Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ: Θρίλερ του Γιούσι Άντλερ-Όλσεν από τις εκδόσεις Λιβάνη

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Ο Μάρκο ένιωσε την παγωµένη του επιδερµίδα να κρυώνει ακόµα περισσότερο. Ξαφνικά, ο κόσµος φάνταζε υπερβολικά µεγάλος. Εκείνη την επώδυνη στιγµή συνειδητοποίησε πως χωρίς τη φαµίλια του η µόνη του καταφυγή ήταν οι δρόµοι. Από εδώ και πέρα δεν είχε να στηριχτεί πουθενά αλλού. Κανένας στον κόσµο δε θα ήξερε ποιος ήταν, από πού καταγόταν. Μα κι ο ίδιος µε το ζόρι ήξερε ποιος ήταν. Άρχισε να κλαίει µε λυγµούς, αλλά ύστερα σταµάτησε. Ούτε ο οίκτος ούτε η στενοχώρια ήταν συναισθήµατα που είχαν θέση στον κόσµο µέσα στον οποίο είχε µεγαλώσει.

Σχετικά με το βιβλίο

Ο Μάρκο Τζέιµσον είναι µέλος µιας συµµορίας που διοικεί µε σιδερένια πυγµή ο θείος του Ζόλα, υποχρεώνοντας κι άλλα παιδιά σαν κι αυτόν να ζητιανεύουν για να πλουτίζει ο ίδιος. Ο Μάρκο ανακαλύπτει τυχαία το πτώµα ενός άντρα, που επιβεβαιώνει τις υποψίες του για το εύρος της εγκληµατικής δραστηριότητας του Ζόλα, και εγκαταλείπει τη συµµορία. Ζει στους δρόµους και κρύβεται στις σκιές για να ξεφύγει από τους διώκτες του. Ο επιθεωρητής Καρλ Μερκ καλείται να εξιχνιάσει την εξαφάνιση ενός άντρα µετά από ένα επαγγελµατικό ταξίδι στην Αφρική. Παρότι έχουν περάσει τρία χρόνια, η οικογένειά του αναζητεί ακόµη απαντήσεις. Ποιο είναι το µυστικό που γνωρίζει ο Μάρκο και πώς µπορεί να οδηγήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης; Πώς συνδέεται µε όλα αυτά µια κατάχρηση εκατοµµυρίων;  Θα προλάβει ο Καρλ Μερκ να βρει το κλειδί της υπόθεσης πριν να είναι πολύ αργά για τον Μάρκο;

Βιογραφικό

Ο Γιούσι Άντλερ-Όλσεν γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη και εργάστηκε ως συντάκτης και εκδότης περιοδικού πριν ασχοληθεί µε τη συγγραφή. Σπούδασε πολιτικές επιστήµες και κινηµατογράφο. Έχει τιμηθεί με το βραβείο σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας Glass Key, καθώς και με το Golden Laurels, την ύψιστη λογοτεχνική διάκριση της Δανίας. Τα βιβλία του έχουν σημειώσει διεθνή επιτυχία, με περισσότερες από 16 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα αστυνομικά μυθιστορήματά του Ο Φύλακας των Χαμένων Υποθέσεων, Ματωμένο Μήνυμα, Βεβήλωση, Ενοχή.

Επικοινωνία με τον συγγραφέα: www.jussiadlerolsen.dk

ISBN: 978-960-14-3435-3, Ημ. έκδοσης: 15/06/2022, Σελ.: 656, Τιμή: € 17,70