Κυριάκος Μαριδάκης: ο κορυφαίος Έλληνας της Διεθνής Πολιτιστικής Διπλωματίας

Ιδρυτής Διεθνους Ιδρύματος Σαλαμίς, Ιδρυτής Ελληνο-Ισραηλινής Ενωσης,μελος Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, Ιδρυτής Ροταριανού Ομίλου της Σαλαμινας, τ.Β.Διοικητής-Τομεάρχης Διακρατικής Επιτροπής της Ροταριανής Περιφέρειας 2470 Ελλάδας-Ισραήλ, Βραβευμένος από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελληνισμού, Μέλος της Διεθνής Διπλωματικής Λέσχης της Ελβετίας

Οι δράσεις – πρωτοβουλίες που προβάλλουν τον Ελληνισμό σε διεθνές επίπεδο θα πρέπει να υποστηρίζονται και να αναδεικνύονται δημόσια.

Ο Κυριάκος Μαριδάκης με πολύ αξιόλογες και προσεκτικές κινήσεις σε Δύση και Ανατολή αναδεικνύει θέματα όπως το ΜΕΙΖΟΝ για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και ιστορία ζήτημα της ναυμαχίας Σαλαμίνας που έσωσε την Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα πριν σχεδόν δυόμισι χιλιάδες χρόνια.

Οι δράσεις του σε διεθνές επίπεδο έχουν προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό προβάλλοντας την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά όσο κάνεις άλλος , μετά ιδιαίτερα από τις συναντήσεις με τον ΑΓΥ Πρίγκιπα Αλβέρτο στο πριγκιπάτο του Μονακό,την ΑΒΥ Πριγκίπισσα του Κεντ στο παλάτι του Λονδίνου, την Βαρόνη του Βελγίου Leen Van Daele – πρέσβης καλής θελήσεως του Διεθνούς Iιδρύματος Σαλαμίς και προσφάτως με τον ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας , ευαισθητοποιώντας την παγκόσμια κοινότητα , 51 κράτη ακόμα και τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ κ.Ρίβλιν που ζήτησε να επισκεφτεί τον θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας, ενημερώνοντας για τις προσπάθειες του κ.Μαριδάκη σχετικά για την προστασία προβολή και ανάδειξη της ιστορικής ναυμαχίας της Σαλαμίνας που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της παγκόσμιας πολιτιστικής διπλωματίας.

Aσφαλώς ο κύριος Μαριδάκης συνεχίζει τις Εθνωφελείς δράσεις του που αποτελούν αυτό που χαρακτηρίζεται ως πολιτιστική διπλωματία και που τόσο απουσιάζει από τη σύγχρονη επίσημη ελληνική εξωτερική πολιτική, άνθρωποι όμως όπως ο αγαπητός Κυριάκος με όραμα και ανιδιοτέλεια, πρεσβεύοντας οικουμενικές αξίες όπως η Ελευθερία, η Ειρήνη και η Δημοκρατία, αναπληρώνει αυτό το κενό, για αυτό και οι γνωρίζοντες λένε για τον Κυριάκο Μαριδάκη εύγε!!.. άξιος.

Εμείς από την πλευρά μας τον συγχαίρουμε για τις ενέργειες αυτές και τις δράσεις του, που αναδεικνύουν τον Ελληνικό πολιτισμό σε μία εποχή δύσκολη για τον τόπο και το λαό μας.

Εύγε κ. Μαριδάκη φυσικά θα στεκόμαστε πάντα αρωγοί παρόμοιων προσπαθειών και θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανάλογες κινήσεις.

Οφείλουμε και θα προωθούμε ανά πάσα στιγμή ό,τι πρεσβεύει και προβάλλει διεθνώς τον οικουμενικό ελληνισμό που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα.