Μάκης Ρουσομάνης: “Είμαι άνθρωπος που εκφράζομαι με το χάδι, το φιλί και την αγκαλιά. Μου έχουν λείψει όλα τα παραπάνω”

Ο συγγραφέας Μάκης Ρουσομάνης απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Στην αρχή ήταν όμορφα τα συναισθήματα που ένιωσα με τον εγκλεισμό. Προσπάθησα να περνάω το χρόνο μου κάνοντας δημιουργικά πράγματα. Πλέον δεν ισχύει αυτό, ίσως γιατί με κούρασε η όλη κατάσταση και βαρέθηκα ακόμη και να δημιουργώ…

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Πιστεύω πως σε όλους τους τομείς ο άνθρωπος νιώθει πιεσμένος από τον υφιστάμενό του, αν δεν έχει ο ίδιος “εξουσία”.

“Έχω νιώσει άβολα κι εγώ αλλά όχι σε βαθμό που να χρειαστεί να το καταγγείλω δημόσια!!”

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Πιστεύω και εμπιστεύομαι του ειδικούς της χώρας μου και όταν θα έρθει η σειρά μου θα το κάνω με μεγάλη χαρά.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Είμαι άνθρωπος που εκφράζομαι με το χάδι, το φιλί και την αγκαλιά. Μου έχουν λείψει όλα τα παραπάνω. Να δώσω και να πάρω συναισθήματα και αγκαλιές σφιχτές, από εκείνες που σου κόβεται η ανάσα.

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Ο άνθρωπος από τη φύση του μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε κατάσταση, καλή και κακή. Θεωρώ λοιπόν πως δύσκολη θα είναι η πρώτη ημέρα. Στη συνέχεια θα βρεθεί λύση.

“Εκείνο που με προβληματίζει είναι πότε θα συμβεί αυτός ο απεγκλωβισμός τελικά…”