Η Ρόζα Πόπη συμμετέχει στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στο Θεό!”

KINDER IN GEFAHR” Ich werde alles zu Gott sagen!
Ομαδική Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μέσω της “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία.

https://www.facebook.com/konsfarmartgallerybeikonstantinafarmaki

https://www.facebook.com/konsfarmartatelier

«Έχε τον νού σου στο παιδί! Γιατί αν γλιτώσει το παιδί… Υπάρχει Ελπίδα!!!»

Η διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πω όλα στον Θεό!” η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, σκοπό έχει μέσω της εικόνας ν’ αφυπνίσει συνειδήσεις! Γιατί η εικόνα είναι ένας τρόπος αφύπνισης, συγκινεί τους ανθρώπους, τους οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης – ακόμη και στην πολιτική.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια 31 εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μέσω της τέχνης τους, με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) του κόσμου που αγωνίζονται για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παρουσιάζοντας έργα που καταδεικνύουν την κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από αυτή την διαδικτυακή διαδραστική έκθεση που παρουσιάζει η “Konsfarm Art Gallery” bei Konstantina Farmaki στην Αυστρία. Η έκθεση σήμερα 17 Μαρτίου 2022 παρουσιάζει τα έργα και την προσωπικότητα της εικαστικού δημιουργού ΠΟΠΗΣ ΡΟΖΑ.

Διοργάνωση, επιμέλεια, παρουσίαση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
Συντονίστρια Αυστρίας για την Παγκόσμια Οργάνωση WRITERS CAPITAL FOUNDATION και Μέλος του Γραφείου Πολιτιστικής Δικτύωσης της Κάτω Αυστρίας KULTUR VERNETZUNG NÖ

ΚΡΙΤΙΚΗ: Η ΡΟΖΑ ΠΟΠΗ μαγεύτηκε από την όμορφη τέχνη της ζωγραφικής από πολύ μικρή ηλικία . Όμως οι δύσκολες συνθήκες στην πατρίδα της δεν της επέτρεψαν ν ασχοληθεί με την τέχνη που τόσο πολύ αγαπούσε. Ερχόμενη στην Ελλάδα ως οικονομική μετανάστης έκρυψε βαθειά στην καρδιά της αυτή την επιθυμία γιατί τώρα οι προτεραιότητές της είχαν αλλάξει. Η εδραίωση στην ξένη χώρα και η δημιουργία οικογένειας ήρθαν σε πρώτη μοίρα, όμως το σαράκι της ζωγραφικής σιγόκαιγε τα σωθικά της και όταν πια μεγάλωσαν τα παιδιά της αισθάνθηκε έτοιμη ν ασχοληθεί με αυτή. Έτσι άρχισε δειλά-δειλά να παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα και να εναποθέτει με αβέβαιες πινελιές στους καμβάδες της τα όνειρά της. Στην συνέχεια εισχώρησε σε ομάδες ζωγραφικής και καλλιτεχνικά εργαστήρια προσπαθώντας ν αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες για την αγαπημένη της τέχνη. Ξέρει ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά της γι αυτό με ειλικρίνεια δηλώνει ότι: “έχω δουλειά ακόμα και ελπίζω να γίνω ακόμα καλύτερη ζωγράφος αν και αυτό θα το κρίνουν οι φίλοι μου οι ζωγράφοι. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι αυτή η τέχνη μου αρέσει πάρα πολύ και όσο μπορώ μαθαίνω ακόμα…”
Συμμετέχει στην ομαδική διαδικτυακή έκθεση με θέμα “ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ” και τίτλο “Θα τα πώ όλα στον Θεό!” που παρουσιάζεται από την “Konsfarm Art Gallery ” bei Konstantina Farmaki με 2 έργα Ζωγραφικής.

Κωνσταντίνα Φαρμάκη Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΡΟΖΑ

Ποιος ήταν ο λόγος που ασχοληθήκατε με τη ζωγραφική; Όταν ζωγραφίζω νιώθω την απόλυτη ευχαρίστηση ελευθερία της σκέψης την ηρεμία την ανάγκη να δημιουργώ κάτι πολύ όμορφο ,την σκέψη σου τη ρίχνεις στο χαρτί και εκεί είναι η απόλυτη χαρά όταν το καταφέρεις αυτό που σου αρέσει.

Η έμπνευση, το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν ένα καλλιτέχνη επιτυχημένο; Όλα μαζί.

Πιστεύετε ότι τα έργα πρέπει να μεταφέρουν μηνύματα; Τα έργα μεταφέρουν μήνυματα επειδή τελευταία συμβαίνουν γεγονότα που η σκέψη μας είναι εκεί και με το τρόπο μας το ρίχνουμε στο χαρτί. Με την τεχνη εκφράζουμε τα συναισθήματα μας τα μηνύματα μας και την χαρά μας.

Ποια η γνώμη σας για τις τέχνες στην χώρα σας; Έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει; Όσο για την χώρα μου δεν γνωρίζω πολλά επειδή δεν ασχολήθηκα ποτέ εκεί. Εδώ έκανα τα πρώτα μου βήματα και εδώ συνεχίζω ακόμα ερασιτεχνικά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ρόζα Πόπη γεννήθηκε το 1963 στην Αλβανία. Οικονομικοί λόγοι την οδήγησαν στην Ελλάδα, όπου και εγκαταστάθηκε στην Μήλο πρίν από 24 χρόνια. Αν και αγαπούσε την ζωγραφική από παιδί, οι δύσκολες συνθήκες στην χώρα της δεν της επέτρεψαν ν ασχοληθεί μαζί της.
Ερχόμενη στην Ελλάδα , η αναγκη επιβίωσης και η δημιουργία οικογένειας έκρυψαν βαθειά μέσα της την επιθυμία για την ζωγραφική, όμως δεν την εξαφάνισαν. Όταν μεγάλωσαν τα παιδιά της , η επιθυμία αυτή ξαναβγήκε στην επιφάνεια κι έτσι προ πενταετίας άρχισε δειλά δειλά να ζωγραφίζει ενώ παράλληλα εξερευνουσε την τέχνη της ζωγραφικής μέσω διαδικτυακών μαθημάτων και ομάδων ζωγραφικής εξελίσσοντας την τεχνική της…

Εγκαίνια: 05 Μαρτίου 2022 ώρα 16:00 Διάρκεια έκθεσης: από 05.03. – 20.03.2022
Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο
Χορηγός επικοινωνίας
http://polismagazino.gr