Η Μαρία Νενάδη στο γυάλινο κόσμο, στον κήπο του απογευματινού Ήλιου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ «Τι χρώμα έχει η Ελπίδα. . ?»

Έμπνευση & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

Όλο το Μάρτιο από την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στον Κήπο Του Απογευματινού Ήλιου & στον Κήπο Της Άμμου. Στο γυάλινο χώρο από το Λευκό Πύργο προς το Μέγαρο Μουσικής και αμέσως μετά το Makedonia Palace.

Μπορείτε να δείτε την κάθε οπτική του σήμερα στο χώρο, όπως και το έργο να παίρνει τη μορφή σας μέσα στο έργο του καλλιτέχνη ή & το αντίστροφο. Μια γλυκύτατη πρόταση για να γίνει η βόλτα πιο απολαυστική για όλους, μικρούς και μεγάλους με εύκολη πρόσβαση στην ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ γνωστών σύγχρονων εικαστικών που αποκαλύπτουν «ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»

«ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»: Η εικαστική έκθεση λειτουργεί στημένη ανάποδα δηλαδή στραμμένη προς τη βιτρίνα σε δημόσια θέα στην πιο όμορφη βόλτα της Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτή 24 ώρες κάθε μέρα για όλο το Μάρτιο…

Ποιος είναι ο τίτλος του έργου σας με το οποίο συμμετέχετε και σε τι αναφέρεται; Το έργο με το οποίο συμμετέχω έχει τίτλο “ANODE”, Άνοδος. Είναι ένα έργο αφαιρετικό το οποίο αναφέρεται στην κατακόρυφα ανοδική πορεία που μπορώ να επιλέξω να έχω, ακόμη και πορευόμενη ανάμεσα σε εμπόδια και αδιέξοδα κουτιά.

Μπορεί η Τέχνη να συμβάλει στην παιδεία κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι διάδοχοί μας στην ανθρωπότητα να δημιουργούν περισσότερο δίχως να καταστρέφουν; Η Τέχνη έχει τη δύναμη να συνδέει τον άνθρωπο με τον Εαυτό του. Τον ημερεύει, τον λειαίνει, τον απαλύνει. Η Τέχνη θεραπεύει. Και όσο θεραπεύει τόσο αναζητείται. Η θεραπευμένη μου εκδοχή θέλει να δημιουργήσει, αναζητά τη σύνδεση ξανά και ξανά και δεν αναγνωρίζει πια την έννοια της καταστροφής.

Αν ζωγραφίζατε την ειρήνη τι χρώμα και σχήμα θα της δίνατε; Η Ειρήνη μπορεί να έχει το χρώμα των στιγμών που νιώθω ευθυγραμμισμένη με το Είναι μου. Μπορεί να βρίσκομαι στο πράσινο ενός αγρού, στο μπλε της αγαπημένης μου παραλίας, στο πορτοκαλί ενός ζεστού ηλιοβασιλέματος, στο καστανό των ματιών της κόρης μου, στο λευκό της μοσχοβολιστής μου γαρδένιας. Η Ειρήνη είμαι εγώ. Έχει το σχήμα του πιο παιδικού μου χαμόγελου.

Ποιο είναι το χρώμα της δικής σας Ελπίδας; Στην “Άνοδό” μου, το έργο της συμμετοχής μου, η Ελπίδα έχει το χρώμα του σκαλοπατιού που ανεβαίνω επιλέγοντας να βγω από ένα κρίσιμο, σκοτεινό σταυροδρόμι και να πορευτώ προς τα πάνω. Η δική μου Ελπίδα είναι λευκή.

Επίσκεψη του Ιστορικού Τέχνης & Συγγραφέα Μάνου Στεφανίδη με την ομάδα
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού
του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, η οποία στήριξε τη δράση της ομάδας και ο Σταύρος Καλαφάτης Υφυπουργός Εσωτερικών εγκαινίασαν την εικαστική έκθεση στη Νέα παραλία μαζί με την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα
Κώστας Γκιουλέκας
Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης με μέλη
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr