Η συμμετοχή της Νατάσας Μπαλτούνα με την Επίμονη Τέχνη στο Μπενσουσάν Χαν

Επετειακή Εικαστική Έκθεση από την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ με στόχο να σωθεί το μνημείο του Μπενσουσάν Χαν

Η “Επίμονη Τέχνη” με μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής επιστρέφει στο Μπενσουσάν Χαν.
Μια συλλογική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών με καλλιτέχνες με τους οποίους μάς δένουν ίδια ιδανικά, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση, με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη. Μια τέχνη Επίμονη. Η δική μας τέχνη”. Χρ. Μπ.

Η Επίμονη Τέχνη στο Μπενσουσαν Χαν. Εκεί που ξεκίνησαν όλα. Ποια είναι τα συναισθήματά σας; Το Μπενσουσάν Χαν είναι ένας χώρος με τρομερή ενέργεια, που συνδέεσαι σε καθε περίπτωση, πόσο μαλλον όταν ακουμπάς στους τοίχους του τα έργα σου. Η αίσθηση του ταξιδιού στο χωροχρόνο μέσα από αυτόν το χώρο, μού δημιουργεί μια αίσθηση κάθαρσης… και τα ταξίδια με την Επίμονη είναι πάντα καλοστημένα και λυτρωτικά.

Μιλήστε μας για το εργο που θα παρουσιάσετε και για τον τίτλο που επιλέξατε. Το έργο μου με τίτλο “Blending Progress” αφορά το “μπλέξιμο” του χρόνου… Ως άνθρωπος του Λαϊκού μας πολιτισμού, κατανοώ απόλυτα, πώς η παράδοσή μας, λειτουργεί ως άυλο μαξιλαράκι για την εξέλιξη κι ωριμανσή μας, χωρίς να το επιλέξουμε καν. Η κοινωνία ανθίζει, μόνο αν οι ρίζες της είναι ποτισμένες και άρα γερές.

Ποιες είναι κάποιες από τις προσωπικές πεποιθήσεις που έχουν ενσωματωθεί στα έργα σας; Η καθολική ελευθερία όπως έχω πει πολλές φορές είναι το αγαθό που με συγκλονίζει και δεν χάνω ευκαιρία ακόμη και στα πιο “κλειστά” έργα μου να δημιουργώ παράθυρα ελευθερίας.

Ποιο έργο σας είναι ο καθρέφτης της ψυχής σας; Όλα τα έργα μου έχουν κομμάτια μου… κι ενώ αφήνεις στον καμβά κομμάτια δικά σου, η ζωγραφική με ένα μαγικό τρόπο τα αναπληρώνει και ξαναγεννά άλλα, διαφορετικά, για να αφήσεις στα επόμενα σου έργα.

Τι σας ωθεί στη δημιουργία; Η κοινωνία στο πέρασμα του χρόνου και το παρελθόν… Είναι τόσο πολυδιάστατο κι έχει ακαθόριστη γοητεία.

Ποια είναι η θεματολογία που σάς μαγνητίζει; Με μαγνητίζει το “παρελθόν” σε όλες τις εκφάνσεις του… Αντλώ από εκεί τη  λυτρωτική δύναμη της έκφρασης. 

www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr