Ιωάννης Τριανταφύλλου: “Οι λέξεις που μ’ εκφράζουν κι έρχονται μονίμως στο μυαλό μου είναι η ευγένεια, ο σεβασμός και η δημιουργία”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Νομίζω ότι από πολύ μικρός ήξερα οτι θέλω να γίνω ηθοποιός. Κάπου στην ηλικία των 7 χρονών ξεκίνησα να παίζω πιάνο. Η μουσική τότε για μένα ήταν ένας καινούργιος κόσμος. Αυτοσχεδίαζα έπαιζα δικά μου σενάρια και πάντα ήμουν μέσα.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους ο δικός μου αγαπημένος καλλιτέχνης είναι ένας νέος σχετικά και είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Αυτό γιατί διαθέτει απίστευτες γνώσεις σκηνοθεσίας και μουσικής επιμέλειας.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Νομίζω και τα δύο. Το καθένα έχει τη δική του αίγλη και τη δική του μαγεία. Πάντα έχεις να μάθεις κάτι καινούργιο και διαφορετικό.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Οι λέξεις λίγο πολύ ειναι σχετικές… Για εμένα η λέξη Καριέρα και Επιτυχία είναι συνώνυμα της λέξης εμπειρίας. Συνδέονται άμεσα από την εμπειρία. Αυτό και τίποτα άλλο.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Καλλιτέχνης γίνεται κανείς στην πορεία της ζωής του. Αρκεί βέβαια να έχει γεννηθεί με το θείο χάρισμα. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να το δουλέψει στη ζωή του.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη λέξη ή λέξεις… Οι λέξεις όμως που έρχονται μονίμως στο μυαλό μου είναι ευγένεια σεβασμός και δημιουργία.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Κυρίως την έμπνευση τη νιώθω όταν δημιουργώ ένα χαρακτήρα στις πρόβες. Οφείλω να πω ότι την αντλώ απο τους συναδέλφους. Φυσικά καθοριστικό ρόλο παίζει ο σκηνοθέτης. Εδώ οφείλω να ομολογήσω οτι πάντα όλα αυτά τα χρόνια στη δουλειά ήμουν τυχερός. Λίγο το οτι το κυνηγούσα, λίγο η τύχη, λίγο η συγκηρία, δούλευα συνέχεια και πάντα καλή δουλειά. Είχα πάντα καλές συνεργασιίες.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Δεν μ’ αρέσει να μιλάω για εμένα. Αν και στη πραγματικότητα όλοι ξέρουμε τους εαυτούς μας.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Αν και όλα αυτά τα 10 χρόνια ήμουν πάντα σε δουλειές μου είναι λίγο δύσκολο να σκεφτώ το μέλλον. Όταν κάνεις σχέδια ο θεός γελάει. Αυτό που κάνω είναι να σκέφτομαι θετικά με θετική ενέργεια και το σύμπαν να μου δίνει στην εκάστοτε περίοδο πάντα αυτό που έχω ανάγκη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Εκπαίδευση

1998-2004 Απόφοιτος Αχίλλειου Ωδείου
Θεωρία-Αρμονία-Αντίστιξη
2005 Πτυχίο στο Πιάνο
2009-2012 Απόφοιτος Δραματικής Σχολής ΠΡΟΒΑ Μαίρης Ραζή

Επαγγελματική Δραστηριότητα

2011 Πρωταγωνιστική συμμετοχή ταινία μικρού μήκους L’education
2011-2012 Πρωταγωνιστική συμμετοχή Παιδική Σκηνή
Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο Θέατρο Πρόβα
2013 Πρωταγωνιστική συμμετοχή Παιδική Σκηνή
Η ξεχασιάρα Μελλίσα Θέατρο Επί Κολωνώ
2013-2014 Πρωταγωνιστική συμμετοχή
Ο Μολυβένιος Στρατιώτης Θέατρο Χυτήριο
2014 Θεατραναλόγια Cabaret Voltaire
2015 Τηλεοπτική συμμετοχή Η Δικαίωση ΜΕGA
2015 Τηλεοπτική συμμετοχή Κλεμμένα Όνειρα ΜΕGA
2015 Πρωταγωνιστική συμμετοχή Παζολίνι studio Κυψέλης
2016 SevenSins Elconvento del’arte
2017 Show What Elconvento del’arte
2018 Οι Ράγες πίσω μου Θεσσαλικό Θέατρο
2018-2019 Πρωταγωνιστική συμμετοχή Παιδική Σκηνή
Ο Οδυσσέας και ο Κύκλωπας Victoria Cinemas
2018-2020 Ραδιοφωνικός Παραγωγός 8ΒΟΧ stekiradio