ΙΟΥΛΙΟΣ-ΚΑΙΣΑΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: “Ο πολιτισμός αποτελεί πυξίδα για τη χώρα μας και εμείς θα είμαστε εκεί δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό”

“Στις αρχές του 2022 θα εμφανιστώ στην τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» σε έναν ρόλο έκπληξη! Θεατρικά συνεχίζω και φέτος με το English theatre club τις νέες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Τέλη καλοκαιριού θα κυκλοφορήσει η κινηματογραφική ταινία “Rawmantic view” στην οποία έχω γράψει το σενάριο.”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Είναι ανάμεικτα θα έλεγα καθώς ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά με δυσκολίες αλλά και πολλές εκπλήξεις. Σε ένα μεγάλο μέρος του 2021 ήμουν στρατό συνεπώς το ζήτημα της
καραντίνας δεν το έζησα τόσο έντονα, από την άλλη είχε την επάνοδό μου στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης με νέες υπέροχες συνεργασίες!

Συμφωνείτε με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας; Λόγω της ανοδικής πορείας των κρουσμάτων η πολιτεία λαμβάνει μέτρα προστασίας που αναμφισβήτητα είναι δύσκολα. Θεωρώ ότι όλοι μαζί θα βγούμε νικητές σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

Ποιο θα είναι το μέλλον του Πολιτισμού το 2022; Είμαι βέβαιος ότι σε περιόδους κρίσης η καλλιτεχνία ανθίζει. Συνεπώς θα έχουμε μια ανέλιξη ιδεών, προσώπων και δημιουργίας! Ο πολιτισμός αποτελεί πυξίδα για τη χώρα μας
και εμείς θα είμαστε εκεί δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό!

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Γίνονται ήδη προσπάθειες για την επιστροφή στην κανονικότητα παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες. Με περισσότερη έρευνα, μελέτη και ατομική ευθύνη όλα θα επανέλθουν σε μια
σωστή πορεία. Επιλογικά να είμαστε προσεκτικοί με την πανδημία και να μην την αφήσουμε να μας αλλοιώσει.

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Επειδή ως άνθρωποι είμαστε κοινωνικοί, η κανονικότητα θα μας βρει περισσότερο ώριμους και συνετούς. Μάθαμε πολλά μέσα από τις δυσκολίες της υγιειονομικής κρίσης. Συνεπώς θα περάσουμε σε νέα εποχή ανανέωσης βγαίνοντας κερδισμένοι.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Στις αρχές του 2022 θα εμφανιστώ στην τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» σε έναν ρόλο έκπληξη! Θεατρικά συνεχίζω και φέτος με το English theatre club τις νέες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Τέλη καλοκαιριού θα κυκλοφορήσει η κινηματογραφική ταινία “Rawmantic view” στην οποία έχω γράψει το σενάριο.