Η νέα εποχή στη διεξαγωγή συνεδρίων είναι εδώ!

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσσαλονίκης πραγματοποιείται αυτές τις μέρες (16-18 Ιουλίου 2020) ένα από τα πρώτα συνέδρια στην πόλη αλλά και σε όλη τη χώρα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία COVID-19, η οποία ως γνωστόν έχει πλήξει πολύ άσχημα τον τομέα των συνεδρίων σε όλο τον πλανήτη.
Το 19ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, που ήταν προγραμματισμένο για τον Απρίλιο, διεξάγεται τώρα με τη νέα υβριδική μορφή που επιβάλλουν οι συνθήκες, δηλαδή τόσο με φυσική παρουσία συνέδρων όσο και με διαδικτυακή συμμετοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 400 εγγεγραμμένους του συνεδρίου η πλειονότητα παρακολουθεί και συμμετέχει μέσω live streaming, ενώ για όλους τους υπόλοιπους τηρούνται αυστηρά τα πολύ απαιτητικά υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν.

Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην προσπάθειά του να δώσει ώθηση στη διεξαγωγή συνεδρίων, να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των καιρών και να βρεθεί για άλλη μια φορά στην αιχμή των συνεδριακών διοργανώσεων, πρόκειται πολύ σύντομα να συμπεριλάβει στην γκάμα του και τη δυνατότητα για αποκλειστικά διαδικτυακά συνέδρια.

Συγκεκριμένα, χώροι του Μεγάρου πρόκειται να διαμορφωθούν σε green screen studios, όπως λέγονται, και με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού και εξειδικευμένου προσωπικού θα διοργανώνονται συνέδρια εξ αποστάσεως!