Μαρία Μπόζια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι και η Έκθεση Ζωγραφικής στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, που θα τελεστεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης και η θεματογραφία της θα είναι σχετική με την επανάσταση του 1821.
Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότερα από 70 μέλη και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Παρασκευή 14-05-2021 και 7 μ.μ. αν η πανδημία μάς το επιτρέψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει μια απλή έναρξη και η γιορτή των εγκαινίων θα γίνει σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή από το Δ.Σ. εν ευθέτω χρόνο.

Χορηγός επικοινωνίας το πολιτιστικό site http://www.polismagazino.gr


Σας παρουσιάζουμε τη ζωγράφο Μαρία Μπόζια.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Απο πολύ μικρή και όταν έπιασε μολύβι στο χέρι της ζωγράφιζε. Η αγάπη της για τη ζωγραφική συνεχίστηκε και στα επόμενα χρόνια.

Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στη Χ.Α. Ν. Θεσσαλονίκης για 1 χρόνο.
Απόφοιτη της Σχολής Δημητρέλη σαν Σχεδιάστρια Μόδας και ακολούθησε το επάγγελμα για 4 χρόνια.
Σπούδασε Λογιστικά στα Τ. Ε. Ι. Σερρών και δούλεψε σε Α.Ε. για αρκετά χρόνια.

Α) ατομική Έκθεση το 2015 στον πολυχώρο του Δήμου Καλαμαριάς στο Remetzo.
Μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδος απο το 2016 και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές έκθέσεις Μέγαρο Μουσικής, Βασιλικό Θέατρο, Μονή Λαζαριστών και άλλα.

Συμμετοχή στην ART THESSALONIKI για 3 έτη απο την έναρξη της και συνεχίζεται.
29-30/ 8/2019 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ HOTEL για την έκθεση των φροντιστηρίων PALSO Τέχνη και Έκφραση
22-23/8/2019 στο ξενοδοχείο ΣΠΕΤΣΕΣ με αφιέρωμα στην Ελένη Μπούκουρα Αλταμούρα
26/6/2019 στο Bensousan Han με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ
Στις 28/02/2020 σε ομαδική έκθεση στο Παρίσι με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην γκαλερί GALLERIE DU COLOMBIER με θέμα την Ελληνογαλλική φιλία και τιμώμενο πρόσωπο τον Γενικό Πρόξενο Της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Philippe Ray.

H Μαρία Μποζια είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος και της Εικαστικής Ομάδας ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ.
Έργα της βρίσκονται σε πολλές ατομικές συλλογές. Χρησιμοποιεί λάδια και ακρυλικά στους πίνακές της.


Σύντομο Ιστορικό του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

Ο “Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων” έως το 2008 και “Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας” στη συνέχεια, είναι καρπός μιας ομάδας ιμπρεσσιονιστών που ξεκινάει από το 1978-1979 για να πάρει συλλογική οντότητα το 1984-1985 συσπειρώνοντας μια μεγάλη μερίδα γνωστών ζωγράφων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Με ορμητήριο το χώρο του, στην Αλεξάνδρου Σβώλου 40, πραγματοποίησε ένα πλήθος εκδηλώσεων εικαστικού, πολιτιστικού, κοινωνικού περιεχομένου, δικαιώνοντας εν πολλοίς τους λόγους της ίδρυσής του, οι οποίοι λόγοι είναι και θα είναι κυρίως η συμβολή στην πολιτιστική ανέλιξη της πόλης, αλλά και να προσφέρει στη Ζωγραφική τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του.
Οι αντιξοότητες αντί να τον πτοήσουν, τον χαλύβδωσαν. Αδιάψευστο τεκμήριο αποτελεί το γεγονός ότι από το 2005 θα αποκτήσει στην οδό Εδμόνδου Ροστάν 6 ιδιόκτητο χώρο, αναβαθμίζοντας όνειρα, προσδοκίες και διάθεση για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στον πολιτισμό, τον άνθρωπο και στη ζωή.
Από ένα πλήθος σημαντικών εκδηλώσεων αξίζει ίσως να αναφέρουμε εδώ δειγματοληπτικά δύο από κάθε δεκαετία.
1984-1990: κορυφαίες εκδηλώσεις είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας με τους εικαστικούς της Φιλιππούπολης και οι εκατέρωθεν εκθέσεις.
Ιούνιος ’87 οι Βούλγαροι στη Θεσσαλονίκη, Ιούνιος ’88 ο Σύλλογος μας στη Φιλιππούπολη.
1990-2000: 1) ήταν η έκθεση του Συλλόγου μας στην Κύπρο (Ιούνιος ’88), 2) ήταν ο επιτυχημένος τηλεμαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση των Ιμβρίων αδελφών μας (Νοέμβρης 1999)
2000-2010: 1) ήταν η συμμετοχή μας στα Δημήτρια και η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Δεκέμβρης-Ιανουάριος 2002-2003), 2) ήταν η προσφορά (63) έργων στο ΑΧΕΠΑ (Νοέμβριος 2007).
2010-2017: 1) ήταν το εικαστικό 10ήμερο για τα 25 χρόνια ζωής του Συλλόγου μας στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς το 2010, 2) ήταν η έκθεση για τα επαγγέλματα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (2014).
Και η ζωή συνεχίζεται πάντα με όνειρα, προσδοκία, φιλοδοξία για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και τη Ζωή.