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής όπως τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Στρατό Διονυσίου, την Γιώτα Λύδια, την Ρένα Κουμιώτη κ.ά. Επιπλέον, η παραγωγή ανήκει στον Chris Phillips, ο οποίος ως μουσικός παραγωγός έχει μέχρι σήμερα οκτώ χρυσούς και πλατινένιους δίσκους με πωλήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο στην Αμερική.

Επειδή έχεις στην πορεία σου πάρα πολλές συνεργασίες με καταξιωμένα ονόματα με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστεις; Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ. Σε αυτή τη φάση κάνω κάθε βήμα προσεκτικά και σταθερά. Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία μου με τον Χρήστο Κυριαζή γιατί θεωρώ ότι είναι από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της χώρας μας και ίσως ο μοναδικός που ερμηνεύει μόνο τα δικά του τραγούδια. Επίσης σημαντική η συνεργασία μου με την διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτρια Ζωή Τηγανούρια που παρουσιάσαμε μαζί δυο τραγούδια από την δισκογραφική εταιρεία Zoe Records. Μεγάλη εμπειρία και η συμμετοχή μου σε συναυλίες με τον συνθέτη Γιάννη Σπανό.

Μια που έχεις αρκετή εμπειρία μέσα στο χώρο τι θα συμβουλευες τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στο χώρο της μουσικης; Θεωρώ σημαντικό τα νέα παιδιά να προσπαθούν μέσα από την μουσική τους να δείξουν το ταλέντο τους και να χτίσουν μια καριέρα μέσα από την αναγνωσιμότητα στα social media. Δεν πρέπει να απογοητεύονται και να παλεύουν για αυτό που αγαπάνε χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
Πιστεύω ότι αυτό που μετράει στον καλλιτέχνη είναι η κατάθεση ψυχής. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, ταλέντου, ειλικρίνειας, χημείας με το κοινό και αγάπης για την μουσική.

Βιογραφικό

Ο Νίκος Βολάκος είναι ένας ερμηνευτής που τα τελευταία χρόνια κάνει μεγάλα βήματα στο Καλλιτεχνικό στερέωμα, μέσα από τις συνεργασίες του με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικούς. Παρουσιάστηκε σε μεγάλες μουσικές σκηνές όπως ο Σταυρός του Νότου, Half Note Jazz Club , Holywood, Ιανός, Μίκης Θεοδωράκης θέατρο, Σαινοπούλειο Θέατρο, θέατρο δεξαμενής, θέατρο Τρίπολης κ.α.

Ενώ συμμετέχει με το τραγούδι ‘Να μ’ αγαπάς’ σε μουσική Κωνσταντίνου Κατωμέρη και στίχους της Μαρίνας Δημήτρουλα στη συλλογή ‘Το Νέο Ελληνικό Τραγούδι’ της Final Touch με τους πλέον αξιόλογους ανερχόμενους αλλά και διαχρονικούς καλλιτέχνες. Παρουσιάζει το 2016 το τραγούδι ‘Συγκεκριμένα’ σε μουσική του συνθέτη Δημήτρη Πάντου και στίχους του Τάκη Λιβανού από την δισκογραφική εταιρεία Final Touch. Το 2018, παρουσιάζει το τραγούδι ‘Κορδέλα στα Μαλλιά’ με την διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτρια Ζωή Τηγανούρια, από την δισκογραφική Zoe Music. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συνεργασιών του στις αρχές του 2019, ο Νίκος Βολάκος παρουσιάζει μαζί με με τον ραδιοφωνικό παραγωγό DJ Antonio Tzilio, σε διασκευή την μεγάλη επιτυχία ‘Εχω Κλάψει’ με την υπογραφή του Χρήστου Κυριαζή από την δισκογραφική εταιρεία Final Touch – Walnut Records.
Στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube έχει παρουσιάσει πολλά από τα τραγούδια του που ερμηνεύει στις εμφανίσεις του σε μουσικές σκηνές αλλά και θέατρα. Τέλος συμμετείχε σε συναυλίες, με τον γνωστό συνθέτη Γιάννη Σπανό, τον Χρήστο Κυριαζή, την Ζωή Τηγανούρια και πολλούς γνωστούς καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και μουσικούς. Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις αφιερωμένες στον Νίκο Καββαδία με σκηνοθέτη τον Βασίλη Καΐλα. Τα τραγούδια του κινούνται από το έντεχνο, ροκ ως και το λαϊκό από το συμβατικό στο ιδιαίτερο αναζητώντας ένα προσωπικό χαρακτήρα.

Νίκος Βολάκος
Email: [email protected]

https://www.facebook.com/nikos.volakos

https://www.instagram.com/volakosnikos/