Θέατρο Τζένη Καρέζη “Πως να σωπάσω”

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση

Με τους: Χρήστο Θηβαίο Ανδριάνα Μπάμπαλη Βιολέτα Ίκαρη Κώστα Τριανταφυλλίδη

Κείμενα, σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια
Μουσική επιμέλεια, διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Αφηγητής ο Κώστας Καζάκος

Από 17 Οκτωβρίου,
κάθε Κυριακή και Δευτέρα 

Μέσα από το τραγούδι ο ελληνικός λαός εξέφρασε τα πάθη του, τον έρωτα και τη χαρά αλλά παράλληλα τις αγωνίες και τον πόνο του. Την πίκρα της προσφυγιάς και της ξενιτιάς με την οποία συνδέθηκε η μοίρα του στην πορεία των αιώνων. 

Η πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση “Πως να σωπάσω”, που ανεβαίνει από τις 17 Οκτωβρίου στο θέατρο Τζένη Καρέζη, αφηγείται μέσα από τα πρωτότυπα κείμενα της Τζένης Κόλλια, τα πάθη των λαών στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο. Την διαχρονική περιπέτεια του ανθρώπου και του ελληνισμού από τα βάθη της ιστορίας μέχρι σήμερα. Μια ιστορία πικρή που όμως πάντα συνοδευόταν από τραγούδια.

Στην επιβλητική αφήγηση του Κώστα Καζάκου, παρεμβάλλονται τραγούδια της παράδοσης και μεγάλων μας συνθετών που βοηθούν την σχολιάζουν συγκινητικά την ιστορία, ερμηνευμένα από τέσσερις σπουδαίους τραγουδιστές: τον Χρήστο Θηβαίο, την Ανδριάνα Μπάμπαλη, τη Βιολέτα Ίκαρη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, με ζωντανή ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Τραγούδια βάλσαμο για την ψυχή των κατατρεγμένων και των ονειροπόλων για ένα καλύτερο αύριο, σε μια παράσταση που ανακαλεί την μνήμη, συγκινεί και μας καλεί να τραγουδήσουμε ξανά μαζί, το συλλογικό μας παρελθόν. 

Παίζουν οι μουσικοί:

Πιάνο : Θανάσης Βήχος

Μπουζούκι : Μάκης Πελέκας 

Μπάσο: Μίμης Ντούτσουλης 


Βιολί:  Ανδρέας Τράπαλης 

Ακορντεόν: Ντίνος Χατζηιορδάνου

Κιθάρα: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Σκηνοθεσία, Κείμενα: Τζένη Κόλλια

Σκηνικός Χώρος: Βασιλική Σύρμα 

Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μπεζάνης 

Ηχοληψία: Θοδωρής Μιχαλός

Ώρα έναρξης: Κυριακή στις 19:00 και Δευτέρα στις 21:00
 

Ημέρες παραστάσεων: Κυριακή και Δευτέρα

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr
 (https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalpos-na-sopaso/)

Τιμές εισιτηρίων: Προσφορά για λίγες ημέρες, 8 ευρώ.  Γενική είσοδος 20 ευρώ. Mειωμένο, 15 ευρώ (άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι).